Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Дамски каприз
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с четири супени лъжици вода и захарта.
Прибавят се разтопеното студено краве масло, киселото мляко, брашното с разбъркан в него бакпулвер, кората на един лимон.
Готовата...
Дамски капризС миксер разбиваме мазнината с захарта и прибавяме 1 по 1 жълтъците. Разбиваме добре и добавяме киселото мляко, след това брашното с бакпулвера и продължаваме да бием до хомогенна смес.
Получената каша изсипваме в намаслена...
9
Парфе с тиква
Поръсва се върху леко стегнатото парфе и се оставя в хладилника, за да се доохлади.
Готови ли сте за парче парфе с тиква?...
Парфе в чашка
Течната сметана се налива в дълбока купа и към нея се добавят 3-4 с.л. пудра захар. Разбива се с миксер, но не на най-високата скорост. Трябва сметаната да стане толкова твърда, че като се завърти купата с отвора към земята...
Парфе с плодове
Връща се в камерата да се стегне хубаво за около 30 мин готовото парфе.
Вкусно парфе с плодове!...
Парфе с мюсли
Разбийте сметаната на пухкав крем, но не прекалявайте.
Към нея добавете млякото, смесено със захарта и лимоновата кора.
Прибавете желатина, предварително накиснат в малко студена вода и после разтопен на водна баня...
Парфе с ягодиНаправете бисквитения блат, като натрошите бисквитите или ги смелете в блендер.
Добавете маслото, мед, какао и орехови ядки. Ако ползвате какаови бисквити, пропуснете какаото.
Размесете всичко до получаване на тестена...
1
Парфе с малини
Отгоре излейте малиновото парфе и сложете в хладилник за 4-5 часа да стегне. След това отгоре плътно се украсява с малини....
Парфе с боровинки
Така приготвената смес за парфе изсипваме върху изстиналия блат и пъхаме в хладилника за 1 час.
След това отделяме стените от дъното на формата и украсяваме боровинковото парфе с пресни боровинки по желание....
Парфе с желатинГотовото парфе се потапя за кратко в съд с топла вода и веднага обръщаме внимателно върху поднос....
1
Парфе с нар
Отделяме жълтъка на едното яйце. Белтъка и цялото друго яйце разбиваме на пяна. Разтваряме захарта в 25 мл. гореща вода, добавяме рома и смесваме с яйцата.
Загряваме сместа на водна баня до кипване, след което я махаме...
Бонбони Дамски КапризПоставя се в корнет и се украсяват бонбоните дамски каприз.
Да ви е сладко!...
4
Икономичен дамски каприз
Разбивам жълтъците със захарта до побеляване, добавям олиото, киселото мляко с разтворената сода и брашното.
Изсипвам в намаслена тавичка и пека на 180 градуса до готовност.
Изваждам сиропирам с компота, намазвам...
Неустоим Дамски каприз
Жълтъците се разбиват хубаво със захарта. Добавя се разтопеното масло и се обърква. Содата се слага в млякото да шупне и се изсипва при жълтъците.
Отново се разбърква. Накрая се добавя брашното. Сместа се изсипва в намазнена...
Разкошен Дамски каприз
След като постигна кремав цвят, намалих фурната на около 100 градуса и оставих разкошния Дамски каприз да изсъхне във фурната още 15-20 минути....
Сладкиш Дамски КапризРазбиваме захарта с маслото. Прибавяме едно по едно жълтъците, киселото мляко, брашното пресято заедно с бакпулвера.
Сместа изсипваме в намаслена тавичка и печем на умерена фурна на 180 градуса.
През това време разбиваме...
4
Мини Дамски капризОсновата: с миксер разбиваме яйцата, захарта, олиото и какаото, след което прибавяме безалкохолното, брашното и содата, разбъркваме внимателно с лъжица или шпатула (не с миксер). Трябва да се получи мека кексова смес....
11
Сладкиш Дамски КапризРазбиваме захарта с маслото. Прибавяме едно по едно жълтъците, киселото мляко, брашното пресято заедно с бакпулвера.
Сместа изсипваме в намаслена тавичка и печем на умерена фурна на 180 градуса.
През това време разбиваме...
4
Ягодово парфе с бишкоти
Поставете отново в хладилник да стегне и поднесете ягодовото парфе с бишкоти....
Торта Парфе с бисквитиС миксер разбивате яйцата със захарта на пяна, брашното прибавяте на етапи, като бъркате с шпатула.
Печете в ринг със свалящо се дъно, като на дъното поставяте хартия за печене. Печете блата в умерена фурна.
Преместете...
4
Парфе с пандишпанов блат
Сипете сметаната и млякото в подходяща купа.
Накиснете желатина в 50 мл студена вода и когато се разтвори го разтопете на водна баня. Сипете го към млечната смес и разбъркайте.
Сложете готовия блат в ринг. Леко го...