Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Език на фурнаЕзик на фурна
Запича се в умерена фурна, докато остане на мазнина....
Свински език на скараСвински език на скара
Езика нарязваме на по-дебели филии, намазваме с горчицата, потапяме в олиото и поставяме на средно умерено загрята скара....
Свински език на фурнаСвински език на фурна
Вадим след изтичането на времето, нарязваме на шайби и нареждаме в тавичката. Отново поставяме свинския език на фурна, за да се запече, но не прекаляваме, за да не стане сух....
Телешки език на скараТелешки език на скара
1
Започваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни. Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос....
Телешко с елда за бебета и малки децаТелешко с елда за бебета и малки деца
Телешкото с елда за бебета и малки деца е готово....
Кускус с пиперки за бебета и малки децаКускус с пиперки за бебета и малки деца
Накрая настъргваме кашкавала и го присъединяваме минута преди да свалим от котлона нашия кускус с пиперки за бебета и малки деца....
Език с масло на фурнаЕзик с масло на фурна
2
Телешкият език се почиства и се слага да се свари с черен пипер на зърна, дафинов лист и лъжица оцет. Свареният език се обелва и нарязва на филии. Подреждат се в подмазнена тава и се овкусява с подправки....
Език с гъби на фурнаЕзик с гъби на фурна
Пекат се 40 мин. във фурна на 200°С. Последните 10 мин се маха капакът....
Свински език в масло на фурнаСвински език в масло на фурна
Печете за 60 мин. на 180 градуса. Щом е готов, отгоре подредете парченцата масло. Получава се супер вкусен език в масло. Свинският език в масло на фурна е отлично мезе за всяка вечер!...
Телешки език с кашкавал на фурнаТелешки език с кашкавал на фурна
Нарежете ги на филийки с дебелина около 0.5 см и ги овкусете със сол и черен пипер. Загрейте малко масло и сотирайте гъбите, нарязани на филийки....
Телешки език с доматки на фурнаТелешки език с доматки на фурна
4
Сложете телешкия език заедно с оцета и подправките да се свари във вода. Може да използвате и тенджера под налягане. Готовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета....
Телешки език с доматки на фурнаТелешки език с доматки на фурна
4
Сложете телешкия език заедно с оцета и подправките да се свари във вода. Може да използвате и тенджера под налягане. Готовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета....
Обикновен морски език с картофи на фурнаОбикновен морски език с картофи на фурна
Печете обикновения морски език с картофи на фурна на 200 градуса за около тридесет минути....
Тайният език на цветятаТайният език на цветята
Още от древни времена хората са използвали цветята, за да изразят техните чувства, мисли и идеи. Луис Карол е изпратила Алиса в страната на чудесата чрез огледало в градина, пълна с говорещи цветя. Древните гърци и египтяни...
Волски езикВолски език
Волският език /Phyllitis scolopendrium/ представлява многогодишна папрат с късо коренище, от което излизат едри, кожести и дълги листа с къса дръжка. Коренището е плътно и в горната си част е покрито с люспи. Билката има...
Телешки език с 3 вида сирена на фурнаТелешки език с 3 вида сирена на фурна
Сварете телешкия език в тенджера под налягане. Нарежете го на филийки и го подредете на дъното на голяма тава. Отгоре сложете нарязан на парчета кашкавал, моцарела и трохи от синьо сирене....
Желиран езикЖелиран език
2
В зависимост в каква форма ще приготвяте желирания език, по нея се измерва течността, която е необходима. На 500 мл течност е необходимо 10 г желатин, който се залива с 60 мл студена вода и се оставя да набъбне....
Паниран езикПаниран език
2
Нарязваме го на кръгчета. В купа разбиваме яйцата. Взимаме парче топим в бирата, брашното и накрая в яйцето и пържим в сгорещено олио. По желание може да се добави черен пипер. Сервирайте с чеснов сос по избор....
Език панеЕзик пане
1
Нарязва се на парчета, посолява се и се панира последователно в брашно и разбити яйца. Пържи се в сгорещено олио до зачервяване....
Печен езикПечен език
Езикът се сварява, обелва се и се нарязва на парчета. Кашкавалът се настъргва. Лукът се задушава в олиото. Филията от хляба се накисва в мляко....
Пържен езикПържен език
Изчакайте да изстине и го нарежете на филии. Овкусете го със сол и черен пипер. Всяка филийка потапяйте в разбито яйце и галета и изпържете в сгорещена мазнина. Поднесете пържения език със сос по избор....
Паниран езикПаниран език
Нарязва се на порции и се посолява. Панира се като първо се топи в брашното, след това в бирата и най-накрая в сухара. Пържи се в сгорещена мазнина. Поднася се с парче масло и лимон....
Шпикован езикШпикован език
Сложете шпикования език в намазана с маста йенска тенджера, сипете виното, захлупете и печете на умерена фурна. По време на печеното поливайте езика със соса, а малко преди да го извадите с разбитата сметана....
Език на тялото, докато слушатеЕзик на тялото, докато слушате
Не всеки е добър слушател. И това е не защото не умее да мълчи, докато му говорите, а защото не умее да показва и чрез езика на тялото, че ви слуша достатъчно задълбочено. Невербалните сигнали, които изпращате на някого...
Защо хълцат бебетата?Защо хълцат бебетата?
При бебетата, дразненето на нервите на диафрагмата предизвиква мускулен спазъм, който кара съкровището ви да си поеме дълбоко въздух....