Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Микс салата Италиана с моцарелаСалатата се измива листо по листо и след като се отцеди, се накъсва или нарязва на големи парчета в купа за салата.
Червената пиперка се измива, почиства от семената и също се нарязва.
Отделно се приготвя дресинг,...
2
Италианка забременяла от извънземниСлучаят с италианката Джована, която забременяла и пометнала от извънземни, показа, че все пак експериментите с хора наистина се случват, а не са само плод на въображението на побъркани учени, съобщават италиански медии....
1
Италианска лимонада
Смесете посочените продукти. Разрежете един лимон на резенчета, добавете го и оставете да престои за 1 нощ.
На следващия ден прецедете напитката и я сипете в чаши. По желание може да разредите с газирана вода или пък...
Италианска фарината
В хладка вода се сипва солта и постепенно се добавя брашното и розмаринът. Разбърква се добре до получаване на гладко тесто. Покрива се и се оставя да почине за два часа.
Отстранява се получилата се пяна, добавя се зехтинът...
Италианска пицаРазмийте маята в топлата вода. Пресейте брашното върху кухненския плот и направете кладенче в средата.
Излейте в нея маята с малко топла вода, зехтина и солта. Замесете постепенно еластично тесто.
Оформете го на топка...
1
Италианска лютивкаАко желаете, можете да увеличите количествата на продуктите двойно или тройно и да си приготвите стерилизирана италианска лютивка в бурканчета....
1
Италианска кростата
Размекнатото масло и захарта се разбиват много добре.
Правим кладенче в брашното и чукваме яйцето, разбъркваме и постепенно прибавяме и подсладеното масло.
След като почине тестото, се разточва намазва се с конфитюр...
Италианска пита
Разтворете маята в хладката вода заедно с меда, малко захар и 1-2 с.л. брашно. Покрийте и оставете да шупне за 15-20 минути. Останалото брашно пресейте в подходящ съд, добавете маята, содата и замесете постепенно и продължително...
Италианска Фокача
Разбъркайте от предната вечер 300 г брашно, водата и живата мая. Хубаво разбъркайте всичко с лъжицата или бъркалка, покрийте съда плътно с капак и оставете в хладилника да втасва около 12-14 часа.
На следващия ден, когато...
Италианска лимонада
Всички съставки се смесват в стъклен съд и към тях се добавя един нарязан лимон.
Оставете сместа да престои за 1 нощ.
На следващия ден прецедете и може да сервирате. Ако искате, разредете лимонадата с газирана вода...
Италианска супаВ тенджерата се запържва ситно нарязан лук и пресованият чесън, докато лукът омекне. Добавят се пасираните домати, водата и натрошеното кубче бульон.
Прибавят се отцеденият и измит с вода боб, намачканата риба тон, нарязан...
1
Италианска салата
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги прецеждаме.
Охлаждаме и добавяме нарязаните на малки кубчета ябълка.
Почистваме рибата и я нарязваме на парчета.
Заливаме с майонезата и подправяме със сол и червен пипер...
Салата Италиана
Разпределете салата Италиана в 3 чинии и добавете отгоре натрошено филе риба тон и кръгчета лук....
Различните видове италианска пастаПастата се прави от тесто, замесено от брашно, вода и/или яйца. Използва се в ястия, в които тестото е основната съставка и се сервира със сосове и подправки. Има две основни категории: суха и прясна паста. Сухата...
1
Френска или Италианска кухня
Като цяло в съвременната италианска кухня се използват много зеленчуци – както на салати и гарнитури, така и в готвенето....
Традиционна селска италианска кухня
С малко месо и риба
По-малко месо е друга от тайните на селската италианска храна....
Италианска топла гарнитура
Измийте картофите и ги сварете в подсолена вода с кожата, докато се разпукат сами.
Когато изстинат достатъчно, но не напълно, ги обелете и нарежете на кубчета.
Залейте ги, както са топли, с доматената салца, зехтина...
Италианска пъпешова тортаВ ринг за торта се слага блатът. Пъпешът се почиства от кората и семките и от меката част се изрязват десетина топчета, които се оставят настрана.
Останалият пъпеш се пасира. Добавя се захарта и набъбналия в охладена...
1
Италианска бобена супа
Загрейте олиото в дълбок тиган, добавете нарязаните чесън, праз и ригана. Задушавайте около 5 минути.
Добавете двата вид боб, пастата и налейте бульона. След като той заври, намалете котлона и оставете зеленчуците да...
Италианска смокинова торта
Ореховите ядки и лешниците се счукват на ситно и се смесват с овесените ядки. Пекат се 5 минути на 120 градуса, вадят се, разбъркват се и се оставят да се охладят. След това се смилат много ситно и се смесват с разтопеното...
Италианска мидена супа
Накиснете мидите със студена вода, внимателно почистете черупките, като остраните всички миди, чиито черупки са отворени.
Загрейте зехтина заедно с пресования чесън и магданоза. Налейте виното, кипнете и оставете да ври...
Италианска салата ПанцанелаНакиснете хляба във вода за 2 минути, извадете и го отцедете добре, нарежете и го оставете в хладилник за 1 час.
Направете дресинга, като смесите всички продукти.
Нарежете краставицата, доматите, лука и маслините....
1
Италианска рибена чорба
Отстранете главите, опашките и перките на рибите, поставете ги в дълбок съд и ги залейте с около 1 л студена вода. Добавете дафинов лист и сол и варете около 20 минути на умерен огън. След това прехвърлете бульона в чист...
Италианска студена супа
Картофите се обелват, нарязват на кубчета и се задушават в маслото.
Добавят се нарязаните лук, зелена салата и краставица. Оставят се да се задушат и след това се добавя бульонът.
Поръсва се със сол и черен пипер...