Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене в италиански стил
Сиренето в италиански стил е много вкусно.
Източник: MasterChef J. Mielle
Забележка: Ползва се тиган с добро незалепващо покритие. Топките от сиренето повече време се пекат на котлон, отколкото да се пържат....
Сьомга в мексикански стил
Сложете царевицата да се свари, без да я белите. След това обелете царевицата, но без да премахвате изцяло обвивките в основата.
Запържете в сгорещено олио в тиган изчистените и нарязани зеленчуци - лука, чесъна, морковите...
Фокача в Аржентински стил
Пресейте брашното. Добавете маята, зехтина, солта и водата на тънка струйка. Разбъркайте с лъжица и долейте водата.
Замесете еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно или вода. Покрийте тестото с найлоново...
Пилешки гърди стил Калабрезе
Пилешките гърди се почистват от всякакви жилки и и малките бели ивици. Посоляват се със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът и маслото и пилешките гърди се поставят за да се карамелизират от двете страни.
Към края на...
Паста в гръцки стил
Фурна - 180 градуса.
В тиган със зехтин се задушава наситнен лук, наситнената целина, морковите, нарязани на кубчета, и солта. Разбърква се и се готви до омекване. Добавя се каймата и се готви, докато стане на трохи. Наливат...
Палачинки във френски стил
В купа смесваме пресятото брашно и солта.
Разтапяме маслото и го оставяме настрани да се охлади.
В друга купа разбиваме двете яйца и млякото. Разбъркваме, докато се смесят съставките добре.
Изсипваме 1/3 от сместа...
Тиганици в гръцки стил
В купа смесете маята, захарта, водата и чаената лъжичка брашното, разбъркайте. Оставете покрита настрани за 8-10 минути, за да се активира маята.
Добавете останалото брашно, сол и ванилийките, разбъркайте до гладка смес...
Телешко в терияки стил
За да получа тънки и фини парченца телешко, го режа на филийки, докато е още замръзнало.
Приготвяме маринатата за телешко, като слагаме в касерола на котлона нарязаните на филийки чесън и джинджифил, соевия сос, меда,...
Пълнени камби - мой стил
Нарязвам камбите наполовина, изчиствам от семките и измиваме. Нареждам ги в голяма тава, за да се запекат за 25-30 мин., зависи на колко градуса ще ги печете.
За плънката на пълнените чушки слагам отдолу кашкавал, може...
Омлет във френски стилТиган с незалепващо покритие.
Средна температура на котлона - от 9-та степен на 6-та.
Яйцата се счупват в купа, добавя се сол и прясно смлян череп пипер и с вилица се разбиват.
Магданозът се наситнява, или друг вид...
2
Нудълс в индонезийски стил
Спагети нудълс в индонезийски стил за една по-интересна вечеря или пък обяд.
Пилешкото филе се реже на късчета и се овкусява със сол, черен пипер, чесън на прах и обилно със соев сос, оставя се така за 30 минути да се...
Бърз гратин в американски стил
Фурна - 200 градуса;
Дълбока керамична форма.
Картофите се почистват. Поставят се в робот и се настъргват. Веднага се поставят в купа и се изплакват под студена вода. Изцеждат се и се поставят в памучна кърпа, завива...
Червена леща в ориенталски стил
Почистваме и накисваме за няколко часа лещата, след което я преплакваме.
Нарязваме морковите и лука и ги задушаваме с малко вода и 1 с.л. шарлан.
Когато омекнат, прибавяме лещата и оставяме да къкри, докато се свари...
Кашкавалени хапки в ресторантски стил
Настъргваме кашкавала на ситно.
След това го смесваме с яйцето и брашното, докато сместа за кашкавалените хапки стане с удобна за оформяне консистенция.
После оформяме на желаната форма продълговати и овални кашкавалени...
Паниран карфиол в стил Бъфало
В купа се смесват брашното и солта. Към тях постепенно се добавя водата при непрекъснато бъркане. Избягва се получаването на бучки.
Почистеният и измит карфиол се дели на малки розички. Овалва се в сместа и се нарежда...
Агнешка яхния по трансилвански стил
Измиваме агнешкото месо и го нарязваме на порции. Сложете го в купа, добавете виното, черен пипер на зърна и дафинови листа. Оставете месото да кисне и маринова до следващия ден.
Обръщаме го от време на време от всички...
Баница в българо-гръцки стил
Отварят се корите и от тях се отделят 4 бройки. Покриват се с влажна кърпа/хартия, за да не съхнат, и се оставят настрана, те ще трябват на по-късен етап.
Маслото се разтопява заедно със зехтина.
Кръгла тава d 30 -...
Варен ориз в източноазиатски стил
Оризът се измива и се слага да се вари в 3 ч.ч. вода. Когато заври, се слага малко олио и сол на вкус и се разбърква добре, за да не залепва.
Намаля се котлонът и се оставя да къкри до пълна готовност, като от време на...
Ябълков пай в американски стил
Фурна - 180 градуса.
Форма за пай, покрита с хартия около 22-24 см.
Брашното се пресява и от него се отделя 1 пълна супена лъжица. Оставя се настрана до ползването ѝ.
Студеното масло се нарязва на кубчета и се прибавя...
Зелена салата в арабски стил
Измиваме добре всички съставки. Подсушаваме листата от салатата. Накъсваме ги и ги поставяме на дъното в салатиера.
Нарязваме чери доматите на половинки или на четвъртинки, ако са по-едри.
Краставицата режем на тънки...
Риба Снапер в стил Орио
Орио е малко крайбрежно рибарско селце на територията на област Паис Баско в Испания.
Начинът, по който по дългогодишна традиция хората там приготвят този вид бяла риба, се е наложил и придобил огромна слава, поради това...
Спаначени пурички в индийски стил
Попарваме спаначените листа за 5 секунди във вряща подсолена вода и ги отцеждаме.
Задушаваме лука в маслото и добавяме подправките и доматеното пюре, картофите и разбъркваме всичко, подправяме със солта и черния пипер...
Мариновани сардини в испански стилПочистете сардините и отделете филенцата. Измийте ги добре под течаща вода.
Чистите филета залейте с оцета и солта и разбъркайте. Трябва да са покрити добре в течността и солта да е разпределена равномерно.
Оставете...
1
Спаначена салата в азиатски стил
Сусамът се запича за кратко в сух тиган или тенджера.
Спанакът се измива и се слага във вряща вода. Накисва се за около половин минута и се отстранява в купа със студена вода. Изстисква се хубаво и се изплаква няколко...
Пържен черен дроб по ресторански стил
Опитвал съм много начини за пържене на черен дроб, но обикновено невинаги се получава, както трябва. Докато един ден най-сетне открих как да направя перфектен начин на приготвяне на пържен черен дроб.
Нарязва се черният...