Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чипс от цвекло - вкусен и много полезен
Супите от цвекло са много вкусни, а пък салатите с цвекло са истинска свежа витаминозна бомба, но този продукт позволява много повече кулинарни подвизи....
ЧипсИма различни видове чипс – картофен, царевичен, пшеничен, както и много екстравагантни разновидности, като например дъбов....
2
Какво ще стане с тялото ви, ако ядете прекалено много чипс
Много са вредите от чипса. Той е много солен, а излишната сол пречи на нормалния растеж на костите, нарушава метаболизма и може да предизвика отток и сърдечни проблеми....
Шоколадов чипс
Обелваме картофите и ги нарязваме на много тънки колелца. Заливаме ги с ледена вода и ги оставяме да престоят 30 минути.
След това изсипваме водата и подсушаваме картофите в памучна, но не хавлиена кърпа....
Ябълков чипсСлед това трябва да вземем ябълките и да ги измием много добре. След което да ги нарежем на тънки кръгчета, с помощта на ренде за филиране или на кухненски нож за плодове.
3....
2
Кокосов чипс
Нарязваме ядката от кокоса на тънки ивици, аз използвам белачка за картофи, върши чудесна работа.
Добавяме захарта и оставяме да поседи 10 минути.
Слагаме хартия за печене на тавичка и изсипваме лентичките и печем...
Пикантен чипсКартофите се обелват, измиват и нарязват на много тънко/ с кухненски робот или с белачка/.
Изпържват се до зачервяване в олио и се поръсват със сол и лют червен пипер....
1
Домашен чипсКартофите се измиват, обелват и нарязват в кухненски робот, а може да се нарежат и с белачката за картофи за да станат тънки.
Измиват се в три води хубаво, за да се отдели нишестето от тях.
След това се отцеждат хубаво...
3
Спаначен чипсВ тава, покрита с хартия за печене, нареждам листенцата спанак.
Намазвам ги със зехтин и овкусявам с черен пипер и сол.
Пека ги в загрята фурна 5-10 минути на 180 градуса, докато станат хрупкави....
1
Бадемов чипс
Бадемите се попарват с вряла вода и ципата се обелва. Оставят се да се изсушат и се смилат на прах. Белтъците се разбиват на сняг. Брашното се смесва с бадемите, солта и захарта.
Добавят се белтъците и ликьорът и се разбърква...
Доматен чипс
Доматите се нарязват на тънки кръгчета и се подреждат в тава, на дъното на която е сложена хартия за печене.
Поръсват се с червен пипер и сол и се запичат в предварително загрята на 100 градуса фурна....
Ананасов чипс
От водата и захарта се сварява гъст сироп на бавен огън. Ананасът се обелва, нарязва се на тънки кръгчета.
Всяко от кръгчетата се топва в сиропа, оставя се да попие добре, след това се изважда и всички кръгчета се редят...
Царевичен чипс
Всички съставки смелете заедно в блендер, докато се получи напълно гладка хомогенна маса.
Разстелете я върху кухненския плот, като постелите гладка хартия за кулинарни цели.
Отгоре сложете още един пласт хартия и внимателно...
Ягодов чипсЗагрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Измийте добре ягодите, почистете ги от дръжките и нарежете плодовете на половини.
Наредете ги в тава с нарязаната част надолу, като оставяте разстояние между тях.
Не бива...
1
Бананов чипс
Смесете морската сол, пипера и кафявата захар.
Нарежете обелените банани на тънки кръгчета. Оваляйте всяко в сместа и подреждайте върху тава, застлана с хартия за печене или намазнена.
Банановият чипс се пече в загряна...
Картофен чипсЗастелете голяма тава с фолио, намазнете леко и подредете картофените филии, които не трябва да се застъпват много. Сложете да се пекат в умерено загряна фурна....
1
Лесни сосове за чипс
Лесно ще разнообразите любимия си чипс, като го топвате във вкусни и лесни за приготвяне сосове. Те се приготвят с различни зеленчуци и подправки.
Лесно се прави доматен сос за чипс с авокадо. Необходими са 3 домата...
Чипс от цвекло
Избираме по-малки, кръгли и приблизително еднакви по размер глави цвекло. Добре е то да е прясно и свежо.
Измиваме го и го нарязваме на тънки еднакви шайби с помощта на резачка за зеленчуци или ренде с приставка за чипс...
Чипс от кейл
Къдравото зеле или кейл е богато на желязо, фибри и витамини, а освен това е много вкусно и комбинативно с други продукти. Не се колебайте да го включите в своето меню....
Пармезанови тиквички- чипс
Измийте тиквичката и без да я белите я нарежете на фини шайби. Накиснете я в прясното мляко за 10 минути.
В купичка смесете галетата, пармезана и чесновия прах. Не е нужно да добавяте сол.
Отцедете кръгчетата от тиквички...
Домашен кокосов чипс
Счупете кокосовия орех на 2 и извадете бялата част от него. Настържете на най-широкия нож на рендето.
Сложете в голяма тава с хартия за печене.
Ако желаете, тук е моментът да добавите сол или захар или просто да оставите...
Фиш енд чипс
В купичка си смесваме брашното, бакпулвера, солта и черния пипер. Прибавяме млякото и яйцето. Разбиваме добре. Оставяме сместа да престои поне 30 минути.
През това време си нарязваме филето на парченца. Потапяме в сместа...
Чипс от хляб
Нарежете хляба на много тънки филийки.
В купа сложите зехтина, подправките и разбъркайте. С помощта на силиконова четка намажете филийките хляб от двете страни.
Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене....
Чипс от сурими
Суримито се размразява, отстранява се фолиото и всяко рулце внимателно се развива на тънички пластчета.
Овкусяват се със зехтин и подправките и се пекат във еър фрайър на 200 °C за 20 мин.
През 5 минути се разбъркват...