Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супа от леща, спанак и източни подправки
Поднасяме порцията супа от леща, спанак и източни подправки, украсена със стръкчета свеж магданоз, прясно изцеден лимонов сок и арабска питка!
Чудно Вкусно!...
Печена тиква с бял боб и източни подправки
Накиснете боба от вечерта във вода и го оставете да набъбне за 1 нощ. На сутринта го измийте, сложете го в тенджера и налейте 1 л и 500 мл вода.
Добавете ситно нарязаните лук, пипер, целина, джинджифил и морков, червения...
Съветите за всяка зодия от източните мъдреци
Съветите за всяка зодия от източните мъдреци
1. Овен
Щастието е в близките хора....
Съвети при осоляване на кайма
Когато приготвите дадено ястие, след като го опитате и ви се стори не достатъчно солено, е лесно да му добавите малко сол. Не така обаче стои въпросът с каймата. Как трябва да я осоляваме и колко сол се слага, ще разберем...
Кога се източва виното?
След бурната ферментация, която започва почти веднага след изстискването на гроздето, всеки винар е изправен пред дилемата кога точно да източи виното от джибрито....
Храни, източник на борТъй като приемът чрез добавки се затруднява заради опасността от страничните ефекти, най-добрият и приятен начин остава да се набави с храната, която е източник на бор....
1
Цветя за източна тераса
То е чудесен избор за цвете за вашата източна тераса. То бърза да покаже нежните си цветчета на света, а светът, от своя страна, може да му се радва от ранна пролет до късна есен....
Съвети при готвене на млечни продукти
Това бяха някои полезни съвети за готвене на млечни продукти. Всички те могат да са ви от голяма помощ....
Полезни съвети при приготвянето на риба
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини и от рибните мазнини, които са източник на енергия и съдържат витамините A и D....
Източните дракониВ източните страни вярата в съществуването на драконите е силна и днес. В най-голяма степен това се отнася за Китай, Тибет, Япония и за Корея....
2
Съвети и хитринки при варене на боб
Ето затова днес ще ви разкрием съвети и хитринки при готвене на боб.
1. Най-напред изберете още в магазина боб, на който не му трябва много време за варене. Обикновено това е указано на опаковката на продукта....
Полезни съвети при печене на тестени изделия
Това се дължи не само на липса на опит, но и на неспазване на ценни съвети. Кулинарните специалисти препоръчват винаги да се спазват някои важни съвети при печене на тестени изделия....
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнина
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете.
Плодовата смес се вари...
Съвети, за да стане каймата по-сочна
Всички обичаме сочни кюфтета, без значение дали са пържени, на фурна или са кюфтета със сос. Когато се омесва каймата, кюфтенцата се овалват в брашно и се оставят за 30 минути да си поеме брашното.
Така стават хем...
Нахутът: Отличен източник на протеини
Една от най-здравословните храни несъмнено е нахутът. Той е от семейството на бобовите растения и е много богат на протеини, които подсилват имунната система.
Също така съдържа и много витамини, които през...
Тапиоката - незаменим източник на енергия
Добър източник е на енергия. Много от нас изчерпват енергията си дори преди денят да приключи. Това вероятно се дължи на факта, че не ядем достатъчно въглехидрати....
Таро – неочакван източник на витамини
Таро наподобява вкуса на ямс (сладък картоф), заради което често се нарича катрофа на тропиците. Той се отглежда както в сухи, така и в по-влажни райони и влиза в състава на хавайските специалитети. Таро, освен че е...
Източен зодиакален календарИзточният китайски зодиакален календар е на повече от четири хиляди години. Той е лунно-слънчев. При него дължината на месеците се определя от Луната, а дължината на годината - от Слънцето....
4
Източници на фитонциди
Много подправки в кухнята на Изтока и Ориента са източник на фитонциди заради високите температури, които водят до по-лесно разваляне на храната....
Източници на целулоза
Основни източници на целулоза
Дневната доза целулоза, от която тялото на човека се нуждае, е 25-30 г....
Източници на каротеноиди
В майката природа има над 600 вида каретоноиди. Тези масноразтворими молекули придават на повечето плодове и зеленчуци оцветяване, което е примесено с блясък. Със сигурност сте чували за алфа- и бета-каротиините, които придават...
Източници на цинк
Преди да изброим най-добрите източници на цинк обаче, редно е да споменем, че с него не трябва да се прекалява....
Горските плодове: Безценен източник на здраве!
Малките горски плодчета, растящи по поляни и из гори, се използват за храна още от зората на човечеството. Именно от дивите сортове човекът е култивирал и започнал да отглежда нови и нови сортове. В дивите плодове природата...
Яйцата: Незаменим източник на ценни вещества!
Богат източник на хранителни вещества, яйцата са извор на живот. Съдържащите се протеини, витамини, минерали и мазнини в тях са изключително важни за развитието на организма....