Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любовни ягодови топчици
Тестото трябва да стане като за бухти.
В дълбок съд загряваме повечко мазнина да се покрие цялата ягода, подходяща за пържене....
Любовни сладки за диабетици
Брашното се пресява и се слага в дълбока купа. Към него се прибавят всички останали съставки, като маслото трябва да е предварително разтопено. Накрая добавяме и водата, като постоянно бъркаме, за да предотвратим появата...
Любовни кексчета с вино и шоколад
Печем любовните кексчета за 20-25 минути.
Сервираме охладени на любимите хора!...
Универсално тесто в хлебопекарнаПуска се програма за тесто. При мен е 90 минути.
Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.
Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
3
Козуначено тесто в хлебопекарна
Прибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
Тесто за соленки
Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота.
Готовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници....
Тесто за Хала
На този етап тестото е лепкаво и ако е нужно, поръсваме брашно, но без да прекаляваме, защото целта е да остане сравнително меко....
Тесто за поничкиГотовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета.
Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
6
Тесто за всичкоРецептата за това тесто е от книгата на Добрина Велкова „Соленки, сладки, кремове” от 1988 година, днес наричано Лудо тесто....
1
Тесто за баницаРазбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко.
След това го разделете на около 15 топки....
9
Тесто за юфка
Размесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто. Завива се в найлон и се оставя на студено около 1 час.
Разделя се на малки топки и се разточва на съвсем тънки кори....
Тесто за декорация
Този тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
Тесто за фунийкиЗапочнете да добавяте брашно и замесете тесто, което може да се точи.
Оставете тестото да почине за малко, след което го разточете на тънък лист. От листа се режат ленти с ширина около 2 см....
6
Тесто за фокача
Готовото тесто оставете да втаса на топло в намазнена купа, покрито с кърпа. То трябва да удвои обема си.
Застелете с хартия за печене тавичка с размери 23х32 см, сипете тестото и го разстелете с ръце....
Тесто за питиВ начало сложете малко брашно и постепенно прибавяйте още, докато се получи меко тесто, но не и да лепне. Оставете да втаса на топло.
Тестото е подходящо за пити, питки, баници и .......
1
Тесто за мекици
Брашното се пресява и се изсипва в тава. Содата, солта и захарта се добавят в киселото мляко, всичко се разбърква добре докато млякото започне да шупти.
В средата на брашното се прави дупка и в нея се изсипва получената...
Тесто за щрудел
Замесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично.
Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата....
Тесто за пицаВ нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица.
Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
4
Тесто за соленки
Замесете меко тесто.
Поставете на набрашнен плот и ако има нужда, доизмесете тестото, така е да не лепи.
Готовото тесто за соленки разточете на правоъгълен лист и изрежете по желание с нож, чашка, форма......
Тесто за щруделОставете тестото да почива при тази умерено топла температура за 30 минути поне.
Разточете тестото на тънък лист върху кърпа, поръсена с брашно....
1
Тесто за пицаВ нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица.
Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
4