Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелени домати
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки.
Нарежете морковите или ги настържете.
Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на печени чушки
Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата.
Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа.
Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
Консервиране на зелен бобИзмийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см.
Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
6
Консервиране на люти чушлета (шипка)
Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.
Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
Технологията на консервиране
Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
Консервиране на маслини
Има много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
Консервиране на патладжани
Патладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
Консервиране на череши
Сладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
Консервиране на гювеч
Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
Консервиране на морковиЛесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера.
Има един универсален метод за консервиране на моркови....
1
Консервиране на рибаМожете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й.
За консервиране са подходящи всички видове риби – морски, речни и от езера....
3
Защо е вредна консумацията на консервирани храни?
Съществуват различни мнения относно консервираните храни, много често диаметрално противоположни. В споровете най-често аргументите за вредите от консервираните храни са преобладаващи....
Смути със супер храниДобавете отгоре нарязан на филийки 1 банан, пресните малини и боровинки.
С помощта на нож притиснете шипките, за да излезе плода от тях....
2
Консервиране на нераздробено месоДостатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части.
За да направите сами консервирано месо, трябва да използвате само много прясно и качествено месо....
1
Консервиране на лозови листа
Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин.
Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа....
Полезни ли са консервираните храни
Едва ли някой в наше време може да си представи живота без употребата на консервирани храни....
Бебешко пюре със супер храни
Това е необходимо заради съдържанието на сапонин, който ако не се премахне, пюрето ще горчи.
Сварете семената за около 15 мин в съотношение 1:3. на бавен огън....
Съхранение и консервиране на тикви
За по-дълго съхранение замразяването или консервирането на тиквата може да ви позволи да я използвате в храна през цялата година....
Консервиране и съхранение на боровинки
След като веднъж се откъснат, боровинките не издържат дълго време и трябва да ги консервирате или да ги консумирате....
Консервиране и съхранение на тиквичкиКонсервирането на тиквичките може да стане по няколко различни начина, но в по-удобният вариант от замразяването, защото така зеленчукът се запазва повече....
2
Консервиране на кайсии и праскови
Кайсиите и прасковите могат да се консервират – от тях се получават прекрасни компоти, които през студените месеци можете да използвате за директна консумация, а могат да ви послужат и за напояване на блатове или пък за...