Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Целина с оризЛукът се запържва в тавичка със зехтин.
Ситно нарязаните листа от кервиз се изсипват в тигана. Така поставеното в тигана се оставя да поври 5 минути.
След това се добавят солта и оризът, като към тях се слага и 1...
1
Целина с домати
Задушете в горещото олио целината, която сте измили, обелили и нарязали на тънки резени.
Когато малко омекне, прибавете към нея обелените и нарязани домати....
Варена целина с маслини
Целината се обелва, нарязва на тънки колелца и се слага в соса. Поръсва със солта и черния пипер и се долива вода, колкото да покрие целината....
Печена целина с чесън
Почистената целина обелете и нарежете на парченца с големина 3 см. Сипете целината в голяма купа и залейте с олиото.
Подредете целината и небелените скилидки чесън в тава с намазнена хартия за печене....
Целина с магданоз плакия
Щом водата кипне, пускаме целината и я оставяме да ври на тих огън до омекване.
Когато целината се свари, добавяме ситно нарязания магданоз и брашното, размито с вода. Варим още няколко минути....
Целина на фурна
Целината се измива, обелва и нарязва. Сваряват се в подсолена вода и се оставят да се отцедят. В тава се разтопява маслото и се нарежда целината....
Предястие с целина и майонеза
Заглажда се с нож и се украсява с целите ядки и листата от целина.
Предястието с целина и майонеза е готово....
Пюре от целина и сметана
Поръсете със сух или пресен магданоз и сервирайте пюре от целина и сметана....
Салата от целина с маслини
Първо, трябва да измиете и почистите целината.
Нарежете я на кубчета и я сварете в подсолена вода.
Отцедете водата и добавете към сварената целина нарязаните маслини.
Салатата се овкусява с лимон сок и сол....
Мусака с целина и празЦелината, празът и кромидът се обработват по същия начин и се нарязват на кубчета. Прибавят се към картофите. Размиваме каймата с малко водичка.
И я прибавяме към зеленчуците....
2
Салата с целина и моцарела
Добавяме моцарелата, целината и орехите. Объркваме добре и се поднася с нарязани и поръсени листенца целина....
Салата с целина и ябълка
Пиперките с целината се прибавят към соса също. Всичко се разбърква добре и се оставя в хладилник да се овкуси. Преди да се сервира се посолява....
Пюре от целина и картоф
Изсипете го в чиния и украсете с листа целина и маслини!
Пюрето от целина и картоф е готово....
Салата с целина и магданоз
Целината се сварява в подсолена вода, нарязва се на парченца.
Смесва се с майонезата.
Добавя се нарязаният магданоз.
Поднася се с резенчета хляб.
По желание могат да се добавят и маслини....
Салата от целина с бадеми
Добавят се настърганата целина, счуканите ядки и чесънът, накълцаният магданоз и кимионът.
Салатата се овкусява със зехтина и лимоновия сок и се поръсва със сол и черен пипер....
Риба с целина и майонеза
Рибата се почиства от вътрешностите, махат се главата и люспите и се сварява в леко подсолена вода заедно с целината, нарязания лук и морковите....
Целина с кашкавал по милански
Целината се обелва и се настъргва. Пържи се в олиото до омекване.
Кашкавалът се настъргва на едрото ренде.
Целината се сервира, като се поръсва още гореща с настъргания кашкавал....
Салата от целина с круши
Обелете глава целина и я настържете, като я полеете с лимонов сок.
Добавете настърганите круши и объркайте салата със сол на вкус.
Разбийте сметаната, майонезата с меда, оцета и малко олио....
Фагри с целина и картофи
Махнете фолиото, отстранете горни слой целина и сервирайте рибата Фагри върху канапе от картофи и долния пласт целина....
Салата от целина и царевица
Краставицата, чушката и целината се нарязват на кръгчета и се смесват със зелената салата.
Добавя се царевицата и всичко се разбърква. Сметаната се смесва с майонезата и солта и се добавя към салатата....
Салата от целина и цвекло
Измийте зеленчуците и ги настържете на ситно ренде. Смесете ги със ситно нарязания магданоз.
Подправете салата с олио и лимонов сок и украсете с клончета магданоз....
Яхния от целина и моркови
Прибавя се нарязаният на тънки филийки керевиз (целина) и също се задушава, залива се с вода (да се покрие) и се кипва, а после се вари на умерен огън....