Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Гликолова киселина - какво е и как се използва?Гликолова киселина - какво е и как се използва?
По същност на действието си гликоловата киселина е ексфолиант - благотворните ползи на гликоловата киселина се дължат на способността ѝ да отстранява мъртвите кожни клетки....
Гликолова киселина за красива и гладка кожа с равномерен тенГликолова киселина за красива и гладка кожа с равномерен тен
Гликоловата киселина е алфа-хидрокси киселина, получена от захарна тръстика....
Билковa запарка за киселини в стомахаБилковa запарка за киселини в стомаха
1
Запарете 1 с.л. от тази смес с 250 мл вода, прецедете и пийте от чая 2-3 ч.ч. на ден при киселини в стомаха....
Ползи от линолова киселинаПолзи от линолова киселина
Ползи от CLA или конюгирана линолова киселина Конюгирана линолова киселина е важна за растежа на косата и кожата за доброто здраве на костната система, тя регулира метаболитните процеси и поддържа репродуктивната система...
Ползи от фолиевата киселинаПолзи от фолиевата киселина
Ето какви са основните ползи на фолиевата киселина за организма: - витамин В9 участва в синтеза и размножаването на клетъчния генетичен материал; - заедно с витамин В12, фолиевата киселина спомага за транспортирането...
Eлагова киселина - всички ползиEлагова киселина - всички ползи
Елагова киселина и противоракови свойства Както стана ясно елаговата киселина е естествен полифенол, съдържащ се в редица плодове и ядки....
За киселини и оригване - семена на кориандърЗа киселини и оригване - семена на кориандър
На 2 чаени лъжички семена кориандър се налива чаша вряща вода, покрийте, оставете за 20 минути, прецедете. Вземете 2 пъти на ден след хранене по 1 чаша за киселини оригване....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
Лимонената киселина – ползи и вредиЛимонената киселина – ползи и вреди
Огромните ползи от това вещество са да обновява нови клетки, да повишава еластичността на кожата и да намалява дълбоките бръчки....
Лауринова киселина - ползи и приложениеЛауринова киселина - ползи и приложение
Кокосовото масло може да се ползва за пържене и печене, и е особено подходящо за готвене при по-висока температура. Можете да се добави в смутита и различни сосове за салати....
Мравчена киселина - ползи и приложенияМравчена киселина - ползи и приложения
Мравчената киселина е химичен реагент, принадлежащ към наситени едноосновни киселини от карбоксилната група, най-небезопасните от мастните киселини....
Койева киселина: ползи и употребаКойева киселина: ползи и употреба
Вече сме наясно с чудесата на гликоловата киселина, когато става дума за изсветляване на кожата и постигане на по-хубав тен. Време е да разберем какво е койева киселина....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....