Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Сирене в италиански стилСирене в италиански стил
Сиренето в италиански стил е много вкусно. Източник: MasterChef J. Mielle Забележка: Ползва се тиган с добро незалепващо покритие. Топките от сиренето повече време се пекат на котлон, отколкото да се пържат....
Сьомга в мексикански стилСьомга в мексикански стил
Сложете царевицата да се свари, без да я белите. След това обелете царевицата, но без да премахвате изцяло обвивките в основата. Запържете в сгорещено олио в тиган изчистените и нарязани зеленчуци - лука, чесъна, морковите...
Фокача в Аржентински стилФокача в Аржентински стил
Пресейте брашното. Добавете маята, зехтина, солта и водата на тънка струйка. Разбъркайте с лъжица и долейте водата. Замесете еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно или вода. Покрийте тестото с найлоново...
Пилешки гърди стил КалабрезеПилешки гърди стил Калабрезе
Пилешките гърди се почистват от всякакви жилки и и малките бели ивици. Посоляват се със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът и маслото и пилешките гърди се поставят за да се карамелизират от двете страни. Към края на...
Паста в гръцки стилПаста в гръцки стил
Фурна - 180 градуса. В тиган със зехтин се задушава наситнен лук, наситнената целина, морковите, нарязани на кубчета, и солта. Разбърква се и се готви до омекване. Добавя се каймата и се готви, докато стане на трохи. Наливат...
Палачинки във френски стилПалачинки във френски стил
В купа смесваме пресятото брашно и солта. Разтапяме маслото и го оставяме настрани да се охлади. В друга купа разбиваме двете яйца и млякото. Разбъркваме, докато се смесят съставките добре. Изсипваме 1/3 от сместа...
Тиганици в гръцки стилТиганици в гръцки стил
В купа смесете маята, захарта, водата и чаената лъжичка брашното, разбъркайте. Оставете покрита настрани за 8-10 минути, за да се активира маята. Добавете останалото брашно, сол и ванилийките, разбъркайте до гладка смес...
Телешко в терияки стилТелешко в терияки стил
За да получа тънки и фини парченца телешко, го режа на филийки, докато е още замръзнало. Приготвяме маринатата за телешко, като слагаме в касерола на котлона нарязаните на филийки чесън и джинджифил, соевия сос, меда,...
Пълнени камби - мой стилПълнени камби - мой стил
Нарязвам камбите наполовина, изчиствам от семките и измиваме. Нареждам ги в голяма тава, за да се запекат за 25-30 мин., зависи на колко градуса ще ги печете. За плънката на пълнените чушки слагам отдолу кашкавал, може...
Омлет във френски стилОмлет във френски стил
2
Тиган с незалепващо покритие. Средна температура на котлона - от 9-та степен на 6-та. Яйцата се счупват в купа, добавя се сол и прясно смлян череп пипер и с вилица се разбиват. Магданозът се наситнява, или друг вид...
Нудълс в индонезийски стилНудълс в индонезийски стил
Спагети нудълс в индонезийски стил за една по-интересна вечеря или пък обяд. Пилешкото филе се реже на късчета и се овкусява със сол, черен пипер, чесън на прах и обилно със соев сос, оставя се така за 30 минути да се...
Бърз гратин в американски стилБърз гратин в американски стил
Фурна - 200 градуса; Дълбока керамична форма. Картофите се почистват. Поставят се в робот и се настъргват. Веднага се поставят в купа и се изплакват под студена вода. Изцеждат се и се поставят в памучна кърпа, завива...
Червена леща в ориенталски стилЧервена леща в ориенталски стил
Почистваме и накисваме за няколко часа лещата, след което я преплакваме. Нарязваме морковите и лука и ги задушаваме с малко вода и 1 с.л. шарлан. Когато омекнат, прибавяме лещата и оставяме да къкри, докато се свари...
Кашкавалени хапки в ресторантски стилКашкавалени хапки в ресторантски стил
Настъргваме кашкавала на ситно. След това го смесваме с яйцето и брашното, докато сместа за кашкавалените хапки стане с удобна за оформяне консистенция. После оформяме на желаната форма продълговати и овални кашкавалени...
Паниран карфиол в стил БъфалоПаниран карфиол в стил Бъфало
В купа се смесват брашното и солта. Към тях постепенно се добавя водата при непрекъснато бъркане. Избягва се получаването на бучки. Почистеният и измит карфиол се дели на малки розички. Овалва се в сместа и се нарежда...
Агнешка яхния по трансилвански стилАгнешка яхния по трансилвански стил
Измиваме агнешкото месо и го нарязваме на порции. Сложете го в купа, добавете виното, черен пипер на зърна и дафинови листа. Оставете месото да кисне и маринова до следващия ден. Обръщаме го от време на време от всички...
Баница в българо-гръцки стилБаница в българо-гръцки стил
Отварят се корите и от тях се отделят 4 бройки. Покриват се с влажна кърпа/хартия, за да не съхнат, и се оставят настрана, те ще трябват на по-късен етап. Маслото се разтопява заедно със зехтина. Кръгла тава d 30 -...
Варен ориз в източноазиатски стилВарен ориз в източноазиатски стил
Оризът се измива и се слага да се вари в 3 ч.ч. вода. Когато заври, се слага малко олио и сол на вкус и се разбърква добре, за да не залепва. Намаля се котлонът и се оставя да къкри до пълна готовност, като от време на...
Ябълков пай в американски стилЯбълков пай в американски стил
Фурна - 180 градуса. Форма за пай, покрита с хартия около 22-24 см. Брашното се пресява и от него се отделя 1 пълна супена лъжица. Оставя се настрана до ползването ѝ. Студеното масло се нарязва на кубчета и се прибавя...
Зелена салата в арабски стилЗелена салата в арабски стил
Измиваме добре всички съставки. Подсушаваме листата от салатата. Накъсваме ги и ги поставяме на дъното в салатиера. Нарязваме чери доматите на половинки или на четвъртинки, ако са по-едри. Краставицата режем на тънки...
Риба Снапер в стил ОриоРиба Снапер в стил Орио
Орио е малко крайбрежно рибарско селце на територията на област Паис Баско в Испания. Начинът, по който по дългогодишна традиция хората там приготвят този вид бяла риба, се е наложил и придобил огромна слава, поради това...
Спаначени пурички в индийски стилСпаначени пурички в индийски стил
Попарваме спаначените листа за 5 секунди във вряща подсолена вода и ги отцеждаме. Задушаваме лука в маслото и добавяме подправките и доматеното пюре, картофите и разбъркваме всичко, подправяме със солта и черния пипер...
Мариновани сардини в испански стилМариновани сардини в испански стил
1
Почистете сардините и отделете филенцата. Измийте ги добре под течаща вода. Чистите филета залейте с оцета и солта и разбъркайте. Трябва да са покрити добре в течността и солта да е разпределена равномерно. Оставете...
Спаначена салата в азиатски стилСпаначена салата в азиатски стил
Сусамът се запича за кратко в сух тиган или тенджера. Спанакът се измива и се слага във вряща вода. Накисва се за около половин минута и се отстранява в купа със студена вода. Изстисква се хубаво и се изплаква няколко...
Пържен черен дроб по ресторански стилПържен черен дроб по ресторански стил
Опитвал съм много начини за пържене на черен дроб, но обикновено невинаги се получава, както трябва. Докато един ден най-сетне открих как да направя перфектен начин на приготвяне на пържен черен дроб. Нарязва се черният...