Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хрупкави батати на фурна
Нарязвате бататите на средно дебели пръчици като за пържени картофи.
Смесвате галетата с подправките в голяма купа и изсипвате нарязаните батати в нея....
Батати с ябълки
Изпечете бататите в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45-60 минути. Оставете ги да изстинат, обелете ги и ги нарежете на филийки. Обелете и почистете ябълките. Тях също нарежете на филийки....
Фагри с батати на фурна
Риба Фагри е с едри костици, характерният мирис на риба не се усеща, а месото е изключително вкусно! Много подходяща е за печена риба.
Опитайте Фагри с батати на фурна! Да ви е сладко!...
Батат с панчар на фурна
Обелваме и нарязваме батата, цвеклото и червения лук на филийки с дебелина около 3 мм.
Може да наредим зеленчуците директно в тавичката или да постелим хартия за печене.
Най-отдолу нареждаме лука....
Солети от батати с подправки на фурнаБататите са хубави както пържени, така и изпечени на фурна. Предлагам една лесна и бърза рецепта и по-здравословна, защото са приготвени печени....
2
Пилешки бутчета с батати и морков на фурна
Пилешките бутчета се сервират обилно полети с отделилия се сос и гарнитура от печените батати и моркови.
Пилешките бутчета с батати и морков на фурна са готови....
Салата с батати и магданозДобре измитите батати се заливат със студена вода и са кипват на умерен огън. Варят се около 50 минути, докато омекнат. Отцедете ги, обелете ги и ги нарежете на кубчета или филийки....
1
Пай от батати и карфиол
Сложете пая във фурната на 150 градуса за 1 час. От време на време проверявайте ястието.
Изчакайте соления пай да изстине, преди да го нарежете....
Печени батати с млечен сос
Печете бататите половин час в загрята на 200 градуса фурна.
След изпичане извадете от фурната....
Пикантен пържен батат на фурнаБататът се нарязва по дължина на тънки резени. Може да го ядете белен или да предпочетете небелен. Ако го консумирате с обелката, може да ви помогне при проблеми със стомаха и запек....
3
Барамунди с батат и аспержи
Сервирайте и консумирайте барамунди с батат и аспержи с удоволствие и чаша бяло вино....
Кремсупа с батат и джинджифил
Сервирайте в дълбоки чинии кремсупа с батат и джинджифил с печен бекон и няколко капки балсамов оцет....
Кремсупа с батат и джинджифил
Опитайте на вкус и при нужда добавете още подправки. Поднесете Кремсупа с батат и джинджифил топла....
Свинско с батати и сини сливи
Когато месото и бататите са добре уврели, тенджерата се отстранява от котлона и се поръсва с пресен магданоз.
Свинското с батати и сини сливи е готово....
Запечени батати с чесън и салвия
В голяма тава смесете обелените и нарязани на едри кубчета батати, счукания чесън и наситнената салвия, разпределете ги на един ред, поръсете ги със зехтина, солта и черния пипер, добавете малко вода и печете в умерена фурна...
Пълнени батати с кашкавал и пушено филе
Измийте добре бататите и ги надупчете с вилица на няколко места. Увийте ги във фолио и ги изпечете до омекване в загрята фурна.
Извадете ги и ги нарежете на две, издълбайте ги внимателно....
Заготовка за готвене на ядене в буркани
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Пюре от грах с батат и морков
Бататът дава сладост на пюрето.
Пюрето от грах с батат и морков е готово....
Цяло парче свинско печено с батати и арпаджик
Бататите обелете и нарежете на ленти.
Сложете ги задно с лука при свинското, сипете 200 мл студена вода. Завийте с алуминиево фолио и печете свинското с картофи за 120 мин. на 200 градуса....
Чипс от батат с пастет от тиквички
Сервирайте чипса от батат с пастет от тиквички.
По желание поръсете с кайенски пипер.
Добър апетит!...
Отглеждане на батати
Най-важна за бататите е температурата. Идеалната за тях е 25-30 през деня и между 15-20 през нощта.
Мястото, на което ще се отглеждат бататите, трябва да е слънчево, без никакво засенчване....
Батати, моркови и пащърнак на фурна
Обелвате и нарязвате бататите на парчета по ваш вкус.
Обелвате и нарязвате морковите и пащърнака на пръчици, по-тънки от бататите....