Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да учим ефективно за изпитКак да учим ефективно за изпит
Каквото и да си говорим, изпитите са крайно неприятна част от иначе така хубавите младежки години. Всеки един такъв обаче е трамплин за изкачване нагоре по стълбицата на нашето съзряване. В училището, гимназията или университета...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Полезно смутиПолезно смути
Бананът трябва да е предварително нарязан на парчета и замразен за няколко часа в камерата. Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Защо е важно да учим математикаЗащо е важно да учим математика
Училището представлява най-съществения етап от личностното и мисловното развитие на всеки човек. Този житейски период поставя основите на израстването и съзряването на хората, затова неговото влияние е изключително осезаемо...
Какво значи да се учим от грешките сиКакво значи да се учим от грешките си
Всички правим грешки. И ако в света има нещо, което обединява всички хора, то това са техните грешки. По един или друг начин, те не могат да бъдат избегнати. И ако сте направили някои грешки в този живот, знайте, че не сте...
Трябва ли да учим детето си как да гали кучето?Трябва ли да учим детето си как да гали кучето?
Децата си приличат с домашните любимци по това, че са съвсем непосредствени в общуването, проявяват открито своите симпатии към другите и обичат да получават и дават ласки. Затова ако си вземете куче за домашен любимец...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да се учим от грешките сиКак да се учим от грешките си
Грешките са това, което е присъщо за човешката природа. Всеки човек допуска грешки в живота си, които го правят по-зрял, умел и осъзнат. Въпреки това не всеки съумява да превръща грешките в уроци, които да не повтаря отново...
Полезно кексче в чашаПолезно кексче в чаша
По желание може да се сложи хартия за печене във всяка от чашите за кексчетата, за да се изкарват по-лесно след това. След като сме разпределили сместа в чашите, слагаме за 3 минути в микровълнова на пълна мощност....
Полезно смути с авокадоПолезно смути с авокадо
Уверете се , че авокадото е добре узряло и меко. Обелете го, махнете семките и ядката му. Пасирайте го, добавете прясното мляко и пак пасирайте. Накрая подсладете с мед. Разбъркайте добре. Сервирайте във висока чаша...
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....