Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Момичето с един крак, което обиколи Европа с протезата си
За момента името на усмихнатото момиче не е известно. Тя се подвизава в мрежата под псевдонима devgal. Постовете ѝ обаче се разпространяват от милиони потребители по цял свят....
Един различен тиквеник
Настъргвам тиквата и я миксирам с 4 шепи грис. Приготвям каша от киселото мляко, захарта, олиото, бакпулвера, 2 яйца и ванилията.
Разпъвам първа кора и я мажа с няколко капки масло. Отгоре слагам втората кора. Покривам...
Протеинова бисквитка за един
Смесваме всички продукти, без бисквитката, в купичка и разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес.
Натрошаваме част от бисквитката към сместа и разбъркваме отново.
От получената смес оформяме бисквитка в чиния...
Един по-различен султан кебап
Обелете патладжана и го нарежете на парчета. Посолете и оставете да се отцеди горчивият сок. При готовност измийте и подсушете. Нарежете на дребни кубчета.
Нарежете пилешкото месо на малки кубчета, лука, моркова и червените...
Погача за един страхотен екип
Замесете хубаво гладко тесто, намажете с олио и оставете да удвои обема си.
Разделете на 5 части и разточете 5 големи обли кори, намажете първата с масло, сложете втората отгоре и така всички, без да намазвате последната...
Ягодова торта с един блатБлата: Яйцата, олиото, киселото мляко и захарта се разбъркват хубаво. Малко брашно, бакпулверът и какаото се смесват, след което се прибавят към яйцата и др. продукти. Хубаво се разбърква и се добавя по малко брашно, докато...
6
Два сладкиша от един блат
Приготвяме блата, като разбиваме яйцата (6 бр.) със захарта (12 с.л.) и ванилия (1 бр.). Като станат на пухкав крем, лъжица по лъжица внимателно прибавяме брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркваме с шпатула отдолу нагоре...
Маринован пачи крак
Почистените и нарязани едро гъби задушете в малко сгорещено олио и в собствения им сок за 10 минути. Прехвърлете ги в чисти буркани и ги стерилизирайте за 1 час на 100 градуса.
На следващия ден смесете всички съставки...
Консервиран пачи крак
Почистете гъбите и ги измийте, по-големите нарежете, а по-малките запазете цели.
Запечете ги в сух тиган и когато започнат да пускат водата си, поръсете с 1 с.л. сол заедно с мащерката.
Когато гъбите си пуснат водата...
Орехова торта от палачинки за един
Забърква се сместа за палачинките. Намажете с масло тиган за палачинки и печете всяка палачинка под капак от двата ѝ края.
Намачкайте банана и разбъркайте с мед, лешников тахан и брашно от рожков.
Намажете обилно...
Френска орехова торта с един блат
Отделяме 2 жълтъка и заедно с две яйца, маслото и половината захар ги разбиваме на крем.
Добавяме брашното, като продължаваме да бъркаме. Прехвърляме сместа в тортена форма, която сме намазали с мазнина и сме набрашнили...
Пачи КракПачи крак /Cantharellus cibarius/ представлява вид базидиева гъба. Може да се срещне и под наименованията лаберка, жълтурка и дивисилка. Разпространена е в голяма част на Северна Америка и Европа, а нейни разновидности се...
2
Кремсупа от Пачи Крак
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на дребно и се слагат в тенджера с подсолена вода да се варят. Прибавя се и малко олио.
Щом поомекнат, се прибавят картофите, нарязани на кубчета, а малко след това и гъбите Пачи...
Стерилизирани гъби пачи крак
Гъбите пачи крак се почистват и измиват много добре, за да им падне пясъка или пръста, която имат по тях.
Завираме вода, в която слагаме малко сол и пускаме гъбите да поврат около 15 минути.
Готовите гъби ги изцеждаме...
Задушени гъби Пачи крак
Първо почиствам гъбите с кухненска кърпа и изсипвам в тиган на средна степен да пуснат соса си, добавям скилидките чесън с бучка масло.
Леко задушавам и добавям виното, изсипвам сметаната, пилешкия бульон, накъсаното...
Ризото с пачи крак
Почистете гъбите с четка, а ако са прекалено мръсни, ги измийте и ги подсушете. Ориза също измийте и накиснете за кратко във вода.
Накъсайте пачия крак и го запържете в малко сгорещено олио, докато си пусне леко водичката...
Задушен пачи крак с левурда
Почистете и нарежете гъбите пачи крак. В тенджера сложете маслото, нарязания лук и задушавайте, добавете и гъбите. Задушавайте 10 минути.
Бадемовото мляко смесете с малко горчица и залейте върху гъбите и продължете с готвенето...
Салата с гъби Пачи крак
Салатата е много лесна, но е великолепна на вкус. Почистваме добре гъбките. Най-лесно е като ги посипем с брашно. Всичката пръст полепва по брашното и после лесно се измива с вода.
Добре почистените гъби нарязваме на...
Гъбена супа с пачи крак
Почистваме гъбите и ги нарязваме на дребно. Режем и лука на дребно.
Слагаме в тенджера маслото да се загрее и добавяме лука да се задуши за около минута.
Добавяме пачия крак и солта и бъркаме около 5 минм докато поомекнат...
Гъбена каша с пачи крак
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в зехтин и краве масло. След като омекне, се прибавят гъбите, нарязани на дребно. Когато и те се задушат, се прибавя една супена лъжица брашно.
Продуктите се разбъркват енергично...
Гъби пачи крак с оризАко боравите с пресни гъби, хубаво ги почистете и измийте, ако са много големи - нарежете на парчета. Бланширайте ги във вряща вода за 5-10 минути, извадете и отцедете.
А ако са замразени, предварително бланширани - изчакайте...
3
Млечна каша с пачи крак
Нарежете лука на ситно и задушете в масло. Когато омекне, добавете гъбите, нарязани. След задушаване добавете 1 с.л. брашно.
Разбъркайте и сипете прясното мляко. Разбъркайте млечната каша, добавете сол и риган. Гответе...
Ориз с пачи крак и домати
Гъбите се почистват добре и нарязваме ги на едри парчета. Запържваме пачия крак ги в масло до омекване.
В тиган запържваме ситно нарязания кромид и морков. Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета и прибавяме към кромида...
Рибена супа с гъби пачи крак
Сложете рибата, да се размрази в хладилника от предната вечер, за да я готвим на другият ден. Размразявате морски дарове. Ако рибата ви е прясна, пригответе вкусната рибена чорба веднага.
Пригответе рибните филета и морските...