Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
Ако старият ви ароматизатор за освежаване на въздуха в дома е свършил, не се отчайвайте, ако нямате достатъчно средства, за да купите нов. Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашен ароматизаторКак да си направим домашен ароматизатор
Как да си направим домашен освежител за въздух с етеричните масла? Лесно е... Само две бързи стъпки! Или: Eтеричните масла и водката се добавят към спрей бутилката и се разклаща леко, за да се смесят....
Как да си направим натурален ароматизатор с портокалови кори?Как да си направим натурален ароматизатор с портокалови кори?
Био ароматизатор с портокалови кори може да се направи и в тандем с карамфил, което дава уютен, свеж и сладък дъх у дома. Такъв ароматизатор се прави още по-бързо, той няма нужда от никакво приготвяне....
Да си направим хумусДа си направим хумус
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим кичуриДа си направим кичури
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Направете си натурални ароматизатори с есенно уханиеНаправете си натурални ароматизатори с есенно ухание
Аромат на карамфил и портокал Може да си направите и ароматизатор на торбички, като за целта ще са ви нужни филтри за кафе, сода, кората на настърган портокал и зрънца карамфил....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Да си направим магарешка каймаДа си направим магарешка кайма
Първото нещо, което трябва да се направи, е месото да се изчисти хубаво от жилките и лойта. След това се стига до смилането на месото. Препоръчва се магарешкото месо да се смели два пъти....
Да си направим пудра захарДа си направим пудра захар
Най-лесното, което можете да направите, е сами да си произведете пудра захар. Само трябва да имате подръка обикновена кристална захар. Ще е добре, ако кристалната захар е висококачествена....
Как да си направим сайдерКак да си направим сайдер
Най-разпространеният сайдер е ябълковият. Той се получа от ферментация на ябълков сок без използване на мая. В резултат на това се получава лека алкохолна напитка – около 7 градуса – с красив кехлибарен цвят. Сайдерът...
Да си направим домашен суджукДа си направим домашен суджук
5
Суджук може да се направи и само от свинско месо. Необходими продукти: 5 килограма свинско месо, 80 грама сол, 3 чаени лъжички млян черен пипер, 1 супена лъжица кимион, свински черва....
Да си направим домашна сланинаДа си направим домашна сланина
Да разгледаме рецепта, с която всеки може да си направи вкусна сланина – да я похапва като мезе за виното или да я слага на ястия....