Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Патица с портокалиНатъркваме патицата със смес от солта, джинджифила и чесъна - отвън и отвътре. Поставяме резените портокал в кухината на патицата. Завързваме краката с канап или напъхваме трътката в кухината....
3
Патица с маслини
Патицата постепенно се изпържва от всички страни до порозовяване за около 20 минути и се изважда....
Патица с триеница
Патицата я почистваме, измиваме и сваряваме в подсолена вода. След което я нарязваме на порции. В тиган поставяме мазнина и запържваме ситно нарязания лук....
Патица с мащерка
Измиваме добре патицата и я посоляваме със сол отвътре и отвън. Хубаво я поръсваме отвътре с 1 с.л. мащерка и черен пипер.
Намазваме я добре отвътре и отвън с маслото и червения пипер....
Патица в гювеч
Почистете патицата добре, като измиете и нарежете дреболийките й. Осолете я добре вън и вътре и поръсете с малко черен пипер....
Патица с круши
Нарежете и патицата и я смесете с крушите. Прибавете към соса и задушете за 10 минути....
Патица с картофи
Патицата се измива и се пробожда по кожата на няколко места с нож. Ябълката се режете на парчета и поръсва с 1 и 1/2 ч.л. градински чай. Натъпква се във вътрешността на патицата....
Патица с бираВърху тях сложете двете патици. Надупчете кожите им с вилица или остър нож и ги овкусете със сол и пипер.
В тенджера изсипете бирата и захарта и оставете сместа да заври....
1
Патица с ябълки
Почистваме ги от сърцевината им и пълним с тях патицата.
Зашиваме отвора със здрав конец, посоляваме и намазваме със сметана, след което я слагаме в намазана тавичка с масло....
Патица с лук
Готовата патица слагаме в подходяща чиния, около нея нареждаме лукчетата и сипваме от соса....
Патица с портокали
Патицата се почиства, като се запазва вътре дробът ѝ. Задушават се леко зеленчуците (чесън, морков и лук, нарязани на ситно) и се пълни патицата.
Пече се в слаба фурна за 45 минути....
Патица с вишни
Нарязваме патицата на парчета, посоляваме и посипваме с черен пипер.
Запържваме месото и прибавяме лука.
След като продуктите се запържат, заливаме с вода и задушаваме под капак....
Патица с маслини
Изсипете всички зеленчуци при патицата, добавете подправките и маслините, както и 2 ч.ч. гореща вода.
Оставете да се задушава на умерен огън под похлупак за 70 минути....
Патица с ябълки
Почистваме ги от сърцевината им и пълним с тях патицата.
Зашиваме отвора със здрав конец, посоляваме и намазваме със сметана, след което я слагаме в намазана тавичка с масло....
Патица с бираВърху тях сложете двете патици. Надупчете кожите им с вилица или остър нож и ги овкусете със сол и пипер.
В тенджера изсипете бирата и захарта и оставете сместа да заври....
1
Патица с вино
Почистената патица посослете отвътре и вън и поръсете с черен пипер. Ситно нарязания лук задушете в малко олио, добавете ситно нарязаната сланина, а след малко и нарязаната на парчета патица....
Пълнена патица с ябълки
Патицата се напълва с ябълките и отвора се зашива с памучен конец.
Цялата патица хубаво се обтрива с пиперите и се поставя в тава....
Задушена патица с грах
Овкусете печената патица със сол, похлупете с капака и продължете печенето, докато водата изври, грахът омекне, а патицата е добила кафеникаво-златист загар.
Задушената патица с грах е готова....
Печена патица с ябълки
Печете патицата в умерена фурна, като от време на време я заливате със сосовете от печенето....
Патица a la bernoise
След като се задуши, залейте патицата с виното. Отделно запържете в 200 г масло скълцания на филийки лук. След като се запържи, го поръсете с брашно и разредете с бульона от задушаването на патицата....