Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Източен зодиакален календарКитайският зодиакален календар е съставен от 12 знака и пет елемента....
4
Предсказания според вечния календарТогава ще се слеят всички държави в една, според пророчествата на календара....
5
Лунният календар и бременносттаЛуната влияе не само върху настроението и върху съня, тя определя дори какво ще стане детето, когато порасне. В древността денят на зачеването се избирал взависимост от положението и фазите на Луната.
Смята се, че в...
1
Имунизационен календар при децата
Имунизационен календар при децата започва от момента на тяхното раждане, до навършване на пълнолетието им....
Китайски пелмени
Подредете китайските пелмени и ги запържете до златисто от едната страна.
Като станат златисти, сипете бульона в тигана и захлупете, за да се досготвят на парата от бульона....
Китайски омлет
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът.
Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски сладкиш
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.
Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Китайски питкиБрашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
4
Китайски бухтиКъм разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия.
От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност.
Поднесете...
2
Китайски сладкиш
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.
Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Китайски омлет
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът.
Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски питкиБрашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
4
Как се хващат китайски клечки?
Храненето с китайски клечки си е истинско изкуство и не всеки владее тази техника. Вижте как лесно можете да се насладите на китайската кухня, използвайки китайски клечки....
Непознатите китайски подправки
Най-популярният китайски сос, който се използва за подправяне на ястията по време на готвенето, е хой син. Той, за разлика от соевия сос, не е солен, а е сладко-кисел....
Изгубените китайски пирамидиИнтересът към китайските пирамиди значително се увеличава през 1994 г. с публикуването на книгата на Хартвиг Хаусдорф Бялата пирамида, в която той накратко описва своите пътувания през Китай в търсене на легендарната голяма...
3
Последните китайски оръженосци
Далеч от шума и суетата в градовете на Китай, жителите на китно село в провинция Гуейджоу си организират собствен вид шумотевица.
Село Биаша (наричано от някои Баша) е дом на население, известно в историята с притежаваните...
Типични китайски десерти
Малко от нас са стигали до десерта, след като се преяли с различните китайски специалитети. Той обаче изобщо не е за изпускане....
Прабългарският календар е най-точниятДревнобългарската календарна система се състои от 2 части – оригинален годишен календар и 12-годишен циклов календар....
6
Китайски пържен хляб
Разтворете маята в хладката вода с щипка захар. Оставете да втаса и я добавете към пресятото брашно, добавете солта и започнете да замесвате. Месете около 8 минути, докато се получи гладко и еластично тесто.
Покрийте...
Пиле по китайскиПиле по китайски се поднася, като в чиния сложите канапе от зеленчуците, а отгоре полеете със соса с пилешкото....
1
Китайски пролетни рулца
Загрейте мазнина в тиган. Накълцайте пилешкото на възможно най-ситни парченца и го сложете да се запържи заедно с морковите и фино настърганото зеле. Най-накрая прибавете и соевите кълнове. Овкусете със соев сос и малко сол...
Макарони по китайскиЗеленчуците се нарязват на дълги пръчици.
В олиото се задушават най - напред морковите, после чушките и лука. Прибавя се и месото на хапки.
След 10 минути се слагат царевицата и граха, после и доматения сок. Слагат...
1
Телешко по китайски
Почистете телешкото от сухожилията и ципите и го нарежете на тънки ивици. Загрейте олио в голям тиган или уок и сложете телешкото да се изпържи, като раздрусвате редовно съда.
Извадете изпърженото телешко и долейте още...