Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супа от шипки с ябълки
Шипките са варят 10 минути. Оставят се за 2 часа, отцеждат се и към отварата се добавя сладкото, нарязаната на ситно ябълка и лимонтузуту....
Люти шипки в буркани без стерилизация
Лютите шипки в буркани без стерилизация се съхраняват на тъмно и хладно. Хубаво е да се разклащат веднъж на ден.
След около 20-28 дни са готови за консумация....
Чай от шипки и черен касис
Залейте раздробените плодове от шипка със студена вода и варете 5 мин.
Поставете в голям чайник сушените листа от касис, залейте с шипковата отвара и запарете чая за 10-15 минути....
Етерично масло от шипки
Получаване на етерично масло от шипки
Маслото от шипка се извлича обикновено от семената и плода на диворастящата шипка чрез студено пресоване....
Кекс с мармалад от шипки и ябълки
Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Разделете белтъците от жълтъците в две купи. Разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг.
Разбиете до побеляване жълтъците със захарта. Добавете киселото мляко и олиото и разбивайте...
Люти чушлета шипки в буркани без варене
Набираме от градината или купуваме от магазина шарени чушлета шипки - жълти, оранжеви и червени. Поотрязваме дръжките им и старателно ги измиваме....
Шипка в саламура
Изчистете дръжките на чушлетата и игла ги надупчете на няколко места. Нарежете морковите на кръгчета.
Редете в бурканите чушлета и моркови, а помежду им слагайте копър - пресен или стар. Пригответе саламура от меда, солта...
Люта Шипка в Буркани
В голяма тенджера разтваряме оцета със захарта, прибавяме и останалите подправки.
Измиваме чушките, изрязваме края на дръжките, подсушаваме и леко запичаме от двете страни.
Изпечените чушки веднага се слагат в тенджерата...
Сурова Шипка в бурканиИзмиваме добре лютите чушки, изрязваме им дръжките и ги подреждаме плътно в чист буркан от 800 мл. Слагаме им по една с.л. сол и една с.л.захар.
Пълним буркана с винен оцет, като се стремим да залеем чушките.
Най–отгоре...
2
Сръбска Шипка в Буркани
Опитайте и вие тази Сръбска Шипка в Буркани.
Съхранявайте ги на хладно и тъмно....
Печени чушлета шипка с чесънЧушлетата се почистват и изпичат.
Обелват се и се посоляват. Овкусяват се със сол, олио, оцет и нарязан чесън.
По желание може да се добави нарязан магданоз....
4
Чушки шипка с пресен чесън
Чушлетата се изпичат добре. След това се поставят в плик за около 7 -8 минути, за да се задушат и след това се обелват по желание.
Посоляват се, добавят се нарязан на ситно пресен чесън, магданоз и се овкусяват с олио...
Млечен кисел с мармалад от шипки за бебе
При желание поръсете със стафиди млечен кисел с мармалад от шипки за бебе....
Масло от шипки - всички ползи за красотата
Като говорим за масло от шипка се има в предвид масло от семена на шипка, изцедено от семената на плода, така наречената основа или мазно масло....
Люта шипка с моркови в буркани
Обърнете лютата шипка с моркови в буркани надолу с капачката, завийте с кърпа и оставете да се охладят.
След 4 часа обърнете и приберете за зимата....
Люти Чушки Бяла Шипка в Буркани
Чушките се измиват под вода, с ножица ниско се срязва дръжката и с клечка за зъби се набождат на няколко места.
В буркана се изсипва по 1 с.л. захар, 1 с.л. сол, налива се оцет точно до долния белег на буркана, няколко...
При кървене от венците - борови иглички, шипка и лук
Отварата от шипка, лук и борови иглички помага да се спре кървене на венците при пародонтоза, гингивит и др....
Кифлички с масло и шипков мармалад
Поставяме в широката част на всяко парче по 1 ч.л. шипков мармалад, навиваме на кифличка и подреждаме в тава.
Оставяме кифличките с мармалад за 30 минути да се надуят още.
Загряваме фурната на 180 градуса....
Настойка от шипки
Шипките са полезни за кръвоносните съдове и сърцето, затова редовно си правете настойка от шипки....
Питие от шипки
В половината вряща вода сложете половината шипки и варете 15 мин.
След това оставете съда добре затворен на тъмно и хладно място, за се извлече съдържащият се витамин C....
Сладолед от шипки
Сложете млякото да заври и добавете шипките. Сварете за няколко минути и прецедете.
Разбъркайте млякото с канелата и захарта и варете, докато се сгъсти. Снемете от котлона и оставете да се охлади....
Мус от шипки
Шипките се натрошават на ситно, заливат се с вряла вода, похлупват се с капак и се оставят да престоят 12 часа.
След това се накисва желатинът....