Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да изберем градински ножици
Критерии при избор на градински ножици
На рафтовете на специализираните магазини има огромен избор от градинки ножици....
Леща по градинарскиПосолете на вкус и поръсете с мащерка на вкус, след като лещата яхния поври още 5 минути, вашата леща по градинарски е готова.
Премахнете тенджерата от котлона....
1
Плакия по градинарски
Преди да поднесете плакията по градинарски, нарежете останалия магданоз и поръсете.
Добър апетит!...
Калмари по градинарски
Доматите се режат на 1/4. Поръсват се с малко сол, захар и зехтин и се пекат в тавичка при 220 градуса.
Патладжанът се реже на полумесеци, тиквичката на ивици и се пържат за 5-6 минути в силно загрят зехтин 2-3 с.л. Малко...
Заек по градинарски
Заекът се измива и се реже на малки порции. Подсушаваме месото и го осоляваме. В подходяща купа слагаме брашното, добавяме чубрицата и разбъркваме.
Овалваме добре парчетата месо и в тиган с малко загрято олио ги запържваме...
Пиле по Градинарски
Режем бутчетата на 2.
Запържваме в олио от двете страни, добавяме всички останали зеленчуци, нарязани, както ги обичате, и подправките.
Наливаме вода, колкото да се покрият зеленчуците. Ако е нужно, сгъстяваме с брашно...
Риба по градинарски
В мазнината задушваме до омекване дребно нарязаните лук, моркови и целина. Прибавяме нарязаните на филийки гъби и домати и оставяме да се задушават до изпаряването на водата.
Добавяме червения пипер, маслините и обелените...
Борш по градинарскиРазбийте киселото мляко или сметаната и застройте борша по градинарски. Поръсете с накълцан магданоз....
1
Паламуд по градинарски
Почистете паламуда и махнете главите. Сложете да заври 1 л вода с олиото и посолете на вкус. Прибавете нарязаните моркови, целина и зърната черен пипер. След малко пуснете и паламудите.
Оставете да поври 30 минути, след...
Пуешко по градинарски
Нарежете пуешкото на парчета и го сложете да се запитржи с 3 с.л. олио. Щом се зачерви в същата мазнина задушете и накълцания кромид, доматеното пюре, брашното, подправени с червен пипер.
Досипете гореща вода, виното и...
Агнешко по градинарски
Запържете агнешкото в маслото, докато се зачерви, добавете лука и оставете така за 10 минути. Поръсете сол, черен пипер, добавете нарязаните домати, чушка, зеления фасул.
Захлупете съда и гответе на тих огън около 1 час...
Картофи по градинарскиКартофите се обелват, нарязват се на кубчета, слагат се в тенджера с кипнала подсолена вода и се сваряват.
Естрагонът се слага в купичка, залива се с оцета и се оставя да престои няколко минути. След това се сипва горчицата...
1
Говеждо по градинарски
Начукваме говеждото месо, подправяме го с черен пипер и го оставяме да престои на студено 1-2 часа. Запържваме месото в силно сгорещеното олио, в което сте добавили и половината от маслото.
Запържете месото от всички...
Супа по градинарски
Във вряща подсолена вода се прибавят нарязаните на кубчета моркови и целина, зелето, нарязано на ситно, кубчета картофи и зеления фасул, нарязан на дребни парчета.
Парченцата червено цвекло сварете отделно. Запържете ситно...
Пуешко по градинарски
Нарежете пуешкото на парчета и го сложете да се запитржи с 3 с.л. олио. Щом се зачерви в същата мазнина задушете и накълцания кромид, доматеното пюре, брашното, подправени с червен пипер.
Досипете гореща вода, виното и...
Борш по градинарскиРазбийте киселото мляко или сметаната и застройте борша по градинарски. Поръсете с накълцан магданоз....
1
Паламуд по градинарски
Почистете паламуда и махнете главите. Сложете да заври 1 л вода с олиото и посолете на вкус. Прибавете нарязаните моркови, целина и зърната черен пипер. След малко пуснете и паламудите.
Оставете да поври 30 минути, след...
Картофи по градинарскиКартофите се обелват, нарязват се на кубчета, слагат се в тенджера с кипнала подсолена вода и се сваряват.
Естрагонът се слага в купичка, залива се с оцета и се оставя да престои няколко минути. След това се сипва горчицата...
1