Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Когато котката не дава да я галят
Котешкото мъркане е ефикасен лек срещу стрес, а галенето на котката е ритуал, който е еднакво полезен и приятен и за двете страни.
Известно е, че котките много обичат да ги галят....
Защо котката хапе?
За кучетата е характерно това, че хапят, а за котките, че драскат с нокти. Но котката също хапе и то често. Какви са причините котката да хапе? Защо понякога хапе и стопанина си?...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Мария Силвестър не си дава името
Телевизионната водеща Мария Силвестър, която често е канена и за водеща на светски събития, категорично отказва да променя фамилията, с която я познават хората.
Светлооката нежна половинка на актьора Силвестър Силвестров...
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
5
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
1
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
4
Защо котката мяука постоянно?
Ако котката мяука прекалено много, трябва да се разбере причината.
Защо котката мяука непрекъснато?...
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Защо не мога да забременея?
Децата са нашето богатство, те придават смисъл на нашето съществуване. Но статистиката е категорична, че напоследък все повече семейства се сблъскат със стерилитет под една или друга форма. Страшно много да двойките у нас...
Защо да не ядем яйцаЯйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта. Въпреки това веганите се отказват...
9
Защо не мога да заспя
Безсънието би могло да бъде предизвикано от множество фактори, които основно могат да се определят като медицински, свързани с физиологията и психиатрични или психологически. То може да се появи, ако сме си изградили някои...
Защо не мога да отслабна
Когато се подложите на диета и отслабвате, тялото ви често се бори да си върне килограмите. В началото може да успеете да свалите тегло без много усилия, но в даден момент отслабването би могло да се забави или да спре напълно...
Защо котката мяука през нощта
Преди да си легнете, поиграйте добре с котката, за да се измори.
Какво кара котките за мяукат през нощта
- Понякога котките мяукат през нощта, изисквайки храна....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече...
2
Пържен патладжан, който не задържа мазнина
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Как да си направим домашна юфка
Намалявайте степените, докато не получите желаната от вас дебелината. Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа.
Начупете юфката и я сложете в голяма тава....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1