Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супер летен стил: Каква е перфектната комбинация от обувки и тоалети?
Случвало ли ви се е да се чудите кои обувки с какви дрехи да съчетаете? Всяка дама е имала подобни колебания. За да ви ги спестим, ви предлагаме няколко съвета как да съчетаете дрехите си с любимите си чифтове обувки това...
Летен сандвич
Загрейте малко масло в тиган и оберете дъното му с арабската питка, като я обръщате от двете страни.
От едната половина на хляба подредете листа маруля, свинското филе, поръсете с къри на вкус, а най-накрая наредете и...
Летен сач
Смесете лимоновия сок с малко олио и добре разбийте. Посолете пилешкото месо, поръсете го с черен пипер и го намажете с лимонения дресинг. След 10 минути изпечете месото на грил от двете страни.
Почистените зеленчуци се...
Летен гювеч
Първо, измиваме патладжана, нарязваме го на кубчета и го слагаме в подсолена вода за около десет минути, за да падне горчивината му.
Нарязваме кромид лука на дребно, чушките и боба - на средно големи парчета.
В тенджерка...
Летен ориз
Чушките опичаме, белим и почистваме от дръжките и семената.
В тенджерка наливаме олиото и слагаме почистен и нарязан ситно лук, пасирана скилидка чесън и задушаваме с малко вода /2-3 суп.лъж./.
Прибавяме нарязаните...
Летен крем
Карамелизираме леко захарта и добавяме млякото, бъркаме, докато карамелът се разтвори.
Прибавяме разбитите с нишестето жълтъци и варим, докато кремът се сгъсти, прибавяме ванилията, разбъркваме и насипваме в чашки....
Летен сандвич
Загрейте малко масло в тиган и оберете дъното му с арабската питка, като я обръщате от двете страни.
От едната половина на хляба подредете листа маруля, свинското филе, поръсете с къри на вкус, а най-накрая наредете и...
Сьомга в мексикански стил
Сложете царевицата да се свари, без да я белите. След това обелете царевицата, но без да премахвате изцяло обвивките в основата.
Запържете в сгорещено олио в тиган изчистените и нарязани зеленчуци - лука, чесъна, морковите...
Фокача в Аржентински стил
Пресейте брашното. Добавете маята, зехтина, солта и водата на тънка струйка. Разбъркайте с лъжица и долейте водата.
Замесете еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно или вода. Покрийте тестото с найлоново...
Сирене в италиански стил
В дълбок тиган се сипва около 2 с. л. зехтин, загрява се. Добавя се чесънът, нарязан на люспи. Запържва се за 1 мин.
Излива се консервата домати, дафинов лист, посолява се със сол и черен пипер. Оставя се на умерен котлон...
Пилешки гърди стил Калабрезе
Пилешките гърди се почистват от всякакви жилки и и малките бели ивици. Посоляват се със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът и маслото и пилешките гърди се поставят за да се карамелизират от двете страни.
Към края на...
Паста в гръцки стил
Фурна - 180 градуса.
В тиган със зехтин се задушава наситнен лук, наситнената целина, морковите, нарязани на кубчета, и солта. Разбърква се и се готви до омекване. Добавя се каймата и се готви, докато стане на трохи. Наливат...
Палачинки във френски стил
В купа смесваме пресятото брашно и солта.
Разтапяме маслото и го оставяме настрани да се охлади.
В друга купа разбиваме двете яйца и млякото. Разбъркваме, докато се смесят съставките добре.
Изсипваме 1/3 от сместа...
Тиганици в гръцки стил
В купа смесете маята, захарта, водата и чаената лъжичка брашното, разбъркайте. Оставете покрита настрани за 8-10 минути, за да се активира маята.
Добавете останалото брашно, сол и ванилийките, разбъркайте до гладка смес...
Телешко в терияки стил
За да получа тънки и фини парченца телешко, го режа на филийки, докато е още замръзнало.
Приготвяме маринатата за телешко, като слагаме в касерола на котлона нарязаните на филийки чесън и джинджифил, соевия сос, меда,...
Пълнени камби - мой стил
Нарязвам камбите наполовина, изчиствам от семките и измиваме. Нареждам ги в голяма тава, за да се запекат за 25-30 мин., зависи на колко градуса ще ги печете.
За плънката на пълнените чушки слагам отдолу кашкавал, може...
Омлет във френски стилТиган с незалепващо покритие.
Средна температура на котлона - от 9-та степен на 6-та.
Яйцата се счупват в купа, добавя се сол и прясно смлян череп пипер и с вилица се разбиват.
Магданозът се наситнява, или друг вид...
2
Нудълс в индонезийски стил
Спагети нудълс в индонезийски стил за една по-интересна вечеря или пък обяд.
Пилешкото филе се реже на късчета и се овкусява със сол, черен пипер, чесън на прах и обилно със соев сос, оставя се така за 30 минути да се...
Летен рибен пастет
Сардините и нахутът се отцеждат и слагат в блендер.
Към тях се прибавят майонезата, заквасената сметана, само месестата част на половин домат и каперсите. Смилат се до кремообразна смес.
Пастетът се овкусява със сол...
Летен зеленчуков гювеч
Тиквичките, морковите и картофите се режат на кубчета.
Доматите и пиперката също се нарязват на дребно, а грахът се бланшира преди да се добави към останалите зеленчуци.
Овкусяват се със сол, червен пипер и пресните...
Летен малинов десерт
Разбийте сметаната с помощта на миксер до получаването на пухкава консистенция.
Разбийте яйцата със захарта, прибавете сметаната, ваниловата захар и брашното.
Разбъркайте до еднородност и загрейте сместа на водна баня...
Смути Летен полъх
Обелете банана и ябълката и ги нарежете на парчета.
Измийте прасковата, сините сливи, гроздето.
Сипете всички продукти в блендер и добавете прясното мляко, разбъркайте!
Това е!...
Торта Летен спомен
Сложете мюсли шоко ВИТАЛИС на Dr. Oetker в блендер и смелете на ситно, прибавете прясното мляко. След това прибавете натрошените бисквити, краве масло, захар, какао на Dr. Oetker.
Всичко омесете добре и поставете на дъното...