Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Олио от бамя замества кокосовото маслоОлио от бамя замества кокосовото масло
Това се е наложило от факта, че кокосовото, палмовото и това от соя са станали твърде скъпи, а отдавна са основен източник за прехраната на населението....
Чесново олиоЧесново олио
Чесънът се почиства докато останат голи скилидки. Скилидките се слагат в буркан да го напълнят до половината. Догоре се налива олио и бурканът се съхранява затворен в хладилник. Предимства: винаги имате подръка изчистен...
ОлиоОлио
Съществува слънчогледово олио, олио от маслини (зехтин), кокосово олио, олио от рапица, ленено олио, рициново олио и др. Най-удачни за употреба и най-разпространени са слънчогледовото олио и това от маслини....
Паста Алио олиоПаста Алио олио
5
Чесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина. След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица. Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...
Козунак с олиоКозунак с олио
3
Затопляме малко млякото, но не трябва да е горещо. Сипваме го в дълбока купа и в него начупваме маята и разбъркваме до нейното разтваряне. Добавяме 2 с.л. захар и 4 с.л. брашно, смесваме и оставяме да шупне за 15 минути....
Баница без олиоБаница без олио
В купа разбъркваме прясното мляко, бакпулвера и яйцата. В друг съд (чинийка става) намачкваме сиренето. Вадим купата, в която ще се пече баницата. Намазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме...
Патладжани в олиоПатладжани в олио
Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката. След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните. След като...
Баница с олиоБаница с олио
В купа изсипваме част от брашното, счупваме 4 яйца, добавяме оцета, захарта, солта, олиото, маята, разбита с водата и бъркаме с лъжица. След като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата...
Алио е олиоАлио е олио
Загрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки. Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
Кокосово МаслоКокосово Масло
3
Видове кокосово масло Има основно 4 разновидности на кокосовото масло: - Натурално, нерафинирано кокосово олио, което се извлича от пресни кокосови орехи; - Рафинирано кокосово олио, при което копрата (изсушената кокосова...
Кокосово МлякоКокосово Мляко
Кокосовото мляко е екзотичен продукт, получаван от месестата част на добре узрелите кокосови орехи....
Кокосово БрашноКокосово Брашно
История и същност на кокосовото брашно Кокосовото орехи се използват основно с цел добиване на кокосово месо, мляко, вода, както и на кокосово брашно....
Спагети Алио е олиоСпагети Алио е олио
Сварявате спагетите до полуготовност и ги оставяте да се отцедят добре. Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки. В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да...
Вкусна баница без олиоВкусна баница без олио
Заради скъпото олио, реших да направя икономична баница с разтопена мас и масло. Е, смело мога да кажа, че е страхотна. Може да се приготви вкусна баница без олио, но с друг вид мазнина. Разтопете свинска мас в чашка...
Вита баница без олиоВита баница без олио
Яйцата се разбиват хубаво в дълбока купа. Киселото мляко се смесва с содата и се оставя да шупне, а после се добавя в купата при рабитите яйца и се разбърква до хомогенност, като постепенно се добавя размекнатото масло на...
Питки с ароматно олиоПитки с ароматно олио
Топлата вода, медът и маята се смесват и се оставят за 10 мин. Добавят се останалите продукти и се замесва еластично тесто. Втасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки. Всяка топка...
Пикантно олио за пициПикантно олио за пици
Измиваме мащерката и подсушаваме добре. В подходящ съд - бутилка или стъклен буркан слагаме мащерката и лютите чушки. Заливаме подправките с олиото и затваряме добре. Оставяме да престои на светло място за 2-3 седмици...
Маслени сладки с олиоМаслени сладки с олио
Пресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото. Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките. Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
Талиатели Алио е ОлиоТалиатели Алио е Олио
Сварете пастата и я отцедете. Запържете чесъна в дълбок тиган със сгорещен зехтин до златисто. Добавете вътре магданоза и пастата. Разбъркайте. Разпределете тази вкусна паста в порции и отгоре обилно поръсете с настърган...
Чорбаджийски чушки с олиоЧорбаджийски чушки с олио
1
Слагаме продуктите за маринатата в дълбок емайлиран съд и оставяме да заври. Пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки. Варим 7 минути след кипването на течността. Когато изстинат, ги подреждаме плътно в...
Мариновани гъби в олиоМариновани гъби в олио
Попарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан. Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка. При консумация,...
Фъстъчено ОлиоФъстъчено Олио
Фъстъченото олио представлява леко растително олио, което след обработка запазва аромата и вкуса на фъстъци. Фъстъченото олио е толкова популярно в азиатската кухня, колкото зехтинът в Средиземноморието. Има висока точка...
Царевично олиоЦаревично олио
Дългогодишният спор „Зехтин или слънчогледово олио? “ е напът да бъде прекратен заради появата на все по-популярен напоследък продукт на пазара – царевичното олио. Все още не особено предпочитано у нас, олиото от царевица...
Конопено олиоКонопено олио
Конопеното олио е едно от малко известните чудеса на природата. Въпреки че употребата му нараства, то продължава да бъде сравнително непопулярен продукт, макар и да има многобройни ползи за здравето и красотата. Това до известна...
Рапично олиоРапично олио
Рапичното олио представлява растително масло, което в последно време започна да набира популярност и в родното готварство. То се добива от растението рапица, което е основна маслодайна култура на много места по света....