Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Микс салата Италиана с моцарелаМикс салата Италиана с моцарела
2
Салатата се измива листо по листо и след като се отцеди, се накъсва или нарязва на големи парчета в купа за салата. Червената пиперка се измива, почиства от семената и също се нарязва. Отделно се приготвя дресинг,...
Италианка забременяла от извънземниИталианка забременяла от извънземни
1
Случаят с италианката Джована, която забременяла и пометнала от извънземни, показа, че все пак експериментите с хора наистина се случват, а не са само плод на въображението на побъркани учени, съобщават италиански медии....
Италианска лимонадаИталианска лимонада
Смесете посочените продукти. Разрежете един лимон на резенчета, добавете го и оставете да престои за 1 нощ. На следващия ден прецедете напитката и я сипете в чаши. По желание може да разредите с газирана вода или пък...
Италианска фаринатаИталианска фарината
В хладка вода се сипва солта и постепенно се добавя брашното и розмаринът. Разбърква се добре до получаване на гладко тесто. Покрива се и се оставя да почине за два часа. Отстранява се получилата се пяна, добавя се зехтинът...
Италианска пицаИталианска пица
1
Размийте маята в топлата вода. Пресейте брашното върху кухненския плот и направете кладенче в средата. Излейте в нея маята с малко топла вода, зехтина и солта. Замесете постепенно еластично тесто. Оформете го на топка...
Италианска лютивкаИталианска лютивка
1
Ако желаете, можете да увеличите количествата на продуктите двойно или тройно и да си приготвите стерилизирана италианска лютивка в бурканчета....
Италианска кростатаИталианска кростата
Размекнатото масло и захарта се разбиват много добре. Правим кладенче в брашното и чукваме яйцето, разбъркваме и постепенно прибавяме и подсладеното масло. След като почине тестото, се разточва намазва се с конфитюр...
Италианска КапонатаИталианска Капоната
Италианска Капоната - леко безмесно ястие с уникален вкус....
Италианска питаИталианска пита
Разтворете маята в хладката вода заедно с меда, малко захар и 1-2 с.л. брашно. Покрийте и оставете да шупне за 15-20 минути. Останалото брашно пресейте в подходящ съд, добавете маята, содата и замесете постепенно и продължително...
Италианска ФокачаИталианска Фокача
Разбъркайте от предната вечер 300 г брашно, водата и живата мая. Хубаво разбъркайте всичко с лъжицата или бъркалка, покрийте съда плътно с капак и оставете в хладилника да втасва около 12-14 часа. На следващия ден, когато...
Италианска лимонадаИталианска лимонада
Всички съставки се смесват в стъклен съд и към тях се добавя един нарязан лимон. Оставете сместа да престои за 1 нощ. На следващия ден прецедете и може да сервирате. Ако искате, разредете лимонадата с газирана вода...
Италианска супаИталианска супа
1
В тенджерата се запържва ситно нарязан лук и пресованият чесън, докато лукът омекне. Добавят се пасираните домати, водата и натрошеното кубче бульон. Прибавят се отцеденият и измит с вода боб, намачканата риба тон, нарязан...
Италианска салатаИталианска салата
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги прецеждаме. Охлаждаме и добавяме нарязаните на малки кубчета ябълка. Почистваме рибата и я нарязваме на парчета. Заливаме с майонезата и подправяме със сол и червен пипер...
Салата ИталианаСалата Италиана
Разпределете салата Италиана в 3 чинии и добавете отгоре натрошено филе риба тон и кръгчета лук....
Различните видове италианска пастаРазличните видове италианска паста
1
Пастата се прави от тесто, замесено от брашно, вода и/или яйца. Използва се в ястия, в които тестото е основната съставка и се сервира със сосове и подправки. Има две основни категории: суха и прясна паста. Сухата...
Френска или Италианска кухняФренска или Италианска кухня
Като цяло в съвременната италианска кухня се използват много зеленчуци – както на салати и гарнитури, така и в готвенето....
Традиционна селска италианска кухняТрадиционна селска италианска кухня
С малко месо и риба По-малко месо е друга от тайните на селската италианска храна....
Италианска топла гарнитураИталианска топла гарнитура
Измийте картофите и ги сварете в подсолена вода с кожата, докато се разпукат сами. Когато изстинат достатъчно, но не напълно, ги обелете и нарежете на кубчета. Залейте ги, както са топли, с доматената салца, зехтина...
Италианска пъпешова тортаИталианска пъпешова торта
1
В ринг за торта се слага блатът. Пъпешът се почиства от кората и семките и от меката част се изрязват десетина топчета, които се оставят настрана. Останалият пъпеш се пасира. Добавя се захарта и набъбналия в охладена...
Италианска бобена супаИталианска бобена супа
Загрейте олиото в дълбок тиган, добавете нарязаните чесън, праз и ригана. Задушавайте около 5 минути. Добавете двата вид боб, пастата и налейте бульона. След като той заври, намалете котлона и оставете зеленчуците да...
Италианска смокинова тортаИталианска смокинова торта
Ореховите ядки и лешниците се счукват на ситно и се смесват с овесените ядки. Пекат се 5 минути на 120 градуса, вадят се, разбъркват се и се оставят да се охладят. След това се смилат много ситно и се смесват с разтопеното...
Италианска мидена супаИталианска мидена супа
Накиснете мидите със студена вода, внимателно почистете черупките, като остраните всички миди, чиито черупки са отворени. Загрейте зехтина заедно с пресования чесън и магданоза. Налейте виното, кипнете и оставете да ври...
Италианска салата ПанцанелаИталианска салата Панцанела
1
Накиснете хляба във вода за 2 минути, извадете и го отцедете добре, нарежете и го оставете в хладилник за 1 час. Направете дресинга, като смесите всички продукти. Нарежете краставицата, доматите, лука и маслините....
Италианска рибена чорбаИталианска рибена чорба
Отстранете главите, опашките и перките на рибите, поставете ги в дълбок съд и ги залейте с около 1 л студена вода. Добавете дафинов лист и сол и варете около 20 минути на умерен огън. След това прехвърлете бульона в чист...
Италианска студена супаИталианска студена супа
Картофите се обелват, нарязват на кубчета и се задушават в маслото. Добавят се нарязаните лук, зелена салата и краставица. Оставят се да се задушат и след това се добавя бульонът. Поръсва се със сол и черен пипер...