Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свински врат с кост на фурна
Поръсете ги с едра люспеста сол и ги поднесете топли с гарнитура по ваш избор.
Свинският врат с кост на фурна е чуден!...
Свински ребърца без кост с бира на фурна
Печете около два часа на 200 градуса, след което махнете фолиото, обърнете парчето месо и го допечете още около 30 минути без фолио.
Сервирайте с пържени картофки и зелена салата....
Вратни Пържоли с Кост в Марината на СкараМесото се прибира в голям съд с похлупак и се слага на студено за 3 часа. После се изважда и се оставя на стайна температура, докато се отпусне.
Скарата се загрява и намазнява леко....
1
Костур на тиган
Изчистете костурите от глави, опашки и кости, като разделите всяка на 4 парчета. Трябва да се получат общо 8 филета. Осолете ги леко....
Костур на скараЗагрейте на средна степен добре намазнената скара, подреждайте отгоре рибата и изпечете костура до готовност от двете страни.
Намазвайте рибата в мазнина при нужда преди да я обърнете....
1
Кренвиршки с колбас по избор
Печем кренвиршките с колбас по избор във фурна загрята на 220 градуса до зачервяване....
Торта с нишесте по избор
След това се дръпва от огъня и на тънка струя с непрекъснато бъркане се добавя яйчената каша. Връща се на слаб огън и се бърка до сгъстяване и бълбукане.
Изстиналият блат се реже на 3-4 слоя. Редува се с блат и крем....
Речен костур на фурнаПоложете почистените филета костур в нея, поръсете ги със сол, черен пипер и другата лъжица зехтин.
Включете фурната да загрява до 200 градуса.
За винегрета накълцайте магданоза и пресния зелен лук на ситно....
2
Лесно руло със сладко по избор
И след готовността на сладкото руло, още докато е топло, го навиваме върху мокра кърпа.
Сладкото е по желание и отгоре може да поръсим с пудра захар.
Лесното руло със сладко по избор е чудна следобедна закуска....
Доматена яхния с месо по избор
Подправяме готовата доматена яхния с месо по избор с кравето масло и я поръсваме с дребно нарязания магданоз.
Поднасяме селската яхния с вкусна пърленка или пухкава домашна питка....
Вратни пържоли без кост в зехтин
Леко запечените свински вратни пържоли вкарваме във фурната на 180 градуса горен и долен реотан.
Отгоре слагаме фолиото и оставяме вратните пържоли без кост да се задушат за 20-тина минути....
Телешки гърди с кост в гърне
Прибавя се чесънът, картофите на едро нарязани, черен пипер на зърна и малко смлян, дафиновия лист.
Морковите, целината и лукът се нарязват на едри парчета и се слагат в тигана, където е пържено месото....
Свински гърди без кост с картофи
За тези свински гърди без кост с картофи месото се измива и отцежда от водата.
Поставят се в тавичка. Сухите съставки се смесват и гърдите се посоляват.
Поливат се с разтопеното краве масло....
Лесна туршия Златанова (със зеленчуци по избор)Лесната туршия Златанова (със зеленчуци по избор) е готова.
Източник: г-жа Златанова...
2
Филе от костур на фурна
Поднесете филетата от костур топли с гарнитура от картофките и свежа салата по избор.
Добър апетит!...
Филе от костур на тиган
Нарежете месото на парчета и го подсушете.
Мариновайте го половин час в сос, приготвен от лимонов и портокалов сок, чесън, лук, горчица, сол и червен пипер....
Филе от нилски костур на скара
Печем от двете страни до готовност рибното филе на скара.
Поднасяме като най-отдолу на чинията поставяме по листо маруля и върху него филе от нилски костур на скара....
Костур с доматен сос на фурна
Насладете се на този вкусен костур с доматен сос на фурна.
Добър апетит!...
Свинска вратна пържола с кост и градинска салата
Загряваме тиган с малко олио на фъното.
Измиваме вратната пържола и я подсушаваме, за да не отива вода в горещия тиган.
След като олиото е загряло, поставяме пържолите с кост в тигана....
Печени свински гърди с кост и червено виноИзмиваме си свинските гърди с кост, подсушаваме и след това овалваме в сместа.
Оставяме на страна, за да поеме ароматите.
Колкото повече стои, толкова по-добре....
2