Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
5
Изтръпване в дланите - трябва ли да се притесняваме?
Изтръпването по която и да е част от тялото е често срещано явление. Най-често се случва, когато сме прекарали дълго време в поза, неудобна за конкретна част на тялото ни.
Това е естествената реакция на нервните ни окончания...
Трябва ли да се притесняваме при ускорен пулс?
Ускореният пулс може да бъде обезпокоителен, особено ако не сте наясно защо се случва.
За сърцебиене говорим в зависимост от възрастта на лицето, което го изпитва. Обикновено се приема, че при ускорен пулс сърдечната...
Трябва ли да се притесняваме от рядкото уриниране
Трябва ли да се притесняваме от рядкото уриниране и на какво може да се дължи то?...
Трябва ли наистина да се притесняваме, ако счупим огледало?
Трябва ли да се притеснявате, ако счупите огледало
Днес отговорът на този въпрос е по-скоро НЕ....
Арсен в ориза! Трябва ли да се притеснявате?
Трябва ли да се притеснявате? Нека погледнем.
Какво е арсенът?
Арсенът е токсичен микроелемент, обозначен със символа As. Обикновено не се среща самостоятелно....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Имате мигрена? Ето за какво още да се притеснявате!
Ако сте един от милионите хора по света, които страдат от мигрена, няма нужда да ви обясняваме колко неприятно е състоянието. Болката, пулсирането, проблемите със зрението могат да ви оставят неактивни и неработоспособни...
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
1
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
4
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Топящи се Маслени Кроасанчета
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
3
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес....
2
Пържен патладжан, който не задържа мазнина
Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне.
В дълбока чиния сложете брашното. Оваляйте и изтупайте всяко парче от излишното количество....