Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Наистина ли чипсът е вреден?
Затлъстяването е може би най-незначителната вреда от чипса, но все пак е важно да се отбележи. Сам по себе си проблемът със затлъстяването, особено при децата, е сериозен и води след себе си различни заболявания....
Шоколадов чипс с кашу
Всичките продукти се изсипват в блендера и се разбива, докато се получи хомогенна i гладка смес.
Разстила се върху тавичката на дехидратора и се оставя за една нощ.
След като се охлади се разчупва на малки парчета...
Домашен чипс на вълнички
Извадете готовия чипс на вълнички от фурната, добавете сол и се насладете. По желания към чипса на фурна можете да сервирате млечен чеснов сос или домашна салца.
Приятен апетит!...
Зеленчуков чипс с подправки
Кимионът, лютият червен пипер, солта, чесънът, белият и черният пипер и магданозът се смесват.
Зеленчуците се измиват с помощта на четка. Нарязват се на много тънки кръгчета. Слагат се в найлонов плик и се добавя зехтинът...
Коктейл Това ли е всичко?
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Картофен чипс в еър фрайър
Това отнема около 20-тина минути в зависимост от това колко тънко са нарязани всички парчета за вкусния картофен чипс.
Ще трябва да приготвите картофения чипс в еър фрайър на няколко пъти....
Печен картофен чипс на шиш
Печем чипса на умерена фурна, докато хване златист загар.
Печеният чипс на шиш е готов....
Хрупкав картофен чипс на фурнаИзсипваме чипса и разбъркваме.
Хрупкавият картофен чипс на фурна е готов....
6
Доматен чипс с червен пипер
Съхранявайте чипса на сухо в херметически затворен съд.
Вкусен домашен чипс - опитайте!...
Чипс от фасулПечете чипса 18-20 минути или докато чипсът от фасул почервенее.
Докато е топъл е още мекичък, но след като изстине, ще стане хрупкав. Колкото повече престои, толкова по-хрупкав ще става....
3
Чипс от цвекло
Гарнираме изпечения до хрупкавост чипс от цвекло със сос по желание.
Можем да подправим с тъмен балсамико и да го прибавим към салатата си....
Чипс от кейл
Вкусът им е вълшебен, а ползите за здравето от този чипс са огромни.
Къдравото зеле или кейл е богато на желязо, фибри и витамини, а освен това е много вкусно и комбинативно с други продукти....
Чипс от карфиол
Чипсът се поднася като аперитив към червено вино или бира.
Чипсът от карфиол е готов....
Чипс от сланина
Готовия чипс от сланина се поръсва с черно пиперче и едро смляна сушена люта чушка и пресован чесън.
Отлично мезе за всяко питие или гарнитура към основното ястие.
Добър апетит!...
Чипс от тикваТиквата се нарязва на много тънки парченца - за целта може да се използва белачка за зеленчуци.
Поръсва се със сол и червен пипер и се оставя за 20 минути.
В тиган със загрято олио се пускат малки порции от нарязаната...
1
Вреден ли е желатинътЖелатинът е полупрозрачно ронливо твърдо вещество, което е безцветно или с леко жълт цвят, почти без вкус и мирис, който се създава от продължителното кипене на животинска кожа, съединителна тъкан или кости. Той има много...
1
Пикантен картофен чипс с чеснов сос
Отцедете от излишното олио готовия чипс върху кухненска хартия и поднесете с купичките сос.
Пикантният картофен чипс с чеснов сос е готов....
Морковен чипс с крем от пармезан
Сметаната се кипва, добавят се солта, черният пипер и пармезанът. Всичко се разбърква до разтопяването на сиренето. При непрекъснато бъркане сместа се загрява на бавен огън 3 минути.
Премества се в друг съд и се охлажда...