Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Торта любовта на кокос и лаймТорта любовта на кокос и лайм
Торта любовта на кокос и лайм се украсява по желание и престоява 2-3 часа преди сервиране. Източник: Marieta Mineva - Кулинарна мрежа...
Десерт любов за дваматаДесерт любов за двамата
Почиствате внимателно черешите от костилките. На мястото на костилката поставяте лешник. Нареждате в чиния и върху всяка череша шприцовайте една сметанова розичка....
Пелмени с любов от ЛюбовПелмени с любов от Любов
Рецептата е за оригинални руски пелмени, споделена от моята баба Любов, кръстих ги така в нейна памет! Замесвам меко тесто и го оставяме 10-тина минутки да се отпусне....
Крок Мосю - любов от първата хапкаКрок Мосю - любов от първата хапка
2
Бележка: Това са изключително вкусни френски сандвичи, които си заслужава да опитате. Хлябът, който ползвате, е добре да е бял, в случая аз не ям бял хляб и го замених с пълнозърнест....
Избери цвете! Виж какъв си в любовтаИзбери цвете! Виж какъв си в любовта
Любовта е най-мощната сила в човешкия живот и най-голямата радост за всеки. Неслучайно великият Шекспир е каза: Живеят само влюбените, останалите просто съществуват....
Питка за любовтаПитка за любовта
3
/Заделям си малко тесто за направата на сърчицата./ Готовите пет листа нареждам един върху друг, като са намазани с масло (без последния)....
Любовна питкаЛюбовна питка
Любовната питка се пече на 200°C до златисто....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Кажи ми любимия си цвят, за да ти кажа какъв си в любовтаКажи ми любимия си цвят, за да ти кажа какъв си в любовта
Лилаво Любителите на лилавия са много капризни в любовта....
Торта Любовна насладаТорта Любовна наслада
За блата: разбивам с миксер яйцата, захарта, ванилията, олиото, киселото мляко, вода. В брашното слагам бакпулвера. Изсипвам при сместа до получаване на хомогенна смес. Изиспвам в кръгла тава и пека в предварително...
Любовна бисквитена тортаЛюбовна бисквитена торта
Най-отгоре любовната бисквитена торта се поръсва със ситно смлени орехи....
Десерт за двама Кулата на любовтаДесерт за двама Кулата на любовта
Завършете кулата на любовта с последната кора, направете голяма роза от крема и поставете последната ягода в нея. Честит Свети Валентин влюбени сърца!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Какъв си според зодиятаКакъв си според зодията
12
Една от астроточките, които влияят върху вас, това е Слънцето. Специалистите го определят като същността на всяка личност. Вие се проявявате като личност, изразявайки особеностите на вашия Слънчев знак постоянно. Най-силно...
Биоиндивидуалност - какъв тип си?Биоиндивидуалност - какъв тип си?
1
Всеки човек има неповторим генотип, който се влияе и от факторите на околната среда. Резултатът от това взаимодействие се проявява в различното телосложение и в уникалния състав на биологически активни същества и съединения...
Кексчета с боровинки за празника на любовтаКексчета с боровинки за празника на любовта
1
В купа се разбиват с тел яйцата със захарта. Прибавяме разтопено масло, прясно мляко, настъргана кора от портокал. Разбърква се добре, добавям на части брашното с бакпулвера и счуканите лешници. Сипваме в хартиени...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...