Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Маджарица - Унгарско момичеМаджарица - Унгарско момиче
Маджарица - Унгарско момиче е чудна торта, опитайте!...
Момичето с един крак, което обиколи Европа с протезата сиМомичето с един крак, което обиколи Европа с протезата си
За момента името на усмихнатото момиче не е известно. Тя се подвизава в мрежата под псевдонима devgal. Постовете ѝ обаче се разпространяват от милиони потребители по цял свят....
Един различен тиквеникЕдин различен тиквеник
Настъргвам тиквата и я миксирам с 4 шепи грис. Приготвям каша от киселото мляко, захарта, олиото, бакпулвера, 2 яйца и ванилията. Разпъвам първа кора и я мажа с няколко капки масло. Отгоре слагам втората кора. Покривам...
Протеинова бисквитка за единПротеинова бисквитка за един
Смесваме всички продукти, без бисквитката, в купичка и разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес. Натрошаваме част от бисквитката към сместа и разбъркваме отново. От получената смес оформяме бисквитка в чиния...
Един по-различен султан кебапЕдин по-различен султан кебап
Обелете патладжана и го нарежете на парчета. Посолете и оставете да се отцеди горчивият сок. При готовност измийте и подсушете. Нарежете на дребни кубчета. Нарежете пилешкото месо на малки кубчета, лука, моркова и червените...
Погача за един страхотен екипПогача за един страхотен екип
Замесете хубаво гладко тесто, намажете с олио и оставете да удвои обема си. Разделете на 5 части и разточете 5 големи обли кори, намажете първата с масло, сложете втората отгоре и така всички, без да намазвате последната...
Ягодова торта с един блатЯгодова торта с един блат
6
Блата: Яйцата, олиото, киселото мляко и захарта се разбъркват хубаво. Малко брашно, бакпулверът и какаото се смесват, след което се прибавят към яйцата и др. продукти. Хубаво се разбърква и се добавя по малко брашно, докато...
Два сладкиша от един блатДва сладкиша от един блат
Приготвяме блата, като разбиваме яйцата (6 бр.) със захарта (12 с.л.) и ванилия (1 бр.). Като станат на пухкав крем, лъжица по лъжица внимателно прибавяме брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркваме с шпатула отдолу нагоре...
Маринован пачи кракМаринован пачи крак
Почистените и нарязани едро гъби задушете в малко сгорещено олио и в собствения им сок за 10 минути. Прехвърлете ги в чисти буркани и ги стерилизирайте за 1 час на 100 градуса. На следващия ден смесете всички съставки...
Консервиран пачи кракКонсервиран пачи крак
Почистете гъбите и ги измийте, по-големите нарежете, а по-малките запазете цели. Запечете ги в сух тиган и когато започнат да пускат водата си, поръсете с 1 с.л. сол заедно с мащерката. Когато гъбите си пуснат водата...
Орехова торта от палачинки за единОрехова торта от палачинки за един
Забърква се сместа за палачинките. Намажете с масло тиган за палачинки и печете всяка палачинка под капак от двата ѝ края. Намачкайте банана и разбъркайте с мед, лешников тахан и брашно от рожков. Намажете обилно...
Френска орехова торта с един блатФренска орехова торта с един блат
Отделяме 2 жълтъка и заедно с две яйца, маслото и половината захар ги разбиваме на крем. Добавяме брашното, като продължаваме да бъркаме. Прехвърляме сместа в тортена форма, която сме намазали с мазнина и сме набрашнили...
Пачи КракПачи Крак
2
Пачи крак /Cantharellus cibarius/ представлява вид базидиева гъба. Може да се срещне и под наименованията лаберка, жълтурка и дивисилка. Разпространена е в голяма част на Северна Америка и Европа, а нейни разновидности се...
Кремсупа от Пачи КракКремсупа от Пачи Крак
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на дребно и се слагат в тенджера с подсолена вода да се варят. Прибавя се и малко олио. Щом поомекнат, се прибавят картофите, нарязани на кубчета, а малко след това и гъбите Пачи...
Стерилизирани гъби пачи кракСтерилизирани гъби пачи крак
Гъбите пачи крак се почистват и измиват много добре, за да им падне пясъка или пръста, която имат по тях. Завираме вода, в която слагаме малко сол и пускаме гъбите да поврат около 15 минути. Готовите гъби ги изцеждаме...
Задушени гъби Пачи кракЗадушени гъби Пачи крак
Първо почиствам гъбите с кухненска кърпа и изсипвам в тиган на средна степен да пуснат соса си, добавям скилидките чесън с бучка масло. Леко задушавам и добавям виното, изсипвам сметаната, пилешкия бульон, накъсаното...
Ризото с пачи кракРизото с пачи крак
Почистете гъбите с четка, а ако са прекалено мръсни, ги измийте и ги подсушете. Ориза също измийте и накиснете за кратко във вода. Накъсайте пачия крак и го запържете в малко сгорещено олио, докато си пусне леко водичката...
Задушен пачи крак с левурдаЗадушен пачи крак с левурда
Почистете и нарежете гъбите пачи крак. В тенджера сложете маслото, нарязания лук и задушавайте, добавете и гъбите. Задушавайте 10 минути. Бадемовото мляко смесете с малко горчица и залейте върху гъбите и продължете с готвенето...
Салата с гъби Пачи кракСалата с гъби Пачи крак
Салатата е много лесна, но е великолепна на вкус. Почистваме добре гъбките. Най-лесно е като ги посипем с брашно. Всичката пръст полепва по брашното и после лесно се измива с вода. Добре почистените гъби нарязваме на...
Гъбена супа с пачи кракГъбена супа с пачи крак
Почистваме гъбите и ги нарязваме на дребно. Режем и лука на дребно. Слагаме в тенджера маслото да се загрее и добавяме лука да се задуши за около минута. Добавяме пачия крак и солта и бъркаме около 5 минм докато поомекнат...
Гъбена каша с пачи кракГъбена каша с пачи крак
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в зехтин и краве масло. След като омекне, се прибавят гъбите, нарязани на дребно. Когато и те се задушат, се прибавя една супена лъжица брашно. Продуктите се разбъркват енергично...
Гъби пачи крак с оризГъби пачи крак с ориз
3
Ако боравите с пресни гъби, хубаво ги почистете и измийте, ако са много големи - нарежете на парчета. Бланширайте ги във вряща вода за 5-10 минути, извадете и отцедете. А ако са замразени, предварително бланширани - изчакайте...
Млечна каша с пачи кракМлечна каша с пачи крак
Нарежете лука на ситно и задушете в масло. Когато омекне, добавете гъбите, нарязани. След задушаване добавете 1 с.л. брашно. Разбъркайте и сипете прясното мляко. Разбъркайте млечната каша, добавете сол и риган. Гответе...
Ориз с пачи крак и доматиОриз с пачи крак и домати
Гъбите се почистват добре и нарязваме ги на едри парчета. Запържваме пачия крак ги в масло до омекване. В тиган запържваме ситно нарязания кромид и морков. Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета и прибавяме към кромида...
Рибена супа с гъби пачи кракРибена супа с гъби пачи крак
Сложете рибата, да се размрази в хладилника от предната вечер, за да я готвим на другият ден. Размразявате морски дарове. Ако рибата ви е прясна, пригответе вкусната рибена чорба веднага. Пригответе рибните филета и морските...