Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сме щастливи, докато сме необвързаниКак да сме щастливи, докато сме необвързани
Любовта е най-красивият аспект от живота. В много отношения това чувство осмисля нашето ежедневие и му придава възвишена стойност. Грешно е обаче връзката с някого да бъде тълкувана като задължително условие за щастие....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да сме по-инициативни?Как да сме по-инициативни?
Да бъдете инициативни хора, означава да развиете модел на поведение, при който да се осмелите да застанете пред тълпата, да изявите мнението си и да поведете пътя към промяната. Иновативността е ключът към развитието както...
Как да сме винаги стилниКак да сме винаги стилни
Искате ли да сте винаги стилни? Да изглеждате спретнато и сякаш не сте положили кой знае какви усилия за вида си? Независимо къде отивате – на работа, на лекции, до магазина или на мечтаната почивка, стилният външен вид...
Как да сме добри презентаториКак да сме добри презентатори
Представяли ли сте презентация пред колегите си, състудентите или съучениците си? Имали ли сте усещане, че никой не ви слуша? Дори и да имате интересна презентация, ако не е представена по увлекателен начин, няма да бъде...
Как да сме по-автентичниКак да сме по-автентични
Автентичността е признак за възвишение на личността. Да бъдеш автентичен човек означава да живееш в съответствие с твоите истински стойности, убеждения и вътрешни усещания, без да се преструваш или подражаваш на други....
Какво да направим, ако сме пресолили яденето?Какво да направим, ако сме пресолили яденето?
Дори и най-добрата домакиня може без да иска да пресоли яденето. Има различни начини да спасим пресоленото ястие. Можем да сварим един или два картофа в тенджерата с ястието. Картофите попиват солта и след това можете...
Как да ядем, за да сме слабиКак да ядем, за да сме слаби
Почти всеки, целеустремен в посока отслабване, ограничава консумираните храни до минимум за кратък период от време, като очакванията са за главозамайващи резултати. Противно на тях обаче, подобен тип начин на хранене...
Какво да правим, за да сме щастливиКакво да правим, за да сме щастливи
Всеки от нас иска да бъде щастлив. И в това няма нищо странно. Доказано е, че когато сме щастливи, живеем по-дълго и качествено. Как обаче да се научим да бъдем щастливи, когато сме заобиколени от стрес и негативизъм?...