Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Емулгиране и образуване на желета
Такова вещество е лецитинът, който в хранително-вкусовата промишленост се използва като емулгатор....
За какво може да послужи макаронената вода?
Водата с нишесте играе роля на емулгатор, за придаване на плътност на соса....
Вижте шокиращата истина за състава на душгеловете!
А именно - вода, в което няма нищо обезпокоително, емулгатори, чиято цел е да се придаде гелообразната консистенция на продукта....
Е476 - Полиглицерол полирицинолеат
В някои страни обаче е забранено да се използва този емулгатор....
СорбитолСорбитол, познат в хранителната индустрия като Е420 се използва в качеството си на емулгатор, подсладител и задържащ агент....
1
Какъв е съставът на растителната сметана?
Растителната сметана, която се предлага на пазара у нас, се произвежда основно от растителни мазнини, емулгатори, вода, млечни протеини, захар, сол, стабилизатори, аромати и оцветители....
Как да различим истинския от некачествения шоколадВ „истинският бял шоколад” главните съставки са какао масло, захар, сухи млечни продукти и емулгатор.
Всичко извън тези установени норми е некачествен шоколад....
5
Какво съдържа соевото мляко?
Емулгатори в соевото мляко
Някои марки могат да включват емулгатори, които подпомагат смесването на водата и соевите зърна, като например лецитин....
Ето 19-те най-вредни храни на Земята
Този стабилизатор и емулгатор може да причини сърдечно-съдови и невротоксични заболявания.
11. Месни продукти
Вредна съставка: нитрат, натрий....
Родните пастети са пълни с отпадъци от кланицитеЛаборатории предупреждават, че в преработено уж месо има увеличено количество полифосфати и натриумнитрат като емулгатор, които причиняват рак и разрушават калция в костите....
5
Генномодифицираният лецитин е скрита отрова!
Лецитин се добива от зърната на соя и се означава с Е322, когато се влага в храните като емулгатор. Той е сложно органично съединение, спадащо към групата на фосфолипидите....
Ползите от солите за вана
Морската сол се използва за вани, тъй като лесно се смесва с етерични масла и спомага за смесването на етеричното масло с водата, като служи за природен емулгатор....
Е527 - вреди и странични ефекти
Използване на Е527 в хранителната промишленост
В хранителната индустрия Е527 се използва като емулгатор и регулатор на киселинността. С буквата Е и числото 5 се означават всички регулатори на киселинност при храните....
Е527 - вреди и странични ефекти
Тази хранителна добавка играе роля емулгатор и регулатор на киселинността....
Великденско предупреждение: Не купувайте храни с дълъг срок на годност!
Те представляват емулгатори, овкусители, оцветители или всичко, което би могло да удължи живота на един продукт....
Безопасно ли е да ползвате борак върху кожата си?
В козметичните продукти може да се използва като буфериращ агент, емулгатор или консервант....
Гасена вар в овощарството - как и кога се използва
Тази овощарска вар е комбинирана с емулгатор, който позволява варта, с размер на частиците от 20 микрона, които на практика са несмесими с водата, да се хомогенизират много добре и полученият разтвор да може да се ползва...
Видове шоколад и техните особености
най-известните видове шоколад, познати на любителите на сладки изкушения.
1.Тъмен шоколад
Тъмният шоколад (наричан още натурален или черен шоколад) съдържа какаова маса, захар, какаово масло, ванилия и лецитин (емулгатор...
Какво да не ям, за да отслабна?Майонезата в магазините, освен че е високо калорична, съдържа голямо количество добавки – стабилизатори, консерванти и емулгатори....
3
Ужас! Хибридната пшеница превръща хляба в отрова
То не е обогатено с допълнителни ензими, емулгатори, витамин С или каквито и да било други стабилизатори, твърди диетологът....
Истината за шпековия салам
Е с номера след 400 са гуми, емулгатори и стабилизатори.
Например Е451 е трифосфат, а както е известно трифосфатите спомагат суровото месо да набъбне до над 2 пъти и от него да се направят много повече колбаси....
Майонезени сосове - видове и приготвяне
Традиционният емулгатор, който се използва при приготвяне на майонеза, е сухият яйчен жълтък. За сосовете се използва също сухо мляко, желатин, соеви белтъчни продукти, пектини и др....
От какво се прави маргаринът?
В състава на маргарина влизат около % мазнини и 17% вода, а остатъкът до 100-те % са изкуствено добавени витамини А, Д и Е, както и различни подобрители – оцветители, стабилизатори, емулгатори, сол и други....
Защо трябва да спрете да купувате маргарин?
Той представлява смес от хидрогенирани растителни масла, емулгатори, витамини, оцветители и други. И ако не е боята в него, едва ли някой би си и помислил да го купува и консумира....
Сушените плодове - алтернатива на тортитеВ сушените плодове няма стабилизатори, консерванти, оцветители, емулгатори и нитрити. Те могат да бъдат наречени натурална биодобавка. Естествено, в процеса на изсушаване част от полезните вещества се губят....
1