Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пандишпан Виктория
Пригответе си две тави или форми за печене с диаметър 18 см Намажете ги с олио, поръсете ги с пудра захар и брашно и изтупайте излишното.
В дълбок съд смесете захарта и маслото и разбийте на пухкава, еднородна смес. Постепенно...
Торта Виктория
Този класически британски сладкиш носи името на кралица Виктория - единственияt монарх, управлявал Англия по-дълго от настоящата кралица....
Десерт Виктория
Намажете филийката със заквасената сметана, добавете плодовете.
След това поръсете с пчелния прашец и годжи бери.
Накрая добавете мед и по желание поръсете с канела....
Моята Торта ВикторияЗа блата разделяме яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбиваме с половината захар до твърди връхчета, а жълтъците разбиваме с останалата захар и ванилията. След това прибавяме млякото и олиото към жълтъците и захарта...
1
Торта Кралица ВикторияСъставките за блата се смесват в купа и се разбъркват много добре до получаването на еднородна смес. Сместа се разделя на две и се приготвят два блата, които се изпичат във форма, покрита с хартия, в загрята на 180 градуса...
2
Класически кекс ВикторияПресейте брашното и бакпулвера в голяма купа. Добавете маслото ванилията и захарта. Разбийте всички продукти, докато са напълно смесени заедно.
Разделете сместа по равно в 2 кръгли тави за печене и подравнете. Запечете...
1
Торта Дъгата на Виктория
За целувките:
Приготвянето на тортата започва с направата на целувките, за да има време да се изсушат, преди да ги използваме за декорация.
Белтъкът се разбива с лимонов сок за 3-4, добавя се затоплена във фурната захар...
Класически английски сладкиш Виктория
Когато сме готови, поръсваме приготвения пандишпан с пудра захар,
Разкошен класически английски сладкиш Виктория!
Източник: Mediha Winlo - Кулинарна мрежа...
Македонска наденица
Накълцайте праза и го запържете в маста. Добавете ситно нарязаните люти чушки, накълцано ситно свинско месо, сол и черен пипер.
Добре омесете сместа и я оставете да престои 1 нощ. След това напълнете в червата, превивайте...
Македонска лютеница
Изпечете и обелете чушките. Обелете доматите. Нарежете чушките и доматите на парчета. Изсипете ги в подходящ съд и сложете на огъня. След като сместа заври, добавете солта, оцета, захарта и олиото.
След 10-тина минути...
Македонска салата
Изпичам чушките, обелвам ги и ги накъсвам на ивици с вилица. Опичам доматите на плоча от всички страни и ги обелвам.
Отстранявам твърдата им част и ги намачквам. Прибавям чушките и солта .
Чесъна го намачквам в дървено...
Македонска ПлескавицаВ каймата се смесват ситно нарязаните лук и чесън.
Добавя се горчицата и черният пипер, може да добавите и 1 ч.л. чили
според вкуса ви.
Сместа се омесва хубаво и поне след два часа престояла в хладилник
е готова...
2
Македонска баница
В купа слагаме водата, яйцето, олиото, оцета, солта и постепенно добавяме от брашнотo. Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на 30-36 топчета.
Всяко едно топче разточваме на малка питка и ги нареждаме една върху...
Македонска ПастърмалияОт вечерта месото се нарязва на кубчета, осолява се, намазва се със червен пипер, черен пипер и нарязаните на дълго люти чушки. Обърква се добре и се оставя във хладилника. На другия ден се подготвя тестото.
В купичка...
2
Македонска капама
Пилето се почиства и се пълни с предварително приготвената плънка от ориза, гъбите, морковите, запържени и овкусени.
В голям глинен съд се слага върху 2-3 зелеви листа напълненото пиле по гръб. Около него се разполагат...
Македонска плетеница
Когато македонската плетеница е готова, поръсете я с кашкавал и малко кетчуп за украса.
Поднесете македонската плетеница със салата от зеле, маруля, домати и краставици и по желание с пържени картофи....
Македонска люта супа
Оризът се сварява в съотношение ориз към вода 1:3. Докато се вари, или след като е готов, му се добавя малко олио и после се оставя настрана.
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Целината и пиперките се нарязват на кубчета...
Празнична македонска пита
Сухата мая се разбърква в хладка вода с лъжичка захар и оставяме да шупне.
Сипва се в средата на брашното, добавяме останалата захар, сол, олио, яйцата и ванилията. Замесва се средно меко тесто и оставяме покрито с прозрачно...
Македонска телешка чорба
Топлата македонска телешка чорба се сервира със прясно накълцан магданоз, счукан чесън и оцет.
Люто чушле също би било чудесно допълнение към тази гозба.
Добър апетит!...
Люта македонска туршия
Обелените домати пасираме, измитите краставички настъргваме.
При непрекъснато бъркане сгъстяваме на огъня доматения сос и прибавяме към него настърганите краставици и захарта, оцета, лютите чушлета, подправките и посоляваме...
Домашна македонска наденица
Накълцваме месото с остър сатър на по-едро и го разбъркваме със ситно нарязания праз, предварително запържен в олиото.
Добавяме нарязаните на дребно люти чушки, солта и черния пипер, отново разбъркваме.
Пълним сместа...