Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
При зъбобол - запарка от градински чай
Изплакнете устата си със запарката. Също поставете на болния зъб памучен тампон, напоен в запарката.
Рецептата за запарка от градински чай при зъбобол е от книгата на А....
Чай запарка от бял бъз с шафран
Комбинацията от шафран и бял бъз има деликатен вкус, а ползите за здравето ни от чая запарка от бял бъз с шафран са неизброими!...
Запарка от невен
Цветовете на невена се заливат с 400 мл вряла вода.
Съдът се покрива с похлупаче и се оставя да изстине.
След това се прецежда и се приема на два пъти като лек против запек.
Може да се използва и като лосион за...
Запарка при главоболие
Листата от ягода се слагат във завряла вода и престояват 5 минути.
После се пие на няколко пъти....
Запарка при гастрит
Билките се слагат и се запарват 10 минути.
След това се пие на малки глътки топъл, но не горещ. Подслажда се с 1-2 с.л. мед. Изпива се 3-4 пъти дневно.
Най-добре е да се започне денят с чай на гладен стомах....
Билкова диуретична запарка
Смесват се билките и с 1 супена лъжица от получената смес се прави запарка с 250 мл вода. Изпива се в рамките на 1 ден на глътки.
Отварата се прилага като диуретично средство....
Как се прави запарка?
Най-хубавата запарка се прави в порцеланови или стъклени чайници с порцеланови или стъклени цедки.
Когато правите запарка трябва да се съобразявате с указаното съотношение билки/гореща вода....
Запарка за свеж дъх
Оставете да се запари за 15 минути под капак и прецедете.
Използвайте запарката за жабурене и изплакване на устата 3 пъти дневно след хранене и почистване на зъбите....
Билкова запарка при ревматизъм
Смесете равни количества от изброените билки.
Запарете 1 лъжица от билковата смес в 600 мл вода Пийте по 1 винена чаша преди хранене (по три пъти на ден). Полезна отвара при ревматизъм....
Запарка при нервен стомах
Запарва се за 5 минути и се прецежда.
Приема се 3 пъти дневно по 1 чаена чаша топла запарка....
Запарка при нервна възбуда
От получената запарка се пие два пъти дневно - сутрин и вечер по 150 мл....
Запарка при белодробен задух
Вземете 2 с.л. от билковата смес и ги накиснете в 400 мл вряла вода.
Оставете да престои един час, след което прецедете.
Пийте по една винена чаша преди хранене (три пъти дневно). Може да подсладите с лъжица мед....
Билкова запарка при невроза
Похлупете и оставете за една нощ да престои запарката.
Прецедете на сутринта и пийте по 100 мл, три пъти дневно преди хранене....
Отпускащ чай
Загрявате 500 мл вода и слагате 1 супена лъжица прясно годжи бери и малка част от корена на джинджифила измивате, обелвате и нарязвате.
Слагаме 1 супена лъжица градински чай, ако имате турски, още по-добре, и 2 стръкчета...
Есенен чай
За този ароматен черен чай загрейте първо 750 мл вода.
Вложете 3 ч.л. черен чай заедно с 1/2 шепа сушени ябълки и половин чаена лъжица канела.
Може да сложите лъжица мед към вашия есенен чай по желание....
Ловджииски чайСложете на котлон за около 5 мин. докато се получи добра смес.
Добавете захар на вкус....
1
Карамелен чайМахнете от котлона и сипете черния чай, Оставете да се запари за няколко минути.
Прецедете и поднесете с резен лимон....
3
Руски чайЧаят се поставя в предварително затоплена кана, залива се с вряща вода и се оставя да престои така 5 минути. Настойката се отлива в друга кана.
Всеки налива в чашата си готовия екстракт и я допълва с вряща вода. Допълнително...
4
Виетнамски чайИзстиналата и леко подсладена чаена отвара се налива в стъклени чаши с няколко парченца лед.
Нарязаните на кубчета плодове се поливат с рома и се оставят да престоят за кратко време, след което се разпределят по равно...
2
Турски чайЗа приготвянето на традиционен турски чай ще ви трябва двоен чайник или 2 чайника един върху друг.
Напълнете долния чайник с вода, а в горния сложете черния чай. Сложете да се вари на умерен котлон, като трябва да се вари...
5
Лимонов чайКората на лимоните, ментата и черният чай се пускат във врялата вода и се оставят за 4 минути да се запарват под капак.
Пакетчето черен чай се вади и сместа се оставя за още 1 час под капак....
4
Мурсалски чайДвете стръкчета се нарязват на дребно и се поставят във водата.
Оставя се да ври, докато придобие златист цвят.
Прецежда се и се подслажда с мед....
2
Боровинков чайВъзврете 300 мл вода и пуснете в нея сушените боровинки. След двадесет минути отдръпнете от котлона и добавете торбичките със зеления чай.
Захлупете съда и го оставете така десет минути. Когато полученият чай се охлади...
2
Ирландски чай
Похлупва се и се оставя да се запари за 3 минути.
Пакетчетата се махат и към горещия чай се добавя уискито. Добавя се медът и всичко се разбърква.
Разпределя се в чаши....
Изумруден чайЧаят се похлупва и се оставя да се запари за 5 минути.
Кивито се обелва, намачква се на пюре и се залива с горещия чай.
Разбърква се много добре, добавя се медът и се разпределя в чаши....
3