Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Норвежки хапки
Нарязваме лука и чесъна на ситно. Задушаваме в малко мазнина и към тях прибавяме спанака, нарязан на ситно.
Добавете сьомгата (може да използвате и друга пушена риба, която ви е по вкуса) и подсолете. Нарязваме тестото...
Норвежки Питки
Маята се разтваря в топлата смес от вода и прясно мляко заедно със захарта. Оставя се на топло за 10 минути.
Прибавя се разтопеният маргарин и 2/3 от брашната. Омесва се тесто, като постепенно се прибавя и останалото...
Норвежки Питки
Маята се разтваря в топлата смес от вода и прясно мляко заедно със захарта. Оставя се на топло за 10 минути.
Прибавя се разтопеният маргарин и 2/3 от брашната. Омесва се тесто, като постепенно се прибавя и останалото...
Пъстърва по Норвежки
Пъстървата се обезкостява, като откъм гърба се реже от двете страни на гръбнака и той се отстранява, така че да се запази опашката и главата на рибата.
Овкусява се със сол и черен пипер и 1 с.л. бяло вино. Овалва се в...
Норвежки картофени палачинки
За да си приготвим норвежки картофени палачинки, първо, трябва да си сварим картофите.
След като се охладят, ги обелваме и намачкваме с преса за картофи....
Норвежки питки Bolle
Разтворете маята в половината прясно мляко с 1 с.л. от захарта и 2 с.л. от брашното. Оставете на страна за 15-120 минути. Пресейте брашното в купа и добавете маята. Прибавете останалото прясно мляко, захар, солта, кардамона...
Норвежки омари на тиган
Загрейте голям тиган, който да побира всичките омари на силен огън. Намазнете дъното с 1 с.л. зехтин и поръсете част от едрата люспеста сол.
Поставете морските дарове легнали, с коремчетата нагоре, така първо ще се приготвят...
Норвежки омари на фурна
Загряваме фурната на 200 градуса и докато тя качва нужната ни температура, счукваме в хаванче чесъна, 1 ч.л. от едрата сол и магданоза с малко от зехтина до образуване на паста. Прибавяме и останалия зехтин и разбъркваме....
Норвежки картофени питки Лефсе
Картофите се заливат с вода, така че да ги покрие, и се варят до омекване. Докато са още топли, се пресоват на пюре (трябва да се получат около 9 чаени чаши).
Омекналото масло се разбива със сметаната и солта и се прибавя...
Маринована сьомга по норвежки
Сервирайте маринованата сьомга по норвежки в чиния и полейте с приготвения сос като задължително всичко трябва да е топло....
Суфле от грозде по норвежки
Сваряваме гроздовите зърна заедно със захарта, лимоновата кора и малко вода докато омекнат и ги пасираме.
Разбиваме предварително отделените жълтъци с брашното и 2 с.л. от пюрето и постепенно добавяме останалото пюре....
Норвежки хляб с ленено семе
Норвежкия хляб се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, около 35 -45 минути....
Норвежки годеж за Миро
Един от най-популярните и обичани певци у нас – Миро, се оказа един изключително романтичен мъж.
Той и приятелката му Ели са заедно от повече от десет години, в които той е правил не един и два жеста на любов и нежност...
Норвежка рибена супаНашата норвежка рибена супа е готова. Оставяме я настрани да се охлади малко за 10-тина минути и я поднасяме.
По желание може да я поръсим със свеж магданоз или копър, преди да сервираме....
1
Норвежка зелена салата
Изплакнете листата маруля и след това ги оставете да покиснат десетина минути в студена вода. Отцеденте добре и накъсайте листата в голяма купа.
Срежете маслините на две, накъсайте коремчетата пушена сьомга и овкусете...
Норвежка зимна салата
Червеният фасул се сварява до омекване, водата се отцежда и фасулът се оставя да изстине.
Грахът се сварява до омекване, отцежда се и също се оставя да изстине.
Морковът се сварява, обелва се и се нарязва на кръгчета...
Норвежка бадемова тортаМаслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва със захарта, яйцата и прясното мляко.
Разбърква се добре и се добавя брашното, смлените бадеми, бакпулверът и солта. Тестото се излива във форма, постлана...
1
Норвежки омари със сол и зехтин
Пригответе голям тиган и го загрейте на силен огън. Сипете лъжица зехтин на дъното и поръсете с малко от едрата сол.
Сложете омарите легнали, като коремчетата им трябва да са нагоре - по този начин първо се приготвят...
Норвежка скумрия на скараСкумрията се почиства и нарязва, посолява се, ръси с черен пипер и се намазва с олио.
Пече се на скара и се поднася с резени лимон....
1
Норвежка салата с риба
Лещата заедно с чесъна и 1 с.л. зехтин се сваряват в подсолена вода. Отцежда се и бульонът се запазва.
Ябълките се настъргват на едро ренде, рибата се реже на кубчета, а лукът – на ситно.
Добавят се към лещата и всичко...
Норвежки сладкиш с моркови и топено сирене
Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се олиото. Постепенно се добавят брашното, бакпулверът, содата, ванилиите, канелата. Разбърква се добре и се оставя настрана за 30 минути.
После към сместа се прибавят настъргани...
Норвежци опитаха да купят тайната на шкембе чорбата
Норвежци, пристигнали на почивка у нас, били готови да броят немалко пари на готвачи и ресторантьори, за да им бъде разкрита тайната на вкусната шкембе чорба....