Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
Така че, не се колебайте, а си направете разкошен домашен ароматизатор освежител за въздуха в дома!...
Ароматизаторите влошават астматаАроматизаторите влошават астмата
Опитахте ли новия ароматизатор с мирис на свежи пролетни цветя, който гарантирано ще освежи дома ви за три, четири или пет месеца и ще в накара да танцувате без основателна причина? По–добре недейте!...
Идеи за домашни доматени сосовеИдеи за домашни доматени сосове
Необходими са ви два килограма меки домати, които се нарязват на ситно и се варят, докато не остане половината от първоначалния им обем....
Натурални ароматизатори за домаНатурални ароматизатори за дома
За да имате домашен ароматизатор и ако искате да ви мирише на пролет, може да използвате портокал, роза, канела, жасмин....
Направете си натурални ароматизатори с есенно уханиеНаправете си натурални ароматизатори с есенно ухание
Отново разбъркайте и изсипете готовия ароматизатор с красив съд....
С какво да заменим химическите ароматизатори за въздухС какво да заменим химическите ароматизатори за въздух
Независимо дали става дума за аерозолен или електрически ароматизатори, и двата варианта могат да се окажат изключително вредни за цялото ви семейство....
За хитри домакини: 9 домашни приложения на солтаЗа хитри домакини: 9 домашни приложения на солта
Ето 9 от домашните приложения на солта: Освежаване на плетени мебели Който има мебели от ракита знае, че с времето те пожълтяват....
Домашни франзелиДомашни франзели
Печете домашните франзели 20-30 минути или до готовност....
Домашни гевречетаДомашни гевречета
1
Изсипете брашното върху кухненския плот. Направете кладенче и сложете всички продукти за тестото. Натрошете маята (ако искате, може да я разтворите предварително в прясното мляко). Замесете меко тесто. Завийте с памучна...
Домашни хинкалиДомашни хинкали
Когато налепите домашните хинкали, може да замразите част от тях, за да имате под ръка готови за варене винаги, когато ви се хапва нещо вкусно....
Домашни мекициДомашни мекици
1
Сервирайте домашни мекици, поръсени с пудра захар, любимото ви сладко или сирене!...
Домашни петифуриДомашни петифури
Домашни петифури се декорират по желание....
Домашни балатонкиДомашни балатонки
Разбиваме си яйцето и го добавяме при леко затопленото мляко и суха мая, добавяме солта, захарта и олиото. Добавяме брашното и омесваме меко тесто. Разделяме на 12 малки топки. Праз това време си нарязваме кренвиршите...
Домашни целувкиДомашни целувки
7
Дълбок емайлиран съд се измива много добре и се подсушава отлично. Много е важно съдът да е абсолютно сух. Внимателно един по един белтъците (5 бр.) се отделят от жълтъците и се изсипват в съда. Важно е яйцата да бъдат...
Домашни крутониДомашни крутони
Филийките хляб се режат на малки парчета. Нарязаният хляб се прехвърля в дълбока купа и отгоре се изсипва зехтина. Купата се разклаща хубаво, така че зехтинът да се поеме от хляба. В отделна купа се смесват подправките...
Домашни кашкавалкиДомашни кашкавалки
Изсипете маята в брашното и разбъркайте добавете и сол на вкус. Изсипвате млякото и водата /да са хладки/ и замесвате меко тесто. Оставяте го да втаса. Втасалото тесто го разстилате на правоъгълник и го намазвате с плънката...
Домашни кантучиниДомашни кантучини
1
Продуктите са на око. Захарта е по-малко от брашното. Всичко се разбърква с ръка. Тестото се разделя на 2 еднакви части. Поръсете плота с брашно и разточете тестото на 2 продълговати франзели. Пекат се на 160 градуса...
Домашни пуричкиДомашни пурички
Маслото трябва да е със стайна температура. Маслото се разбива с миксер до получаването на пухкав крем. След това към маслото се прибавя и захарта. Отново се разбива с миксер. Добавят се водата и жълтъкът. Разбива се...
Домашни кифличкиДомашни кифлички
Свинската мас се оставя на стайна температура да се размекне. След това се разбива свинската мас и захарта. Разбиват се, докато сместа побелее. Маята се разтваря в малко прясно мляко и малко захар. Разбърква се хубаво...
Домашни хамбургериДомашни хамбургери
Най-напред се приготвят кюфтетата. Нарязваме на ситно лука, слагаме сол и черен пипер и ги прибавяме към каймата, която за предпочитане да е телешка. Правим големи плоски кюфтета и ги изпържваме в тиган без мазнина....
Домашни кубетиДомашни кубети
8
Хлябът се нарязва на големи парчета, не на малки кубчета. След това се слагат в купа и отгоре се слагат всичките подправки и се разбъркват. След това се взима тава, която се намазва с повече олио. Отгоре се нарежда хлябът...
Домашни ГиросиДомашни Гироси
Месото се нарязва на филии, дебели 1 см и се намазват със смес от подправки и олио (може да се остави за около 1 час в хладилник да се овкуси добре), лукът се нарязва на полумесеци и се редуват един върху друг. Завързват...
Домашни донътиДомашни донъти
2
Тестото правя, като в кухненски робот поставям всички продукти и там си омесвам хубаво и еластично тесто - за 10-ина минути. След това покривам тестото в купа и го оставям на топло да втаса хубаво около час, Когато...
Домашни КренвиршкиДомашни Кренвиршки
2
Разтворете маята в хладката вода. Добавете захарта, солта и 1 с.л. брашно. Оставете маята да втаса на топло. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете маята и останалите съставки. Омесете меко тесто. Оставете тестото...
Домашни курабийкиДомашни курабийки
4
Разбиваме яйцата със захарта и ванилията. Към тях добавяме олиото и отново разбъркваме добре. Следват киселото мляко със содата и накрая добавяме пресятото брашно. Месим меко тесто, при необходимост добавяме още брашно...