Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кекс без набухвателиЯйцата и захарта се разбиват с миксер, докато захарта се стопи. След това се добавят водата и олиото и пак се разбива. След което добавяме брашното и ванилиите.
Когато сместа е добре разбита, добавяме шоколада, който...
1
Сладко руло без набухватели
В сухи купи слагаме отделно белтъци и жълтъци на яйцата (6 бр). Към белтъците, прибавяме кристална захар (9 к.л.) и ванилия (1 бр.). Разбиваме с миксер първо на по-ниски, а после на високи обороти до сгъстяване на белтъците...
Ябълкови курабийки без набухвател
Първо се приготвя плънката. Я подходяща тенджерка се рендосват ябълките, добавят се захарта и канелата. Разбъркват се и се оставя на среден огън да покъкри за 15 минути като от време на време се разбъркват. Вдига се от котлона...
Домашно приготвена баница без набухвател
Пшеничното брашно заедно с царевичното брашно, солта и водата, замесвате на тесто. Месите до получаване на еднородно и гладко тесто. След това от тестото оформяте с ръка приблизително еднакви по големина топчета.
Добре...
Пухкав малък кекс без набухвателЯйцата и водата се разбиват. Прибавя се захарта и се разбива, докато течността стане на мехурчета.
Прибавя се брашното, лъжичка по лъжичка. Разбърква се до получаването на кексово тесто. Подготвя се намазана с масло формичка...
2
Сгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печиво
Химичните набухватели са содата и бакпулверът, а органичният – маята. За физически набухвател се смята парата, която се отделя при термообработка и кара съществуващите празнини в тестото да се разширят....
Как да бухне хлябът?
За да се получи мекичък и пухкав хляб, неминуемо трябва да му бъде прибавена съставка, която се нарича набухвател....
С какво може да се замени бакпулвера в печивата?
Един от най-разпространените набухватели, които се използват в кухнята, е бакпулверът. Но той не е единствения набухвател, който може да се използва за целта....
Разликата между амонячна сода и сода бикарбонатТова кой вид набухвател да се използва е въпрос както на вкус, така и на самата рецепта. Строги правила няма....
1
Е527 - вреди и странични ефекти
В случая се използват неговите качества на набухвател.
Продължителната консумация на подобни изделия могат да доведат до редица здравословни неразположения....
С какво да заменя содата бикарбонат?
В сладкарството се използват няколко вида набухватели. Един от тях е содата бикарбонат. Но какво да правим, когато не разполагаме със сода бикарбонат, а в рецептата я има....
Как се активира содата?
За разлика от останалите набухватели, които се използват при приготвянето на различни храни в хранителната индустрия, консумацията на набухвател като сода бикарбонат не застрашава организма на потребителите....
Съставки в хляба, които трябва да се избягват
Калиевият бромат
Под това име се крие набухвател в хляба. Веществото е без цвят и мирис. Има бял кристален строеж и е синтетично съединение от бромна киселина и вар....
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещи
Повечето рецепти са с мая, но ако ще се консумират на деня, набухвателите може да се избегнат. Така хлябът ще е съвсем диетичен. Ето и рецептата за това лесно и питателно арменско изкушение....
Какво е безглутенов бакпулвер и къде да го намеря?
Бакпулверът, който не съдържа глутен, може да бъде ползван, като набухвател не само в безглутенови рецепти....
За колко време загрява фурна?
Когато печете нещо, е много важно да загреете фурната предварително, ако ще използвате мая, сода и бакпулвер - тези набухватели реагират на топлина....
Кулинарно приложение на амонячната сода
Тестените изкушения обаче не могат без набухватели. Това са веществата, които се поставят в тях, за да увеличат обема им. Сред основните видове набухватели, които се използват в пекарството, е амонячната сода....
Видове теста и основни похвати за месене
Към тази смес могат да се добавят подобрители като сол, захар, набухватели, яйца, мляко и млечни продукти, мазнини и други....
Лъжи и истини за хляба
Освен това на производителите им излиза твърде скъпо да добавят безразборно набухватели....
Ето защо трябва да намалим хляба
Да, ако той съдържа химични добавки и изкуствени набухватели, е напълно възможно да влоши нашето здравословно състояние....
Как да направим сочен и пухкав кекс?
Каквито и набухватели да използвате, той няма да е пухкав.
Основно правило при боравеното с набухватели е смесването на бакпулвера с брашното, а на содата с млякото....
Родни кренвирши като пълни с пластмаса, гърмят при варенеОстаналите 75 процента са различни набухватели, уплътнители и вода, като съдържанието на вода при някои марки може да достигне до 70 процента....
1
Може ли да поправим несполучливото тесто?
Смесете невтасалото тесто с набухвателя, като месите интензивно и добавите още брашно.
Стъпка 3
Замесете още тесто. Проверете дали тестото е лепкаво на допир....