Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Салата БългаркаСалата Българка
Обелваме пипера и го нарязваме на лентички (не много тънки ). Измиваме доматите и ги нарязваме също на лентички (както е показано на снимката). С краставицата процедираме по същия начин. Ако желаете, можете да я обелите...
Българска шункаБългарска шунка
Залейте свинското филе със зелевия сок. Сложете го да се вари с подправките до готовност. След като уври, се отцежда, нарязва се и се поднася с горчица. Може да се поднесе и студено. Рецептата е от книгата Деветстотинъ...
Българска мусакаБългарска мусака
2
В маслото се задушават нарязаните на ситно морков, чушка и лук. Слага се месото и се разтрива с вилица, докато стане на трохи. Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, червен пипер, чубрица и сол. Слага...
Българска лазаняБългарска лазаня
1
Лукът и морковът се режат много на ситно. Най-добре ако имате чопър, да го използвате за тази работа. Зеленчуците се слагат в тиган с малко мазнина и се запържват до омекване. След това добавяме каймата и изчакаме хубаво...
Българска салатаБългарска салата
1
Краставиците се обелват на ивички и нареждат по средата на чинията за сервиране. От едната им страна се слагат доматите, нарязани на половинки резенчета, а от другата страна - печените червени чушки, нарязани на ивички...
Българска пицаБългарска пица
1
Най-напред пригответе съставките за пълнежа, като вместо шунка или салам може да използвате 10-12 филета аншоа или друг вид консервирана в масло риба. Махнете костилките на маслините. Разбийте доматеното пюре с маслото...
Класическа българска мусакаКласическа българска мусака
2
Обелваме и нарязвам картофите на дребни кубчета. В дълбок тиган загряваме олиото. Добавяме в него ситно нарязаните лук и пиперка. Като поомекнат, добавяме каймата и хубаво запържваме. След това добавяме картофите...
Традиционна българска капамаТрадиционна българска капама
1
Традиционната българска капама е чудна. Добър апетит! :)...
Сочна българска пицаСочна българска пица
Активира се маята, като се разтваря в топла вода със захарта. С останалите продукти и бухналата мая се замесва средно меко тесто. Покрива се с кърпа, оставяме да втаса, докато удвои обема си. Разделя се на 4 равни...
Българска медена питкаБългарска медена питка
Слагаме маята в 25 мл топла вода заедно със захарта, щипка сол и 2 лъжици брашно. Разбъркваме хубаво , покриваме с кърпа и оставяме да шупне. След като закваската шупне, я сипваме в брашното, добавяме разтопеното масло...
Кюфтета Българска плескавицаКюфтета Българска плескавица
Мляното месо се омесва с подправките и настъргания кашкавал и се оставя да престои няколко часа в хладилника. Оформят се кюфтета и се пекат на скара от двете страни. Излизат около 8-10 кюфтета....
Българска Добуш тортаБългарска Добуш торта
3
Задължително я оставете да престои до следващия ден, преди да разрежете българска Добуш торта....
Традиционна българска салатаТрадиционна българска салата
По желание се гарнира традиционната българска салата с люти чушки....
Пържола Българска планинаПържола Българска планина
5
Измиваме месото, подсушаваме, разрязваме го на пържоли, след това ги начукваме. Овкусяваме ги със черен, червен пипер и сол. Слагаме ги на намазнен грил тиган или скара. Печем до готовност, след това ги задушаваме, за...
Българска Боб ЯхнияБългарска Боб Яхния
Сервирайте готовата Българска Боб Яхния....
Традиционна българска закускаТрадиционна българска закуска
3
В киселото мляко се разбърква содата за хляб, солта и захарта да шупне. Сипва се с средата на брашното и замесваме меко нелепнещо тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да се отпусне 30 минути. С намаслени ръце късаме...
Традиционна българска мусакаТрадиционна българска мусака
29
Мусаката е може би най-популярното ястие у нас, което се смята за традиционно във всеки български дом....
Българска лучена супаБългарска лучена супа
Българска лучена супа доказва, че не е нужно едно ястие да съдържа много продукти, за да е вкусно. Лукът се нарязва на тънки полумесеци. Задушава се в олиото и малко вода, докато омекне....
Българска тиквена супаБългарска тиквена супа
Отнемаме от котлона българска тиквена супа, добавяме бучка масло и нарязания на ситно зелен лук....
Българска традиционна млечна салатаБългарска традиционна млечна салата
Краставицата се обелва и нарязва на равномерни кубчета. Цеденото мляко се разбира добре, за да няма бучки в нашата салата Снежанка и към него се добавя солта, копърът, чесънът и краставицата. Всичко за апетитната млечна...
Българска пица с каймаБългарска пица с кайма
Разбърква се сухата мая в топло прясно мляко, изсипва се в кладенчето на брашното, направено в средата. Добавя се сол, зехтин, яйцето и се разбърква всичко с вилица, като се загребва от брашното, да стане топка тесто, се...
Най-вкусната българска мусакаНай-вкусната българска мусака
Най-вкусната българска мусака се сервира с лъжица-две хубаво кисело мляко. Ако обичате мусака, вижте и тази рецепта за традиционна българска мусака....
Традиционна българска леща яхнияТрадиционна българска леща яхния
Традиционната българска леща яхния е готова....
Традиционна българска гъбена чорбаТрадиционна българска гъбена чорба
Традиционна българска гъбена чорба сервираме с хляб по избор....
Българско ВиноБългарско Вино
1
Подберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако намачкате гроздето с чепките, ще получите по-добро вино....