Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Гювеч Да си оближеш пръститеЗахлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз.
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Апетитка с извара
Нужно е да посолите, ако изварата не е достатъчно солена.
Доматът се очиства от семките и обелката, след което се нарязва на възможно най-ситни парченца. Може и да го пасирате....
Апетитка с патладжани
Чушките и патладжаните се изпичат, след което се нарязват на не големи парчета. Смесете всички продукти за маринатата, разбъркайте ги и ги сложете на огъня.
Когато маринатата заври, сложете чушките, след 10 минути и патладжаните...
Апетитка с моркови
Извадете и ги пуснете да поврят в доматения сос.
Когато се получи необходимата гъстота, свалете от огъня и разпределете сместа в буркани. Запечатайте ги и стерилизирайте за 20 минути....
Апетитка с чесън
Нарежете много ситно чорбаджийските чушки, изпечете и смелете червената капия. Нарежете магданоза и чесъна на ситно.
Настържете доматите и ги варете до сгъстяване. Прибавете оцета, олиото, подправките и захарта.
Варете...
Апетитка в буркан
Изпечете леко двата вида чушки, като по-скоро трябва да са опукани, а не напълно изпечени.
Почистете ги от семките, но без да ги белите.
Смелете чушките заедно с обеления чесън....
Апетитка с извара
Нужно е да посолите, ако изварата не е достатъчно солена.
Доматът се очиства от семките и обелката, след което се нарязва на възможно най-ситни парченца. Може и да го пасирате....
Апетитка с чушки козирог
Така всичко заедно оставяме да ври още 15 минути. Пълним готовата апетитка в чисти и сухи буркани. Затваряме здраво с капачки и стерилизираме за 10 минути. Изваждаме бурканите и ги обръщаме върху капачката за 15 минути....
Бабината апетитка в буркани
След това се слагат да се варят, като се разбъркват от време на време.
През това време се рендосват морковите, които се запържват до златист цвят....
Апетитка с чорбаджийски чушлета
Не съм записала точни количества на продуктите, защото всеки може да ги дозира според вкуса си - с повечко чушки, с по-малко....
Доматена апетитка с чесън
Тази чеснова апетитка е чудесна и върху филия хляб с натрошено сирене.
Може да се ползва при приготвяне на пици или спагети....
Апетитка с доматено пюре
Разбъркваме добре, за да сме сигурни, че мазнината е равномерно усвоена. Подправяме със солта, захарта и чили соса.
Разпределяме сместа в предварително приготвени малки буркани....
Апетитка с чорбаджийски чушкиПочистете чушките от семената и ги смелете в машинката за месо. Сварете доматите, обелете и ги пасирайте.
Смесете тези две смес с олиото, солта, захарта, оцета и ситно нарязания магданоз. Сложете всичко в плитка тава...
2
Апетитка с люти чушлета
Може да смесите лютите чушки с обикновени, ако са ви много люти.
Запечете ги леко, почистете от дръжките и не ги белете. Обелете чесъна.
Сложете в месомелачка чесъна и чушките....
Апетитка с люти чушкиИзпечете и обелете зелените чушки и лютите чушленца. Почистете ги от дръжки и семе и ги обелете.
Смелете ги на пюре в мелачка заедно с копъра и магданоза.
Прибавете оцета, олиото, сол на вкус и захарта.
Изсипете...
1
Апетитка с дребни чушлета
Измийте и изчистете чушлетата от дръжките, сложете ги да се варят с доматите 15 минути. Насипете в буркани, запечатайте и стерилизирайте между 20 и 25 минути....
Апетитка с люти чушкиИзпечете и обелете зелените чушки и лютите чушленца. Почистете ги от дръжки и семе и ги обелете.
Смелете ги на пюре в мелачка заедно с копъра и магданоза.
Прибавете оцета, олиото, сол на вкус и захарта.
Изсипете...
1