Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелени домати
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки.
Нарежете морковите или ги настържете.
Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на печени чушки
Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата.
Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа.
Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
Консервиране на зелен бобИзмийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см.
Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
6
Консервиране на люти чушлета (шипка)
Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.
Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
Кратка история на консервирането
Може да ви прозвучи доста невероятно, но консервирането на храна се е появило на бял свят чрез френска обява....
Консервирано пържено
Обелете ги и ги нарежете на дребни парчета. В голяма купа добавете доматите от консерва с доматения бульон и разбъркайте.
Обелете и нарежете лука на дребно, а магданоза, копъра и чесъна на ситно....
Консервирано заешко месо
Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Консервираното заешко месо е готово....
Консервирано червено цвекло
След това го отцедете, обелете и нарежете на филийки, настържете хряна на ренде.
Сварете марината от оцета, водата, солта и захарта. Подредете цвеклото в буркани и на 2 реда цвекло поръсвайте ред хрян....
Консервирано домашно кьопоолуСервираме на филийки, консумираме като студено предястие с мариновано сирене или като мезе за върла студена ракия.
Консервираното домашно кьопоолу е готово....
2
Консервирано пуешко месоМесото се нарязва, осолява се хубаво - на 1 кг месо се слагат 20 г сол, или 1 равна с. л., нарежда се на наклонена повърхност за поне 12 часа върху найлон на студено. Така се отцежда от кръвта....
1
Пилаф с консервирано агнешко
Тъй като месото е предварително сварено (от буркан) или печено, слагаме във вряща подсолена вода първо ориза за 15 минути да се свари.
Накрая прибавяме нарязаното агнешко да си пусне аромата и изключваме котлона.
По...
Домашно консервирано свинско месоКонсервираното свинско месо се вари поне 2 - 2.5 часа.
Източник: Даниел Стефанов-Банчи от Кулинарна мрежа...
1
Технологията на консервиране
Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
Консервиране на маслини
Има много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
Консервиране на патладжани
Вече e време да подготвяме зимнината и да приберем всякакви зеленчуци, които ще ни бъдат нужни на зима и няма да можем да намерим по магазините.
Повечето от тях ни дават възможност да решим дали да ги приберем във фризера...
Консервиране на череши
Сладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
Консервиране на гювеч
Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
Консервиране на морковиЛесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера.
Има един универсален метод за консервиране на моркови....
1
Консервиране на рибаЗа консервиране са подходящи всички видове риби – морски, речни и от езера. Единственото условие, на което трябва да отговаря рибата за консервиране, е да е прясна....
3
Консервирано свинско месо в бурканиКонсервирано свинско месо в буркани е чудесна идея, когато ви се приготвя зеле със свинско, свинско с грах или ориз със свинско....
2