Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Чипс от цвекло - вкусен и много полезенЧипс от цвекло - вкусен и много полезен
Супите от цвекло са много вкусни, а пък салатите с цвекло са истинска свежа витаминозна бомба, но този продукт позволява много повече кулинарни подвизи....
ЧипсЧипс
2
Има различни видове чипс – картофен, царевичен, пшеничен, както и много екстравагантни разновидности, като например дъбов....
Какво ще стане с тялото ви, ако ядете прекалено много чипсКакво ще стане с тялото ви, ако ядете прекалено много чипс
Много са вредите от чипса. Той е много солен, а излишната сол пречи на нормалния растеж на костите, нарушава метаболизма и може да предизвика отток и сърдечни проблеми....
Шоколадов чипсШоколадов чипс
Обелваме картофите и ги нарязваме на много тънки колелца. Заливаме ги с ледена вода и ги оставяме да престоят 30 минути. След това изсипваме водата и подсушаваме картофите в памучна, но не хавлиена кърпа....
Ябълков чипсЯбълков чипс
2
След това трябва да вземем ябълките и да ги измием много добре. След което да ги нарежем на тънки кръгчета, с помощта на ренде за филиране или на кухненски нож за плодове. 3....
Кокосов чипсКокосов чипс
Нарязваме ядката от кокоса на тънки ивици, аз използвам белачка за картофи, върши чудесна работа. Добавяме захарта и оставяме да поседи 10 минути. Слагаме хартия за печене на тавичка и изсипваме лентичките и печем...
Пикантен чипсПикантен чипс
1
Картофите се обелват, измиват и нарязват на много тънко/ с кухненски робот или с белачка/. Изпържват се до зачервяване в олио и се поръсват със сол и лют червен пипер....
Домашен чипсДомашен чипс
3
Картофите се измиват, обелват и нарязват в кухненски робот, а може да се нарежат и с белачката за картофи за да станат тънки. Измиват се в три води хубаво, за да се отдели нишестето от тях. След това се отцеждат хубаво...
Спаначен чипсСпаначен чипс
1
В тава, покрита с хартия за печене, нареждам листенцата спанак. Намазвам ги със зехтин и овкусявам с черен пипер и сол. Пека ги в загрята фурна 5-10 минути на 180 градуса, докато станат хрупкави....
Бадемов чипсБадемов чипс
Бадемите се попарват с вряла вода и ципата се обелва. Оставят се да се изсушат и се смилат на прах. Белтъците се разбиват на сняг. Брашното се смесва с бадемите, солта и захарта. Добавят се белтъците и ликьорът и се разбърква...
Доматен чипсДоматен чипс
Доматите се нарязват на тънки кръгчета и се подреждат в тава, на дъното на която е сложена хартия за печене. Поръсват се с червен пипер и сол и се запичат в предварително загрята на 100 градуса фурна....
Ананасов чипсАнанасов чипс
От водата и захарта се сварява гъст сироп на бавен огън. Ананасът се обелва, нарязва се на тънки кръгчета. Всяко от кръгчетата се топва в сиропа, оставя се да попие добре, след това се изважда и всички кръгчета се редят...
Царевичен чипсЦаревичен чипс
Всички съставки смелете заедно в блендер, докато се получи напълно гладка хомогенна маса. Разстелете я върху кухненския плот, като постелите гладка хартия за кулинарни цели. Отгоре сложете още един пласт хартия и внимателно...
Ягодов чипсЯгодов чипс
1
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Измийте добре ягодите, почистете ги от дръжките и нарежете плодовете на половини. Наредете ги в тава с нарязаната част надолу, като оставяте разстояние между тях. Не бива...
Бананов чипсБананов чипс
Смесете морската сол, пипера и кафявата захар. Нарежете обелените банани на тънки кръгчета. Оваляйте всяко в сместа и подреждайте върху тава, застлана с хартия за печене или намазнена. Банановият чипс се пече в загряна...
Картофен чипсКартофен чипс
1
Застелете голяма тава с фолио, намазнете леко и подредете картофените филии, които не трябва да се застъпват много. Сложете да се пекат в умерено загряна фурна....
Лесни сосове за чипсЛесни сосове за чипс
Лесно ще разнообразите любимия си чипс, като го топвате във вкусни и лесни за приготвяне сосове. Те се приготвят с различни зеленчуци и подправки. Лесно се прави доматен сос за чипс с авокадо. Необходими са 3 домата...
Чипс от цвеклоЧипс от цвекло
Избираме по-малки, кръгли и приблизително еднакви по размер глави цвекло. Добре е то да е прясно и свежо. Измиваме го и го нарязваме на тънки еднакви шайби с помощта на резачка за зеленчуци или ренде с приставка за чипс...
Чипс от кейлЧипс от кейл
Къдравото зеле или кейл е богато на желязо, фибри и витамини, а освен това е много вкусно и комбинативно с други продукти. Не се колебайте да го включите в своето меню....
Пармезанови тиквички- чипсПармезанови тиквички- чипс
Измийте тиквичката и без да я белите я нарежете на фини шайби. Накиснете я в прясното мляко за 10 минути. В купичка смесете галетата, пармезана и чесновия прах. Не е нужно да добавяте сол. Отцедете кръгчетата от тиквички...
Домашен кокосов чипсДомашен кокосов чипс
Счупете кокосовия орех на 2 и извадете бялата част от него. Настържете на най-широкия нож на рендето. Сложете в голяма тава с хартия за печене. Ако желаете, тук е моментът да добавите сол или захар или просто да оставите...
Чипс от тиквичкиЧипс от тиквички
Получава се много вкусен зеленчуков чипс!...
Фиш енд чипсФиш енд чипс
В купичка си смесваме брашното, бакпулвера, солта и черния пипер. Прибавяме млякото и яйцето. Разбиваме добре. Оставяме сместа да престои поне 30 минути. През това време си нарязваме филето на парченца. Потапяме в сместа...
Чипс от хлябЧипс от хляб
Нарежете хляба на много тънки филийки. В купа сложите зехтина, подправките и разбъркайте. С помощта на силиконова четка намажете филийките хляб от двете страни. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене....
Чипс от суримиЧипс от сурими
Суримито се размразява, отстранява се фолиото и всяко рулце внимателно се развива на тънички пластчета. Овкусяват се със зехтин и подправките и се пекат във еър фрайър на 200 °C за 20 мин. През 5 минути се разбъркват...