Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гликолова киселина - какво е и как се използва?
По същност на действието си гликоловата киселина е ексфолиант - благотворните ползи на гликоловата киселина се дължат на способността ѝ да отстранява мъртвите кожни клетки....
Гликолова киселина за красива и гладка кожа с равномерен тен
Гликоловата киселина е алфа-хидрокси киселина, получена от захарна тръстика....
Билковa запарка за киселини в стомахаЗапарете 1 с.л. от тази смес с 250 мл вода, прецедете и пийте от чая 2-3 ч.ч. на ден при киселини в стомаха....
1
Ползи от линолова киселина
Ползи от CLA или конюгирана линолова киселина
Конюгирана линолова киселина е важна за растежа на косата и кожата за доброто здраве на костната система, тя регулира метаболитните процеси и поддържа репродуктивната система...
Ползи от фолиевата киселина
Ето какви са основните ползи на фолиевата киселина за организма:
- витамин В9 участва в синтеза и размножаването на клетъчния генетичен материал;
- заедно с витамин В12, фолиевата киселина спомага за транспортирането...
Eлагова киселина - всички ползи
Елагова киселина и противоракови свойства
Както стана ясно елаговата киселина е естествен полифенол, съдържащ се в редица плодове и ядки....
За киселини и оригване - семена на кориандър
На 2 чаени лъжички семена кориандър се налива чаша вряща вода, покрийте, оставете за 20 минути, прецедете.
Вземете 2 пъти на ден след хранене по 1 чаша за киселини оригване....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Лимонената киселина – ползи и вреди
Огромните ползи от това вещество са да обновява нови клетки, да повишава еластичността на кожата и да намалява дълбоките бръчки....
Лауринова киселина - ползи и приложение
Кокосовото масло може да се ползва за пържене и печене, и е особено подходящо за готвене при по-висока температура.
Можете да се добави в смутита и различни сосове за салати....
Мравчена киселина - ползи и приложения
Мравчената киселина е химичен реагент, принадлежащ към наситени едноосновни киселини от карбоксилната група, най-небезопасните от мастните киселини....
Койева киселина: ползи и употреба
Вече сме наясно с чудесата на гликоловата киселина, когато става дума за изсветляване на кожата и постигане на по-хубав тен. Време е да разберем какво е койева киселина....
Топящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
4
Как се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
1
Как се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....