Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Индийски живовляк
Ползи от индийски живовляк
Човешкото тяло не е в състояние да усвои напълно фибрите, но значението им за него не намалява от този факт....
Индийски чай
Индийците, които обичат сладкото, започнали да добавят в чая захар, мляко, мента, джинджифил, индийско орехче и други сладкарски подправки....
Индийци женят жаби, за да прогонят сушата
Според вярванията на индийците, боговете ще се смилят над местните само и единствено, ако двете жаби не са от едно и също село....
Индийски паратхас
Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. В него се сипва солта и постепенно се добавя водата.
Замесва се гладко тесто, което се оставя да почине за половин час. Готовото тесто се разделя на 6 топки, които се...
Индийски ориз
Измийте ориза и го сварете. След това добре го разбъркайте с лимоновия сок.
Загрейте гхито, сложете към него кориандъра на зърна, куркумата, нарязаната чушка, кокосовите стърготини и натрошеното кашу.
Запържете го...
Индийски палачинкиЯйцата се разбиват с млякото, постепенно се добавя брашното при непрекъснато бъркане. Накрая се прибавят и подправките. От тестото се изпържват палачинки.
Във всяка палачинка, още топла, се поставя по едно квадратно парче...
5
Индийски бургерВ дълбока купа смесете каймата, джинджифила, чесъна, нарязания кориандър, лютите чушки, отцедения хляб, сол и лимонов сок, както и всички подправки.
Смесете добре и оформете бургери. Загрейте олио на грил тиган (може...
2
Индийски пилафКипнете водата в тенджера заедно с шафрана. Загрейте мазнина в тиган и сложете кашуто да се запържи, а след него добавете кимиона, кардамома, канелата и разбърквайте добре.
Добавете нарязания лук, куркумата, дафиновите...
2
Индийски палачинкиЯйцата се разбиват с млякото, постепенно се добавя брашното при непрекъснато бъркане. Накрая се прибавят и подправките. От тестото се изпържват палачинки.
Във всяка палачинка, още топла, се поставя по едно квадратно парче...
5
Индийски самосиПресейте брашното с 1/2 ч.л. сол и добавете 4 с.л. олио. започнете да месите, докато се получат трохи и доливайте постепенно около 110 мл вода. Готовото тесто леко намазнете и го оставете за 30 минути.
Сварете, обелете...
1
Индийски пилафКипнете водата в тенджера заедно с шафрана. Загрейте мазнина в тиган и сложете кашуто да се запържи, а след него добавете кимиона, кардамома, канелата и разбърквайте добре.
Добавете нарязания лук, куркумата, дафиновите...
2
Разкрасяване по индийски
Натуралните продукти, които те използват за поддържане във форма и разкрасяване, са им дадени от аюрведа и изконните индийски обичаи....
Индийски сватбени традицииНякои индийци предпочитат кон, други автомобили, а трети залагат на свещеното за Индия животно слона. Избирайки него, сватбената церемония се превръща в истинска приказка....
3
Индийски картофени питкиКартофеното пюре се разрежда с водата.
Добавя се брашното и се замесва плътно тесто, което се разточва на кора е дебелина 5‐6 мм.
Нарязва се на квадрати или с голяма чаша се изрязват кръгове.
Питките се слагат...
2
Индийски Чай Масала
В хаванче счукайте кардамона с черния пипер и карамфила.
Отделно смелете канелата заедно с корена джинджифил.
Смесете всички подправки и ги залейте с млякото и водата.
Накрая добавете към ароматната смес черния...
Индийски десерт Корак
През чопъра се минават всички ядки, като не трябва да са на прах. Отделно след това и кокосът.
В тиган сложих маслото, когато се разтопи прибавих и предварително пресятото брашно и започнах да бъркам (трябва много да...
Индийски мекици ПуриПресейте брашното и бакпулвера. Добавете мекото масло, което най-добре да е ГИ (пречистено), и малко вода.
Омесете гладко тесто. Върху набрашнен плот накъсайте еднакви малки топчета от него и ги оформете на мекици....
4
Индиани със сметана
Направете индианово тесто от продуктите. Разделете белтъците от жълтъците в две отделни купи и сложете една трета от захарта в жълтъците, а другата я отделете настрана.
Разбийте белтъците до плътен сняг на ниска скорост...
Индийски сусамени барфи
В тиган с дебело дъно разтопяваме маслото.
Към него прибавяме сусама и бъркаме, за да не загори маслото. Колкото по дълго време оставим сусама в тигана, толкова по-наситен ще е вкусът.
Отстраняваме сместа от котлона...
Индийски ябълков десерт
Ябълките си измиват, почистват и нарязват на малки кубчета.
В съд се поставят маслото и подправките /анасонът, червеният пипер и кимионът/ да се запекат леко.
Веднага след това се поставят нарязаните ябълки, заливат...
Леща по индийски
Лещата се слага да се вари, заедно с нарязания лук и чесън.
Когато заври, се добавят сол на вкус и 1 с.л. къри.
След като омекне, в олио за около 30 секунди се запържват заедно останалите подправки и се прибавят към...
Индийски Чапати хляб
Сервирайте горещи, чупете парчета и топете в различни сосове и индийски ястия (а и не само)....