Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да си направим серум за лице в домашни условия
Вижте още:
- Как да си направим серум за дълги и гъсти мигли;
- Най-ефективните домашни серуми за гъсти мигли и вежди....
Как да си направим домашен серум за красива и здрава коса?
Ето какво представлява този продукт и как може да си приготвим серум за коса в домашни условия.
Серум за коса - общи сведения
Серумът за коса често се бърка с маслото за хора от хората, които не са специалисти....
Най-ефективните домашни серуми за гъсти мигли и вежди
Серум с кокосово масло
За този домашен серум ви трябват 1 с.л.кокосово масло, 1 с.л. рициново масло, 1 с.л. бадемово масло....
Идеи за домашни доматени сосове
Универсален доматен сос се приготвя от три супени лъжици зехтин или олио, една голяма глава лук, пет скилидки чесън, една супена лъжица риган, шестстотин грама нарязани домати, две супени лъжици доматено пюре, една...
Как да си направим серум за дълги и гъсти мигли?
Ето как да си направите домашен серум за дълги и гъсти мигли:
Съставки: рициново масло, етерично масло от розмарин, етерично масло от лавандула, стъклено шише с капкомер (30-мл)
Начин на приготвяне: Напълнете 3/4 от...
Как да нанасяме правилно серум за мигли?
Серумът за мигли е козметичен продукт, който подсилва растежа на миглите и ги прави по-здрави и гъсти.
Най-често срещаните съставки в тези серуми са етерични масла, екстракт от папая и пептиди....
Домашен щолен
В купа се смесват брашното заедно с бакпулвера.
В отделна купа се разбиват яйцата и захарта. Прибавете рикотата и след това мекото краве масло. Разбъркайте на крем.
Прибавете лимоновата есенция, ванилията, цитрусовите...
Домашен ПелинБилките за пелин 1 л трябва да са 4 кг. Ако желаем пелинът да е по-слаб, слагаме по малко количество билки, 25%
Пелинът се прави от бяло вино, което е здраво и качествено. Ползва се както дюли, ябълки, круши, така и билки...
3
Домашен бабекМесото накълцваме на ситни парченца, поставяме го в дълбок съд и объркваме заедно със солта.
Поставяме го в голяма тава и я накланяме, да може да се стича водата за около 24 часа.
Добавяме останалите сухи подправки...
1
Домашен ФъчВ малка тенджера на котлона се стопяват маслото със захарта.
Към тях се прибавя прясното мляко при непрекъснато бъркане докато сместа заври.
От сместа се отделя ½ ч.ч. Отделно се разбиват 4 жълтъка с брашното и бакпулвера...
2
Домашен бахурСвинския дроб накълцваме на ситно със сатъра. Към него прибавяме месото, също нарязано на ситно.
Измиваме и почистваме ориза и праза, режем на ситно и добавяме към месата.
Прибавяме чубрицата, солта и лютите чушки....
6
Домашен бейлисАко имате блендер, сложете в него всички съставки и ги разбийте за 3-4 минути. Ако не разполагате с блендер използвайте миксер.
Готовият ликьор се слага в стъклена бутилка и се съхранява във хладилника.
Преди употреба...
3
Домашен суджукМесото и сланината се омесват с месомелачка, като се редуват. Вече смляното месо се обърква.
Прибавят се счуканият чесън и подправките, след което се омесва много добре до хомогенна смес. Каймата се прехвърля съд като...
2
Домашен хрян
Обелете, измийте и настържете корените хрян. Добавете сол и захар и разбъркайте.
Сипете сместа в бурканче.
Отделно смесете вода с оцет, сипете в бурканчето и затворете пастата от хрян с капачката.
Съвет: Може да...
Домашен Гирос
Сервираме домашен Гирос в чиния по избор с лист маруля отстрани или друг зеленчук по избор....
Домашен сладкишДопичаме разкошния домашен сладкиш само на горен реотан.
Готовият плодов сладкиш оставяме да се охлади.
Поръсваме домашния сладкиш с пудра захар и поднасяме на близки и гости....
1
Домашен тиквеник
Обелваме и настъргваме тиквата. Настърганата тиква се слага в по-дълбок съд и се запържва с олио.
След като омекне тиквата се добавят захарта, канелата и орехите, всичко се разбърква добре, запържва се още 2-3 мин и се...
Домашен кашкавалСложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.
Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете...
27
Домашен Щрудел
Пресяваме брашното в купа. Добавяме солта и захарта и разбъркваме. Сипваме водата, маслото и чукваме яйцето. Разбъркваме и след това омесваме тесто, като натискаме силно с ръце, за да стане еластично. Оформяме тестото на...
Домашен козунакРазмийте маята в малко топла вода, щипка захар и няколко капки оцет. Прибавете малко брашно, разбъркайте на каша и оставете да втаса на топло.
Щом шупне добавете към тази смес всички останали продукти и замесете добре...
4
Домашен лахмаджун
Днес с Вас ще споделя една моя любима рецепта за лахмаджун.
Първо започваме с правенето на тестото. В една голяма тава пресяваме брашното. Правим по средата кладенче и слагаме малко вода, мая, сол и захар. Започваме малко...
Домашен хотдог
Пресяваме брашната, заедно със солта, захарта и сухата мая. Правим кладенче, в което поставяме яйце, хладко прясно мляко и зехтин.
Замесваме меко тесто, което оставяме да втасва за около час. Разделяме го на четири части...