Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Смути със супер храниРазбийте в блендер кокосовата сметана, замразените малини и 1 банан. Налейте сместа в купа.
Добавете отгоре нарязан на филийки 1 банан, пресните малини и боровинки.
С помощта на нож притиснете шипките, за да излезе...
2
Бебешко пюре със супер храни
Преди да започнете готвенето, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО измийте киноата и амаранта много добре и ги оставете да се накиснат във вода поне за 2 часа, след което отново измийте под силно течаща вода.
Това е необходимо заради съдържанието...
Храни, предизвикващи киселиниПри ядене на големи порции храни, съдържащи киселини в химичния си състав, тези киселини се отделят в големи количества, които не могат да се обработят напълно в стомаха и предизвикват неприятно парещо чувство....
1
Кисели дюлиИзбират се средно големи дюли, така че да могат да влязат в трилитров буркан цели. Измиват се и дупчат с нож на няколко места.
Редят се в буркана, след което се изсипват солта, захарта, оцетът и счукани на прах хапчета...
1
Кисели лукчетаОбелете лука и го сварете леко в солена вода. Оставете го да се отцеди.
След това ги наредете плътно в буркани, като слагате на места дафинов лист и черен пипер.
В средата на всеки буркан сложете по малко синап, обвит...
1
Кисели КраставичкиПродуктите са за 1 буркан. За повече буркани увеличете дозите по броя на бурканите.
На дъното на всеки буркан слагаме от всички подправки. Пълним буркана плътно с краставички.
За два буркана трябват около 1 кг краставички...
23
Кисели патладжани
Нарежете патладжаните на филийки и ги посолете, след което ги оставете да се отцедят за една нощ. След това ги изпържете и още докато са горещи, ги потапяйте в оцета за секунди.
Редете ги в буркани, като между тях слагате...
Кисели КраставичкиПродуктите са за 1 буркан. За повече буркани увеличете дозите по броя на бурканите.
На дъното на всеки буркан слагаме от всички подправки. Пълним буркана плътно с краставички.
За два буркана трябват около 1 кг краставички...
23
Изпитвате глад за сладки, кисели и солени храни. Вижте защо
Желание да се храните с кисело
Желанието да се храните с кисело се появява, когато организмът се нуждае от стимулиране на черния дроб или жлъчката....
Кисели мариновани лукчета
Киселите мариновани лукчета може да приготвите с карамелизирана захар, като гарнитура към печени меса!
Да ви е сладко!...
Слънчеви кисели краставички
След ден водата се размътва от започналата млечно-кисела ферментация.
След няколко дни се поизбистря, така че може да видите какво има в буркана. Втасват за около 10 дни....
Залети кисели краставичкиЗа тези кисели краставички може да се използват и по-големина краставици, както в случая аз използвах.
И да ви е вкусно с моите залети кисели краставички....
2
Американски кисели краставички
Сложете оцета, водата, захарта, куркумата, целината, лютия пипер и синапените семена в тенджерка на умерен огън.
Кипнете и оставете да се вари за 5 минути, след което отстранете от огъня и оставете да се охлади на стайна...
Стерилизирани кисели краставичкиНа дъното на буркана поставяме подправките, нарязваме лука на полумесеци и него също добавяме.
Нареждаме краставичките, слагаме оцета и доливаме с вода до ръба на буркана.
Стерилизираме за 5 минути.
Вадим и охлаждаме...
2
Хрупкави кисели краставички
След това изваждаме бурканите с кисели краставички и ги обръщаме с капачките надолу до охлаждане.
Продуктите са за един буркан Омния хрупкави кисели краставички....
Сладко-кисели калмари
Почистете калмарите и ги нарежете. Сложете соевия сос, соса хойсин, сока от лайм, шерито, меда, джинджифила, лютите чушки и царевичното брашно в купа.
Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте много добре. Добавете...
Сладко-кисели лукчета
Разтопете маслото, добавете захарта и гответе, докато се разтопи. Сипете двата вида оцет, след това и обелените лукчета.
Овкусете със сол и черен пипер. Намалете огъня и ги задушете за 25 минути. Може да ги сервирате...
Сладко-кисели кюфтенцаВ подходящ съд смесете телешката кайма, яйцето, галетата и водата. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Оформете средни по големина кюфтенца. Запържете на умерена температура до приятен златен загар.
В отделна купа...
1
Сладко-кисели зеленчуци
Патладжаните се осоляват и се оставят да се отцеждат в гевгир за около 1 час. След това се пържат в 1/2 ч.ч. (125 мл) от зехтина около 10 мин.
Изцеждат се добре от мазнината и се оставят встрани. Целината се бланшира...