Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Захлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз. Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Апетитка с извараАпетитка с извара
Нужно е да посолите, ако изварата не е достатъчно солена. Доматът се очиства от семките и обелката, след което се нарязва на възможно най-ситни парченца. Може и да го пасирате....
Апетитка с патладжаниАпетитка с патладжани
Чушките и патладжаните се изпичат, след което се нарязват на не големи парчета. Смесете всички продукти за маринатата, разбъркайте ги и ги сложете на огъня. Когато маринатата заври, сложете чушките, след 10 минути и патладжаните...
Апетитка с морковиАпетитка с моркови
Извадете и ги пуснете да поврят в доматения сос. Когато се получи необходимата гъстота, свалете от огъня и разпределете сместа в буркани. Запечатайте ги и стерилизирайте за 20 минути....
Апетитка с чесънАпетитка с чесън
Нарежете много ситно чорбаджийските чушки, изпечете и смелете червената капия. Нарежете магданоза и чесъна на ситно. Настържете доматите и ги варете до сгъстяване. Прибавете оцета, олиото, подправките и захарта. Варете...
Апетитка в бурканАпетитка в буркан
Изпечете леко двата вида чушки, като по-скоро трябва да са опукани, а не напълно изпечени. Почистете ги от семките, но без да ги белите. Смелете чушките заедно с обеления чесън....
Апетитка с извараАпетитка с извара
Нужно е да посолите, ако изварата не е достатъчно солена. Доматът се очиства от семките и обелката, след което се нарязва на възможно най-ситни парченца. Може и да го пасирате....
Апетитка с чушки козирогАпетитка с чушки козирог
Така всичко заедно оставяме да ври още 15 минути. Пълним готовата апетитка в чисти и сухи буркани. Затваряме здраво с капачки и стерилизираме за 10 минути. Изваждаме бурканите и ги обръщаме върху капачката за 15 минути....
Бабината апетитка в бурканиБабината апетитка в буркани
След това се слагат да се варят, като се разбъркват от време на време. През това време се рендосват морковите, които се запържват до златист цвят....
Апетитка с чорбаджийски чушлетаАпетитка с чорбаджийски чушлета
Не съм записала точни количества на продуктите, защото всеки може да ги дозира според вкуса си - с повечко чушки, с по-малко....
Доматена апетитка с чесънДоматена апетитка с чесън
Тази чеснова апетитка е чудесна и върху филия хляб с натрошено сирене. Може да се ползва при приготвяне на пици или спагети....
Апетитка с доматено пюреАпетитка с доматено пюре
Разбъркваме добре, за да сме сигурни, че мазнината е равномерно усвоена. Подправяме със солта, захарта и чили соса. Разпределяме сместа в предварително приготвени малки буркани....
Апетитка с чорбаджийски чушкиАпетитка с чорбаджийски чушки
2
Почистете чушките от семената и ги смелете в машинката за месо. Сварете доматите, обелете и ги пасирайте. Смесете тези две смес с олиото, солта, захарта, оцета и ситно нарязания магданоз. Сложете всичко в плитка тава...
Апетитка с люти чушлетаАпетитка с люти чушлета
Може да смесите лютите чушки с обикновени, ако са ви много люти. Запечете ги леко, почистете от дръжките и не ги белете. Обелете чесъна. Сложете в месомелачка чесъна и чушките....
Апетитка с люти чушкиАпетитка с люти чушки
1
Изпечете и обелете зелените чушки и лютите чушленца. Почистете ги от дръжки и семе и ги обелете. Смелете ги на пюре в мелачка заедно с копъра и магданоза. Прибавете оцета, олиото, сол на вкус и захарта. Изсипете...
Апетитка с дребни чушлетаАпетитка с дребни чушлета
Измийте и изчистете чушлетата от дръжките, сложете ги да се варят с доматите 15 минути. Насипете в буркани, запечатайте и стерилизирайте между 20 и 25 минути....
Апетитка с люти чушкиАпетитка с люти чушки
1
Изпечете и обелете зелените чушки и лютите чушленца. Почистете ги от дръжки и семе и ги обелете. Смелете ги на пюре в мелачка заедно с копъра и магданоза. Прибавете оцета, олиото, сол на вкус и захарта. Изсипете...