Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Торта Кит КатТорта Кит Кат
4
Отново се разбърква и сместа се разделя на две (за два блата) Пекат се отделно, всеки за около 40 минути на 180 градуса. След като изстинат преминаваме към слепването им с крема....
Счупване на киткатаСчупване на китката
1
Счупването на китката представлява счупване или пукване на една или повече от костите на китката. Китката е съставена от общо десет кости – две кости на предмишницата и осем кости на китката....
Палачинката на краля (Галет де роа)Палачинката на краля (Галет де роа)
Печете Палачинката на краля (Галет де Роа) в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-25 минут до кафяво-златист цвят....
Болки в киткатаБолки в китката
Болките в китката са неприятно усещане в областта на китката, причинено от различни фактори....
Болки в киткатаБолки в китката
Причини за болки в китката Когато доловите болка в китката, не бързайте да се паникьосвате....
Упражнения за раздвижване на киткатаУпражнения за раздвижване на китката
Представяме ви три лесни упражнения, които ще ви помогнат да избегнете този проблем и успешно да раздвижите китките си. Раздвижете китките с позата на горилата Застанете разкрачени....
Пастейш де НатаПастейш де Ната
1
Леко разточете бутертестото, навийте го на руло и нарежете на 12 равни части....
Галет де РоаГалет де Роа
Печете Галет де Роа в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-25 минут до кафяво-златист цвят. Охладете галета върху решетка за около 30 минути преди да разрежете френския сладкиш....
Орчата де чуфаОрчата де чуфа
Почистваме и измиваме зърната чуфа и ги потапяме в студена вода, докато водата се избистри. След това изцеждаме течността и я поставяме във блендер. Трябва да получим смес като мека паста. Добавяме водата към кашата...
Пащел де НатаПащел де Ната
2
Формата се поставя в загрята фурна на 200 градуса и се пече за около 18-20 мин. или докато се получат хубави запечени петна върху кошничките. Пащел де Ната е страхотен десерт!...
Tуту де фейжаоTуту де фейжао
Накиснете боба в студена вода за една нощ. Отцедете и го сложете в тенджера, покрийте с вода и варете около 1 час. Щом бобът поомекне, го овкусете със сол. Загрейте олиото в тенджера и запържете лука и чесъна за 5...
Дулсе де лече (кахета)Дулсе де лече (кахета)
2
Така приготвено дулсе де лечето съхраняваме в хладилник до 1 месец, като можем да го използваме за направата на различни сладкиши, или просто да си го хапнем с лъжичка....
Флан Дулсе де лечеФлан Дулсе де лече
Ако вашето дулсе де лече е по- гъстичко и ви е трудно да хомогенизирате сместа, ви препоръчвам да я разбиете в кухненски робот или блендер - на ниска до средна скорост за няколко секунди....
Къпкейк дулсе де лечеКъпкейк дулсе де лече
Изсипете тестото във формички и печете къпкейковете в предварително загрята фурна на 180 °C за около 25 минути. През това време пригответе сладкарските кремове....
Хляб Пан де салХляб Пан де сал
Оформя се на топка, намазва се леко с олио, покрива се с кърпа и се оставя на топло за 1 час, докато втаса и увеличи двойно обема си....
Къпкейк дулсе де лечеКъпкейк дулсе де лече
За калпачетата от крем на тези къпкейкс дулсе де лече разбийте сметаната заедно със 3 пълни лъжици дулсе де лече....
Кафе Дулсе де ЛечеКафе Дулсе де Лече
Варенето трае около 4 часа, по време на които доливайте вода и не оставяйте кутията непокрита. След това оставете още толкова във водата, за да се охлади и едва тогава отворете Дулсе де Лече....
Изкълчване на китката - симптоми и първа помощИзкълчване на китката - симптоми и първа помощ
Оток - при изкълчване на китката се забелязва оток от подутината на засегнатата област. Невъзможност за движение или трудности при движение на ръката и китката....
Копреси за облекчаване на болки в киткатаКопреси за облекчаване на болки в китката
Вижте също: - Помощ при болки в китката; - Упражнения за раздвижване на китката;...
Мъфини с Дулсе де ЛечеМъфини с Дулсе де Лече
Ако желаете, поръсете с какао на прах. Мъфините с Дулсе де Лече са готови....
Испански сладкиш Роскон де РейесИспански сладкиш Роскон де Рейес
На този ден всички деца получават подаръци и на всяка испанска трапеза присъства традиционният сладкиш, посветен на влъхвите - Роскон де Рейес, който буквално се продава на всеки ъгъл, наподобява нашия козунак....
Испански сладкиш Тарта де СантягоИспански сладкиш Тарта де Сантяго
Десерт, често срещан по заведенията в Барселона в "Менюто на деня". Тарта де Сантяго произлиза от района на Галиция и датира от средните векове. Загряваме фурната на 175 градуса....
Еврейска баница Пастел де мериндженаЕврейска баница Пастел де меринджена
Измийте и махнете дръжките на патладжаните. Разрежете ги на половина и ги посолете, оставете за 30 мин да се отцеди горчивата им вода....
Чийзбрауни с Дулсе де лечеЧийзбрауни с Дулсе де лече
Днес ви предлагам едно безглутеново брауни с чийзкрем и любимото ми Дулсе де лече. Ако обичате вкуса на шоколад и карамел, то непременно си направете този шоколадов сладкиш....
Крем с Дулсе де лечеКрем с Дулсе де лече
Начупете 4 какаови бисквити на едро и пак крем. Редувайте до изчерпване на продуктите. Поръсете с натрошена бисвитка и приберете в хладилник за една нощ. Кремът с Дулсе де лече е готов....