Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Свинско под шубаСвинско под шуба
1
Наредете вратните пържоли в тава една до друга, поръсете със сол и пипер на вкус, намажете ги отгоре обилно с майонезата и сложете върху тях нарязаните гъби. В тази рецепта използвах консервирани гъби, може да използвате...
Риба под шубаРиба под шуба
4
Сварете най-напред цвеклото, морковите, картофите и яйцата, след което ги нарежете на кубченца - само яйцата намачкайте с вилица. Започнете да редите в купа в следния ред: - пласт картофи - лук - по-едри парчета сельодка...
Пиле под шубаПиле под шуба
В тавичката, в която ще печем пилето под шуба, най-отдолу слагаме пилешкото филе, което е разполовено на две (изтънено като за пържолки), овкусяваме със сол и черен пипер. Картофите обелваме, измиваме и нарязваме на шайби...
Пиле под тестоПиле под тесто
Нарежете пилето на порции. Загрейте маслото и запържете пилето и ситно нарязания лук. Когато месото се зачерви от всички страни, го залейте с бульона и го оставете да се задушава на тих огън за около 60 минути. Добавете...
Пиле под юрганчеПиле под юрганче
Подгответе зеленчуците, като ги почистите и нарежете - гъбите на парчета, краставичките на лентички, а лука - на полумесеци. Загрейте зехтина в тиган и запържете лука до омекване, сложете гъбите и разбъркайте. Подправете...
Гювечета под тестоГювечета под тесто
Брашното смесваме с кубчетата брашно и с помощта на ръцете си правим трохи. Добавяме яйцето и солта. Омесваме си тесто, ако е необходимо, добавете още брашно. Слагаме го в купа, покриваме с прозрачно фолио и оставяме...
Патладжани под завивкаПатладжани под завивка
1
Измийте и почистете патладжаните от дръжките. Нарежете на колелца с дебелина 1. 5 см, посолете и оставете в гевгир да се отцеди горчивата им вода за 30 минути. Измийте със студена вода и ги подсушете. Може да изпържите...
Баница под капакБаница под капак
Разделете пакета кори на две части /падат се около 10 кори/. Намажете първата кора с разтопено масло. Поръсете с натрошено сирене. Сложете отгоре втора кора, намажете отново с масло и отново поръсете със сирене. Процедирайте...
Кюфтета под прикритиеКюфтета под прикритие
3
Омесете каймата, като чукнете яйцето и добавите подправките и нарязаният на ситно лук. Направете четири кюфтета и ги сложете в тавичка, застлана с хартия за печене. Включете фурната и ги запечете. Когато кюфтетата...
Сельодка под шубаСельодка под шуба
4
Сварете картофите и ги обелете. Сварете моркова за кратко. Нарежете краставичките на ситни парченца. По отделно настържете моркова и картофите. Подредете рибната салата, като най-отдолу сложите нарязаната на дребни парчета...
Скумрия под хартияСкумрия под хартия
Загрейте фурната на 200 градуса. Почистете рибата, измийте и я подсушете. Пригответе плънката от магданоза, розмарина, чесъна, горчицата, зехтина, лимоновия сок, солта и черния пипер. Намажете обилно вътрешността на...
Кебапчета под прикритиеКебапчета под прикритие
Кебапчетата изпичаме на скара и оставяме в захлупен съд. Картофеното пюре приготвяме, като измитите картофи обелваме и поставяме в чиния, за да се охладят. Варят се на умерена температура. Отстраняваме, след като...
Сирене под капакСирене под капак
4
Разтопете 1/2 от маслото в гювече. Сложете на дъното 2 кръгли резенчета домат, отгоре цяла плочка сирене, над него резен зелена чушка, домати и отново сирене. Поръсете с чубрица, черен и червен пипер, сол на вкус и отгоре...
Сирене под капакСирене под капак
4
Разтопете 1/2 от маслото в гювече. Сложете на дъното 2 кръгли резенчета домат, отгоре цяла плочка сирене, над него резен зелена чушка, домати и отново сирене. Поръсете с чубрица, черен и червен пипер, сол на вкус и отгоре...
Пържени картофи под похлупакПържени картофи под похлупак
5
Картофите се обелват и се нарязват на едри трескички. Пържат се в много мазнина в тиган с незалепващо покритие, с поставен похлупак. От време на време се разбъркват. След това се вадят с решетъчна лъжица и се оставят...
Треска под картофена коричкаТреска под картофена коричка
В тиган загрейте супена лъжица зехтин, нарежете лука на много дребно и го запържете до златисто. Извадете и оставете да се охлади. В купа сложете лука, белтъците, нишестето, сол и черен пипер. Настържете картофите на...
Свински пържоли под шубаСвински пържоли под шуба
1
Подреждаме си пържолите в тава или подходящ съд за печене. Нарязваме на кръгове лука и картофите, подреждаме ги върху пържолите. Намазваме отгоре с майонезата и добавяме подправките. Печем на в загрята на 180 градуса...
Класическа сельодка под шубаКласическа сельодка под шуба
Измийте картофите, моркова и цвеклото, увийте ги в алуминиево фолио и изпечете във фурна на 190 °C, докато станат готови. Сварете яйцата и отделете белтъци от жълтъци. Охладете и обелете зеленчуците. Настържете по...
Печена пуйка под фолиоПечена пуйка под фолио
Пуйката се измива много добре и се шпикова с масло. След това се намазва обилно с разбърканите олио, сол и червен пипер. Завива се със фолио и се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за 1 час, след което градусите...
Пиле лютика под капакПиле лютика под капак
Измийте пилето и го нарежете на порции. Поръсете го със сол и червен пипер. Загрейте олиото и запържете пилешкото за около 5 минути, след което го извадете и го подредете в тавичка. В същата мазнина, в която сте пържили...
Крехко агнешко под фолиоКрехко агнешко под фолио
Агнешкото се реже на по-едри парчета, които овкусете с универсалната подправка и олио. Вместо тази подправка може да използвате подправки за агнешко по ваш вкус. Аз често използвам джоджен, малко кимион, може босилек...
Картофи под солена шубаКартофи под солена шуба
Измийте добре пресните картофчета, като при нужда ги разполовете. Смесете заедно в купа брашното, морската сол, подправките, белтъка и 100 мл вода. Разбъркайте сместа добре. Намазнете добре тава сипете част от сместа...
Свински джолан под фолиоСвински джолан под фолио
Месото се посолява с подправките и се оставя да престои в хладилник за 24 часа. Зеленчуците се нарязват на едро - картофите на половинки, морковите - на по-дебели кръгчета, лукът - на полумесеци, гъбите - на четвъртинки...
Пълнена скумрия под фолиоПълнена скумрия под фолио
Скумриите се почистват от хрилете, перките и вътрешностите, измиват се хубаво и се поръсват отвън и отвътре в коремчетата със сол и черен пипер. Лукът се нарязва на едро и се задушава за 10-15 минути в олиото на тих огън...
Сръбски кюфтета под кожухСръбски кюфтета под кожух
Каймата се омесва с яйцето, накиснат и отцеден в прясно мляко стар хляб, майонеза, галета, риган, нарязан пресен магданоз, черен пипер и ако има нужда малко сол. Разбърква се с лъжица да се смесят продуктите и се гребва...