Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

За какво се използва магнезиева сол и как се прилагаЗа какво се използва магнезиева сол и как се прилага
Много хора, страдащи от фибромиалгия и артрит, споделят че вземането на солени вани с магнезиева сол подобрява симптомите им. Как да използвате магнезиевата сол?...
Шарена солШарена сол
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Шарена солШарена сол
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
За магнезиевия оксидЗа магнезиевия оксид
Леките му форми лесно поемат вода и се наричат лек магнезиев оксид, докато плътният бял прах е известен като тежък магнезиев оксид....
СолСол
Преди около 100 години за първи път към солта е добавен магнезиев карбонат, което създава насипния й вид....
7 симптома за магнезиев дефицит7 симптома за магнезиев дефицит
В случаите на по-тежък дефицит на магнезий, е необходимо да се приложи лечение с магнезиев сулфат....
Домашна шарена солДомашна шарена сол
Смиламе си предварително тиквените семки и царевицата. Тиквените семки са, за да придадът плътност, по желание може и да ги пропуснете. Всичко се омесва добре в купа и след това може да се съхранява в бурканче дълго...
Пиле на солПиле на сол
Пилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер. Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар. Не се обръща...
Панагюрска шарена солПанагюрска шарена сол
3
Първата съставка е царевицата. За да се прибави като съставка, първо трябва хубаво да е узряла и изсъхнала на слънце. След това се ронят зърната и се изпичат във фурната. Накрая се смилат и се пресяват през две сита....
Риба върху солРиба върху сол
Изчистваме рибата. В тава изсипваме солта и слагаме рибата без да овкусяваме. Пече се на 200 градуса до готовност. През това време скълцваме чесъна в паничка, добавяме 1/2 лимонов сок, копър и това е сосът за рибата....
Ароматна сол самардалаАроматна сол самардала
Берем листата на самардалата (ако искаме да съберем семена, изчакваме да се образуват цветовете и тогава обираме листата за приготвяне на сол самардала). Набраните листа измиваме много старателно (листо по листо). Когато...
Домашна самардалена солДомашна самардалена сол
Добре измитите листа самардала се смилат на едро (много лютят по време на обработката, затова се препоръчва да бъдат смлени в робот). Размесват се със солта и се сушат на тъмно в плитки съдове. След изсушаване на...
Пиле на солПиле на сол
2
Изчистете едно цяло пиле, измийте го и го оставете малко да се изцеди. В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете...
Скумрия в солСкумрия в сол
Почистете скумрията от вътрешностите, измийте и подсушете с хартия. Разбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби. В коремите на рибите поставете резени лимон...
Скумрия върху солСкумрия върху сол
Скумрията се намазват с горчица и се поръсва със зелените подправки. Поставят се в тава, застлана с алуминиево фолио, върху която сте подредили 1-2 см морска сол. Полива се с лимонов сок и отгоре се поръсва с тънък пласт...
Пиле на солПиле на сол
2
Изчистете едно цяло пиле, измийте го и го оставете малко да се изцеди. В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете...
Печено пиле върху солПечено пиле върху сол
Измивам и подсушавам добре пилето. В тава разстилам солта равномерно на дъното. Пилето го обтривам със сол и останалите подправки и отвън, и отвътре. Поставям пилето с гръбчето нагоре и покривам с алуминиево фолио тавата...
Пърленки с шарена солПърленки с шарена сол
1
Замесете гладко тесто от маята, брашното, солта и водата. Оставете го да втаса. От него късайте парчета по 100 г всяко и разтегляйте с ръка. Мажете питките с мазнина и поръсете с шарена сол. Изпечете пърленките в...
Коктейл Коста Дел СолКоктейл Коста Дел Сол
Чист и златист, точно както безкрайното испанско слънце. В шейкър с лед изсипваме джина, кайсиевото бренди и трипъл сек ликьора. Разклащаме хубаво, за да се охлади добре. Прехвърляме коктейла в охладена коктейлна...
Пиле върху морска солПиле върху морска сол
1
Пилето се разполовява, без да се разделят половинките, овкусява се със соев сос и къри. В дълбока тава се изсипва морска сол, докато покрие напълно дъното. Отгоре се поставя пилето. Пилето се пече се в предварително...
Свински пържоли върху солСвински пържоли върху сол
Разсипете 1/2 от морската сол в тава на равен слой по цялото дъно. Намажете свинското месо със зехтина и го поставете върху солта в тавата. След това поръсете с подправките розмарин, мащерка, чесън на прах и черен пипер...
Пиле, печено върху солПиле, печено върху сол
4
Солта за тази рецепта е добре да е морска, може да е едра, може и фина. Няма да ви трябва целия пакет, вземете дълбока тава, в която ще печете пилето, и на дъното и сложете от солта, толкова, колкото да покрие дъното изцяло...
Скариди, печени върху солСкариди, печени върху сол
Намазваме дъното на широк тиган с много малко зехтин и го загряваме на силен огън. Разпределяме солта на един пласт с приблизителна дебелина 4 милиметра, така че да не се вижда повърхността на тигана. Изчакваме да...
Фокача с шарена солФокача с шарена сол
Смесват се в купа брашното, солта, захарта, маята и олиото. Налива се по малко от водата и бъркаме с вилица докато се получи тесто, като накрая се доомесва с ръце. Покрива се с фолио и оставяме да втаса 40 минути докато...
Фокача с морска солФокача с морска сол
1
Маята се разтваря в 120 мл вода и се оставя да втасва. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипва се маята, солта и 2 супени лъжици зехтин. Останалата вода се добавя постепенно и се замесва еластично тесто...