Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Чудодейните ползи на евкалиптовото маслоЧудодейните ползи на евкалиптовото масло
Вреди от евкалиптово масло Не се знае достатъчно за използването на евкалиптово масло по време на бременност и кърмене, така че не го използвайте без медицински съвет. ...
Масло с горчицаМасло с горчица
Маслото с горчица се използва за сандвичи, канапета и др. Задължително се съхранява в хладилник....
Масло с бадемиМасло с бадеми
Овкусеното масло се съхранява в хладилник....
Масло с магданозМасло с магданоз
разбийте маслото на пяна, добавете магданоза, сол и черен пипер. добавяйте капка по капка лимоновия сок. Прехвърлете маслото в подходяща формичка или го оформете като бонбон във фолио....
Чесново масло с лаймЧесново масло с лайм
1
По традиция чесновото масло за кулинарна употреба се приготвя с разтапяне на обикновено краве масло и добавяне на пресован чесън и по желание различни билки....
Масло с пикантни билкиМасло с пикантни билки
Масло с пикантни билки може да се използва за овкусяване на ястия, картофени пюрета или намазано върху препечена филийка и сандвичи по избор....
Ароматно масло с босилекАроматно масло с босилек
Маслото се оставя да омекне до стайна температура. Разделя се на две и едната половина се смесва с чесъна и солта. Босилекът се смесва с останалото масло....
Билково масло с чесънБилково масло с чесън
Билковото масло с чесън е много сполучливо....
Масло от орехиМасло от орехи
1
В саханче счукайте какаовите зърна и ги добавете към вече готовото масло. Сервирайте в бурканче и консумирайте с меса, десерти, салати или на филийка хляб....
Масло от лайкаМасло от лайка
Използвайте домашното масло от лайка за облекчаване на кожни раздразнения....
Масло от сельодкаМасло от сельодка
Добавете към него маслото, настъргания (стрит) лук и хомогенизирайте. С това масло се мажат сандвичи, всеки от които се гарнира с кръгче сварено яйце....
Мозък в масло и зеленчуциМозък в масло и зеленчуци
Мозъкът в масло и зеленчуци е готов....
Шкембе в масло и подправкиШкембе в масло и подправки
Шкембето в масло и подправки е много вкусно....
Баница с масло и сиренеБаница с масло и сирене
1
Баницата с масло и сирене е готова....
Соленки с масло и кашкавалСоленки с масло и кашкавал
От брашното, разтопеното масло, солта, яйцата, бакпулвера и прясното мляко се замесва меко нелепнещо тесто....
Курабийки с масло и канелаКурабийки с масло и канела
1
Вадим ги като са готови - курабийките с масло и канела хрупкави от вън, напукани леко и меки отвътре. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!...
Сутляш с масло и ванилияСутляш с масло и ванилия
Сваля се от котлона и се добавя маслото, ванилията и яйцето, разбъркано. Сипва се в купички и се украсява сутляшът с канела. Сутляшът с масло и ванилия е готов....
Кускус с масло и босилекКускус с масло и босилек
Кускусът с масло и босилек е много вкусен....
Манатарки с масло и чесънМанатарки с масло и чесън
Сервирах манатарките с масло и чесън, поръсени с нарязан на ситно пресен копър. Чудесно предястие са манатарки с масло и чесън, което се съчетава добре с чаша хубаво вино. Бон Апети!...
Зеленчуци в масло с кашкавалЗеленчуци в масло с кашкавал
Зеленчуците в масло с кашкавал са много вкусни....
Юфка с масло и бадемиЮфка с масло и бадеми
Разтопете маслото в тиган и запържете ядките в него. Добавете босилека, накълцан на ситно. Прехвърлете сварената юфка в тигана и запържете и нея за кратко....
Питка с масло и босилекПитка с масло и босилек
Първо си пригответе ароматното масло, с което по-късно ще намажете хлебчето. Нарежете на много ситно чесъна и босилека. Разтопете маслото. Прибавете към него олиото, нарязаните чесън и босилек....
Гъби с масло и виноГъби с масло и вино
Поръсете гъбите в масло със сол и черен пипер. Сервирайте веднага, докато са топли....
Сладкиш с масло и крушиСладкиш с масло и круши
1
Застилате я с хартия за печене, като отгоре намазвате добре с масло и подреждате бисквитите, а върху тях почистените, обелени и нарязани на дължина круши....
Щука с масло и мащеркаЩука с масло и мащерка
Междувременно направете сос от маслото. Нарежете на ситно останалия лук и го задушете с около 100 мл вино, докато виното се изпари. На бавен огън добавете омекналото масло и бъркайте непрекъснато....