Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Как да не се притесняваме пред другитеКак да не се притесняваме пред другите
Как да не се притесняваме пред другите?...
Изтръпване в дланите - трябва ли да се притесняваме?Изтръпване в дланите - трябва ли да се притесняваме?
Изтръпването по която и да е част от тялото е често срещано явление. Най-често се случва, когато сме прекарали дълго време в поза, неудобна за конкретна част на тялото ни. Това е естествената реакция на нервните ни окончания...
Трябва ли да се притесняваме при ускорен пулс?Трябва ли да се притесняваме при ускорен пулс?
Ускореният пулс може да бъде обезпокоителен, особено ако не сте наясно защо се случва. За сърцебиене говорим в зависимост от възрастта на лицето, което го изпитва. Обикновено се приема, че при ускорен пулс сърдечната...
Трябва ли да се притесняваме от рядкото уриниранеТрябва ли да се притесняваме от рядкото уриниране
Трябва ли да се притесняваме от рядкото уриниране и на какво може да се дължи то?...
Трябва ли наистина да се притесняваме, ако счупим огледало?Трябва ли наистина да се притесняваме, ако счупим огледало?
Трябва ли да се притеснявате, ако счупите огледало Днес отговорът на този въпрос е по-скоро НЕ....
Арсен в ориза! Трябва ли да се притеснявате?Арсен в ориза! Трябва ли да се притеснявате?
Трябва ли да се притеснявате? Нека погледнем. Какво е арсенът? Арсенът е токсичен микроелемент, обозначен със символа As. Обикновено не се среща самостоятелно....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Имате мигрена? Ето за какво още да се притеснявате!Имате мигрена? Ето за какво още да се притеснявате!
Ако сте един от милионите хора по света, които страдат от мигрена, няма нужда да ви обясняваме колко неприятно е състоянието. Болката, пулсирането, проблемите със зрението могат да ви оставят неактивни и неработоспособни...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне. В дълбока чиния сложете брашното. Оваляйте и изтупайте всяко парче от излишното количество....