Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

При зъбобол - запарка от градински чайПри зъбобол - запарка от градински чай
Изплакнете устата си със запарката. Също поставете на болния зъб памучен тампон, напоен в запарката. Рецептата за запарка от градински чай при зъбобол е от книгата на А....
Чай запарка от бял бъз с шафранЧай запарка от бял бъз с шафран
Комбинацията от шафран и бял бъз има деликатен вкус, а ползите за здравето ни от чая запарка от бял бъз с шафран са неизброими!...
Запарка от невенЗапарка от невен
Цветовете на невена се заливат с 400 мл вряла вода. Съдът се покрива с похлупаче и се оставя да изстине. След това се прецежда и се приема на два пъти като лек против запек. Може да се използва и като лосион за...
Запарка при главоболиеЗапарка при главоболие
Листата от ягода се слагат във завряла вода и престояват 5 минути. После се пие на няколко пъти....
Запарка при гастритЗапарка при гастрит
Билките се слагат и се запарват 10 минути. След това се пие на малки глътки топъл, но не горещ. Подслажда се с 1-2 с.л. мед. Изпива се 3-4 пъти дневно. Най-добре е да се започне денят с чай на гладен стомах....
Билкова диуретична запаркаБилкова диуретична запарка
Смесват се билките и с 1 супена лъжица от получената смес се прави запарка с 250 мл вода. Изпива се в рамките на 1 ден на глътки. Отварата се прилага като диуретично средство....
Как се прави запарка?Как се прави запарка?
Най-хубавата запарка се прави в порцеланови или стъклени чайници с порцеланови или стъклени цедки. Когато правите запарка трябва да се съобразявате с указаното съотношение билки/гореща вода....
Запарка за свеж дъхЗапарка за свеж дъх
Оставете да се запари за 15 минути под капак и прецедете. Използвайте запарката за жабурене и изплакване на устата 3 пъти дневно след хранене и почистване на зъбите....
Билкова запарка при ревматизъмБилкова запарка при ревматизъм
Смесете равни количества от изброените билки. Запарете 1 лъжица от билковата смес в 600 мл вода Пийте по 1 винена чаша преди хранене (по три пъти на ден). Полезна отвара при ревматизъм....
Запарка при нервен стомахЗапарка при нервен стомах
Запарва се за 5 минути и се прецежда. Приема се 3 пъти дневно по 1 чаена чаша топла запарка....
Запарка при нервна възбудаЗапарка при нервна възбуда
От получената запарка се пие два пъти дневно - сутрин и вечер по 150 мл....
Запарка при белодробен задухЗапарка при белодробен задух
Вземете 2 с.л. от билковата смес и ги накиснете в 400 мл вряла вода. Оставете да престои един час, след което прецедете. Пийте по една винена чаша преди хранене (три пъти дневно). Може да подсладите с лъжица мед....
Билкова запарка при неврозаБилкова запарка при невроза
Похлупете и оставете за една нощ да престои запарката. Прецедете на сутринта и пийте по 100 мл, три пъти дневно преди хранене....
Отпускащ чайОтпускащ чай
Загрявате 500 мл вода и слагате 1 супена лъжица прясно годжи бери и малка част от корена на джинджифила измивате, обелвате и нарязвате. Слагаме 1 супена лъжица градински чай, ако имате турски, още по-добре, и 2 стръкчета...
Есенен чайЕсенен чай
За този ароматен черен чай загрейте първо 750 мл вода. Вложете 3 ч.л. черен чай заедно с 1/2 шепа сушени ябълки и половин чаена лъжица канела. Може да сложите лъжица мед към вашия есенен чай по желание....
Ловджииски чайЛовджииски чай
1
Сложете на котлон за около 5 мин. докато се получи добра смес. Добавете захар на вкус....
Карамелен чайКарамелен чай
3
Махнете от котлона и сипете черния чай, Оставете да се запари за няколко минути. Прецедете и поднесете с резен лимон....
Руски чайРуски чай
4
Чаят се поставя в предварително затоплена кана, залива се с вряща вода и се оставя да престои така 5 минути. Настойката се отлива в друга кана. Всеки налива в чашата си готовия екстракт и я допълва с вряща вода. Допълнително...
Виетнамски чайВиетнамски чай
2
Изстиналата и леко подсладена чаена отвара се налива в стъклени чаши с няколко парченца лед. Нарязаните на кубчета плодове се поливат с рома и се оставят да престоят за кратко време, след което се разпределят по равно...
Турски чайТурски чай
5
За приготвянето на традиционен турски чай ще ви трябва двоен чайник или 2 чайника един върху друг. Напълнете долния чайник с вода, а в горния сложете черния чай. Сложете да се вари на умерен котлон, като трябва да се вари...
Лимонов чайЛимонов чай
4
Кората на лимоните, ментата и черният чай се пускат във врялата вода и се оставят за 4 минути да се запарват под капак. Пакетчето черен чай се вади и сместа се оставя за още 1 час под капак....
Мурсалски чайМурсалски чай
2
Двете стръкчета се нарязват на дребно и се поставят във водата. Оставя се да ври, докато придобие златист цвят. Прецежда се и се подслажда с мед....
Боровинков чайБоровинков чай
2
Възврете 300 мл вода и пуснете в нея сушените боровинки. След двадесет минути отдръпнете от котлона и добавете торбичките със зеления чай. Захлупете съда и го оставете така десет минути. Когато полученият чай се охлади...
Ирландски чайИрландски чай
Похлупва се и се оставя да се запари за 3 минути. Пакетчетата се махат и към горещия чай се добавя уискито. Добавя се медът и всичко се разбърква. Разпределя се в чаши....
Изумруден чайИзумруден чай
3
Чаят се похлупва и се оставя да се запари за 5 минути. Кивито се обелва, намачква се на пюре и се залива с горещия чай. Разбърква се много добре, добавя се медът и се разпределя в чаши....