Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Супер летен стил: Каква е перфектната комбинация от обувки и тоалети?Супер летен стил: Каква е перфектната комбинация от обувки и тоалети?
Случвало ли ви се е да се чудите кои обувки с какви дрехи да съчетаете? Всяка дама е имала подобни колебания. За да ви ги спестим, ви предлагаме няколко съвета как да съчетаете дрехите си с любимите си чифтове обувки това...
Летен сандвичЛетен сандвич
Загрейте малко масло в тиган и оберете дъното му с арабската питка, като я обръщате от двете страни. От едната половина на хляба подредете листа маруля, свинското филе, поръсете с къри на вкус, а най-накрая наредете и...
Летен сачЛетен сач
Смесете лимоновия сок с малко олио и добре разбийте. Посолете пилешкото месо, поръсете го с черен пипер и го намажете с лимонения дресинг. След 10 минути изпечете месото на грил от двете страни. Почистените зеленчуци се...
Летен гювечЛетен гювеч
Първо, измиваме патладжана, нарязваме го на кубчета и го слагаме в подсолена вода за около десет минути, за да падне горчивината му. Нарязваме кромид лука на дребно, чушките и боба - на средно големи парчета. В тенджерка...
Летен оризЛетен ориз
Чушките опичаме, белим и почистваме от дръжките и семената. В тенджерка наливаме олиото и слагаме почистен и нарязан ситно лук, пасирана скилидка чесън и задушаваме с малко вода /2-3 суп.лъж./. Прибавяме нарязаните...
Летен кремЛетен крем
Карамелизираме леко захарта и добавяме млякото, бъркаме, докато карамелът се разтвори. Прибавяме разбитите с нишестето жълтъци и варим, докато кремът се сгъсти, прибавяме ванилията, разбъркваме и насипваме в чашки....
Летен сандвичЛетен сандвич
Загрейте малко масло в тиган и оберете дъното му с арабската питка, като я обръщате от двете страни. От едната половина на хляба подредете листа маруля, свинското филе, поръсете с къри на вкус, а най-накрая наредете и...
Сьомга в мексикански стилСьомга в мексикански стил
Сложете царевицата да се свари, без да я белите. След това обелете царевицата, но без да премахвате изцяло обвивките в основата. Запържете в сгорещено олио в тиган изчистените и нарязани зеленчуци - лука, чесъна, морковите...
Фокача в Аржентински стилФокача в Аржентински стил
Пресейте брашното. Добавете маята, зехтина, солта и водата на тънка струйка. Разбъркайте с лъжица и долейте водата. Замесете еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно или вода. Покрийте тестото с найлоново...
Сирене в италиански стилСирене в италиански стил
В дълбок тиган се сипва около 2 с. л. зехтин, загрява се. Добавя се чесънът, нарязан на люспи. Запържва се за 1 мин. Излива се консервата домати, дафинов лист, посолява се със сол и черен пипер. Оставя се на умерен котлон...
Пилешки гърди стил КалабрезеПилешки гърди стил Калабрезе
Пилешките гърди се почистват от всякакви жилки и и малките бели ивици. Посоляват се със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът и маслото и пилешките гърди се поставят за да се карамелизират от двете страни. Към края на...
Паста в гръцки стилПаста в гръцки стил
Фурна - 180 градуса. В тиган със зехтин се задушава наситнен лук, наситнената целина, морковите, нарязани на кубчета, и солта. Разбърква се и се готви до омекване. Добавя се каймата и се готви, докато стане на трохи. Наливат...
Палачинки във френски стилПалачинки във френски стил
В купа смесваме пресятото брашно и солта. Разтапяме маслото и го оставяме настрани да се охлади. В друга купа разбиваме двете яйца и млякото. Разбъркваме, докато се смесят съставките добре. Изсипваме 1/3 от сместа...
Тиганици в гръцки стилТиганици в гръцки стил
В купа смесете маята, захарта, водата и чаената лъжичка брашното, разбъркайте. Оставете покрита настрани за 8-10 минути, за да се активира маята. Добавете останалото брашно, сол и ванилийките, разбъркайте до гладка смес...
Телешко в терияки стилТелешко в терияки стил
За да получа тънки и фини парченца телешко, го режа на филийки, докато е още замръзнало. Приготвяме маринатата за телешко, като слагаме в касерола на котлона нарязаните на филийки чесън и джинджифил, соевия сос, меда,...
Пълнени камби - мой стилПълнени камби - мой стил
Нарязвам камбите наполовина, изчиствам от семките и измиваме. Нареждам ги в голяма тава, за да се запекат за 25-30 мин., зависи на колко градуса ще ги печете. За плънката на пълнените чушки слагам отдолу кашкавал, може...
Омлет във френски стилОмлет във френски стил
2
Тиган с незалепващо покритие. Средна температура на котлона - от 9-та степен на 6-та. Яйцата се счупват в купа, добавя се сол и прясно смлян череп пипер и с вилица се разбиват. Магданозът се наситнява, или друг вид...
Нудълс в индонезийски стилНудълс в индонезийски стил
Спагети нудълс в индонезийски стил за една по-интересна вечеря или пък обяд. Пилешкото филе се реже на късчета и се овкусява със сол, черен пипер, чесън на прах и обилно със соев сос, оставя се така за 30 минути да се...
Летен рибен пастетЛетен рибен пастет
Сардините и нахутът се отцеждат и слагат в блендер. Към тях се прибавят майонезата, заквасената сметана, само месестата част на половин домат и каперсите. Смилат се до кремообразна смес. Пастетът се овкусява със сол...
Летен Баба ГанушЛетен Баба Гануш
Поднесох летен Баба Гануш с царевичен хляб - идеално си подхождат. Вкусно! ♥...
Летен зеленчуков гювечЛетен зеленчуков гювеч
Тиквичките, морковите и картофите се режат на кубчета. Доматите и пиперката също се нарязват на дребно, а грахът се бланшира преди да се добави към останалите зеленчуци. Овкусяват се със сол, червен пипер и пресните...
Летен неустоим чийзкейкЛетен неустоим чийзкейк
1
Получава се разкошен, летен неустоим чийзкейк!...
Летен малинов десертЛетен малинов десерт
Разбийте сметаната с помощта на миксер до получаването на пухкава консистенция. Разбийте яйцата със захарта, прибавете сметаната, ваниловата захар и брашното. Разбъркайте до еднородност и загрейте сместа на водна баня...
Смути Летен полъхСмути Летен полъх
Обелете банана и ябълката и ги нарежете на парчета. Измийте прасковата, сините сливи, гроздето. Сипете всички продукти в блендер и добавете прясното мляко, разбъркайте! Това е!...
Торта Летен споменТорта Летен спомен
Сложете мюсли шоко ВИТАЛИС на Dr. Oetker в блендер и смелете на ситно, прибавете прясното мляко. След това прибавете натрошените бисквити, краве масло, захар, какао на Dr. Oetker. Всичко омесете добре и поставете на дъното...