Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кога се обостря язвата?
Също логично обяснение за обострянето на язвата през есента.
Всъщност няма толкова голямо значение какви са причините язвата да се обостря именно през есента....
Кога се обострят гастрит и язва
Това води до обостряне на язвата и гастрита.
Употреба на алкохол. Алкохолът може да предизвика гастрит, като и да стимулира стомашната секреция и увреждането на лигавицата....
Тромбозата се обостря в жегата
За вече страдащите от тромбоза, летните жеги и липсата на солта обострят състоянието.
Изисква се незабавен прием, почивка на хладно и много вода....
Кашлицата се обостря през зимните месеци
В студените зимни дни кашлицата значително се засилва. Ще кажете, разбира се, че е така, нали върлуват всякакви грипни вируси? Оказва се обаче, че много хора кашлят заради студения въздух.
Дихателните пътища може да...
Невен при язва и гастрит
Оставете да се запари под капак за 15 минути и прецедете.
Приема се по 1/2 до 1 чаша, 3 пъти на ден на гладно при язва и гастрит.
Рецептата е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины....
Защо алергиите се обострят през есента?
Есенните алергии са като пролетните – с множество досадни симптоми, които ни пречат да водим нормалния си начин на живот. Всеки, който страда от алергия, знае колко e неприятно – течащ нос, зачервени и раздразнени очи...
Народна рецепта при язва с жълт кантарион
Вземете 2 супени лъжици от билката и поставете в половин литър вода.
Сместа да поври около 5 минути.
Прецеждате и пиете по 100 мл половин час преди ядене - 4 пъти дневно....
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
При гастрит и язва с киселини - сок от картофи
Курсът на лечение е 15 дни, прави се 5-6 дни почивка и се повтаря, като вторият път се приема по 1/4 чаша сок.
Подходящо при гастрит с висока киселинност, язва на стомаха и дванадесетопръстника, рефлукс, киселини....
Високият холестерол обостря рака на гърдата
Ново проучване установи пряката връзка между високия холестерол и рака на гърдата. Излиза, че колкото се повишава холестеролът, толкова повече се подсилва и смъртоносният растеж и разпространение на рака на гърдата....
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
4
Топящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....