Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата. Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа. Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две. Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
Готовите буркани съхранявайте на тъмно....
Кратка история на консервиранетоКратка история на консервирането
Може да ви прозвучи доста невероятно, но консервирането на храна се е появило на бял свят чрез френска обява....
Консервирано пърженоКонсервирано пържено
Обелете ги и ги нарежете на дребни парчета. В голяма купа добавете доматите от консерва с доматения бульон и разбъркайте. Обелете и нарежете лука на дребно, а магданоза, копъра и чесъна на ситно....
Консервирано заешко месоКонсервирано заешко месо
Съхранявайте на тъмно и хладно място. Консервираното заешко месо е готово....
Консервирано червено цвеклоКонсервирано червено цвекло
След това го отцедете, обелете и нарежете на филийки, настържете хряна на ренде. Сварете марината от оцета, водата, солта и захарта. Подредете цвеклото в буркани и на 2 реда цвекло поръсвайте ред хрян....
Консервирано домашно кьопоолуКонсервирано домашно кьопоолу
2
Сервираме на филийки, консумираме като студено предястие с мариновано сирене или като мезе за върла студена ракия. Консервираното домашно кьопоолу е готово....
Домашно консервирано кьопоолуДомашно консервирано кьопоолу
1
Дано ви хареса моето домашно консервирано кьопоолу....
Консервирано пуешко месоКонсервирано пуешко месо
1
Месото се нарязва, осолява се хубаво - на 1 кг месо се слагат 20 г сол, или 1 равна с. л., нарежда се на наклонена повърхност за поне 12 часа върху найлон на студено. Така се отцежда от кръвта....
Пилаф с консервирано агнешкоПилаф с консервирано агнешко
Тъй като месото е предварително сварено (от буркан) или печено, слагаме във вряща подсолена вода първо ориза за 15 минути да се свари. Накрая прибавяме нарязаното агнешко да си пусне аромата и изключваме котлона. По...
Консервирано месо за готвенеКонсервирано месо за готвене
Консервираното месо за готвене е готово....
Домашно консервирано свинско месоДомашно консервирано свинско месо
1
Консервираното свинско месо се вари поне 2 - 2.5 часа. Източник: Даниел Стефанов-Банчи от Кулинарна мрежа...
Консервирано телешко в бурканиКонсервирано телешко в буркани
Консервираното телешко в буркани е готово....
Технологията на консервиранеТехнологията на консервиране
Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
Консервиране на маслиниКонсервиране на маслини
Има много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
Консервиране на патладжаниКонсервиране на патладжани
Вече e време да подготвяме зимнината и да приберем всякакви зеленчуци, които ще ни бъдат нужни на зима и няма да можем да намерим по магазините. Повечето от тях ни дават възможност да решим дали да ги приберем във фризера...
Консервиране на черешиКонсервиране на череши
Сладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
Консервиране на морковиКонсервиране на моркови
1
Лесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови....
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
3
За консервиране са подходящи всички видове риби – морски, речни и от езера. Единственото условие, на което трябва да отговаря рибата за консервиране, е да е прясна....
Консервирано свинско месо в бурканиКонсервирано свинско месо в буркани
2
Консервирано свинско месо в буркани е чудесна идея, когато ви се приготвя зеле със свинско, свинско с грах или ориз със свинско....