Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Патица с портокалиПатица с портокали
3
Натъркваме патицата със смес от солта, джинджифила и чесъна - отвън и отвътре. Поставяме резените портокал в кухината на патицата. Завързваме краката с канап или напъхваме трътката в кухината....
Патица с оризПатица с ориз
Патицата с ориз е готова....
Патица с маслиниПатица с маслини
Патицата постепенно се изпържва от всички страни до порозовяване за около 20 минути и се изважда....
Патица в тестоПатица в тесто
Патицата в тесто е готова....
Патица с триеницаПатица с триеница
Патицата я почистваме, измиваме и сваряваме в подсолена вода. След което я нарязваме на порции. В тиган поставяме мазнина и запържваме ситно нарязания лук....
Патица с мащеркаПатица с мащерка
Измиваме добре патицата и я посоляваме със сол отвътре и отвън. Хубаво я поръсваме отвътре с 1 с.л. мащерка и черен пипер. Намазваме я добре отвътре и отвън с маслото и червения пипер....
Патица в гювечПатица в гювеч
Почистете патицата добре, като измиете и нарежете дреболийките й. Осолете я добре вън и вътре и поръсете с малко черен пипер....
Патица с крушиПатица с круши
Нарежете и патицата и я смесете с крушите. Прибавете към соса и задушете за 10 минути....
Патица с картофиПатица с картофи
Патицата се измива и се пробожда по кожата на няколко места с нож. Ябълката се режете на парчета и поръсва с 1 и 1/2 ч.л. градински чай. Натъпква се във вътрешността на патицата....
Патица с бираПатица с бира
1
Върху тях сложете двете патици. Надупчете кожите им с вилица или остър нож и ги овкусете със сол и пипер. В тенджера изсипете бирата и захарта и оставете сместа да заври....
Патица с ябълкиПатица с ябълки
Почистваме ги от сърцевината им и пълним с тях патицата. Зашиваме отвора със здрав конец, посоляваме и намазваме със сметана, след което я слагаме в намазана тавичка с масло....
Патица с лимонПатица с лимон
2
Гарнирайте патицата с картофите, морковите и резенчета лимон....
Патица с лукПатица с лук
Готовата патица слагаме в подходяща чиния, около нея нареждаме лукчетата и сипваме от соса....
Патица в гювечПатица в гювеч
Патицата се пече на 180 градуса към 2 часа. Патицата в гювеч е много вкусна....
Патица с портокалиПатица с портокали
Патицата се почиства, като се запазва вътре дробът ѝ. Задушават се леко зеленчуците (чесън, морков и лук, нарязани на ситно) и се пълни патицата. Пече се в слаба фурна за 45 минути....
Патица с вишниПатица с вишни
Нарязваме патицата на парчета, посоляваме и посипваме с черен пипер. Запържваме месото и прибавяме лука. След като продуктите се запържат, заливаме с вода и задушаваме под капак....
Патица с маслиниПатица с маслини
Изсипете всички зеленчуци при патицата, добавете подправките и маслините, както и 2 ч.ч. гореща вода. Оставете да се задушава на умерен огън под похлупак за 70 минути....
Патица с ябълкиПатица с ябълки
Почистваме ги от сърцевината им и пълним с тях патицата. Зашиваме отвора със здрав конец, посоляваме и намазваме със сметана, след което я слагаме в намазана тавичка с масло....
Патица с лимонПатица с лимон
2
Гарнирайте патицата с картофите, морковите и резенчета лимон....
Патица с бираПатица с бира
1
Върху тях сложете двете патици. Надупчете кожите им с вилица или остър нож и ги овкусете със сол и пипер. В тенджера изсипете бирата и захарта и оставете сместа да заври....
Патица с виноПатица с вино
Почистената патица посослете отвътре и вън и поръсете с черен пипер. Ситно нарязания лук задушете в малко олио, добавете ситно нарязаната сланина, а след малко и нарязаната на парчета патица....
Пълнена патица с ябълкиПълнена патица с ябълки
Патицата се напълва с ябълките и отвора се зашива с памучен конец. Цялата патица хубаво се обтрива с пиперите и се поставя в тава....
Задушена патица с грахЗадушена патица с грах
Овкусете печената патица със сол, похлупете с капака и продължете печенето, докато водата изври, грахът омекне, а патицата е добила кафеникаво-златист загар. Задушената патица с грах е готова....
Печена патица с ябълкиПечена патица с ябълки
Печете патицата в умерена фурна, като от време на време я заливате със сосовете от печенето....
Патица a la bernoiseПатица a la bernoise
След като се задуши, залейте патицата с виното. Отделно запържете в 200 г масло скълцания на филийки лук. След като се запържи, го поръсете с брашно и разредете с бульона от задушаването на патицата....