Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хронохранене - кога с какви храни да се храним през деня
По това време можете да ядете всякаква храна, но умерено, без да преяждате....
Кога и колко често да се храним при диетаПри повечето диети едно от най-важните неща е спазването на определен режим на хранене т.е. кога и колко често да се храним.
Защо трябва да се храним често?...
2
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Кога е най-добре да се храним, за да сме слаби
Препоръки за правилно хранене се откриват в Библията, Корана и други свещени текстове под формата на ръководства коя храна не бива да се яде по религиозни причини....
Тялото ни подсказва кога и с какво да се храним
Горчиво и пикантно – желанието за горчива храна често възниква при интоксикация. Предпочитание към пикантните храни пък имат хора с нарушение на отделителната и евакуаторна функция на стомаха....
Смути със супер храниС помощта на нож притиснете шипките, за да излезе плода от тях.
Поръсете купата с кокосовите стърготини, тиквените семки, шипките, сушената лайка, черниците и фурмите....
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Кога да започнем да се обезкосмяваме?
Отговорът на въпроса за началото на обезкосмяването изглежда прост - когато космите пораснат до степен да станат видими и да създават неприятно усещане, е време за обезкосмяване при младежите.
Всъщност тази постановка...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Бебешко пюре със супер храни
Рибата може или да се свари, или да се изпече. Който и начин да изберете, все е добре. Намачкайте я с вилица и смесете с картофчето и семената....
Да се храним правилно
Японците се хранят с разнообразни продукти, те консумират до тридесет различни продукта дневно. Според тях всяко ястие трябва да е разноцветно....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....