Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Майонеза с чесън
Накрая доразбийте майонезата с лимоновия сок.
Съхранявайте в бурканче в хладилника до 3 дни....
Майонеза с горчица
Майонезата се сгъстява, колкото повече я бъркате. Накрая добавете и доразбийте с горчицата, сол на вкус и кисело мляко....
Майонеза с извара
Вече готовата майонеза подправете със сол и червен пипер, както и с малко скълцан магданоз....
Млечна майонеза с магданоз
Млякото, лимонът и черният пипер се слагат в буркан или друг висок, подходящ съд. Р
азбива се (с пасатор) постепенно няколко минути.
Добавяте олиото на тънка струя при непрекъснато пасиране. След като сместа се посгъсти...
Домашна майонеза с чесън
Вкусна, плътна домашна майонеза, която се приготвя само за минута с помощта на пасатор! Вкусът на майонезата е много подобен на купената от магазина майонеза и е идеална за дресинг на салата !...
Майонеза с прясно мляко
За няколко секунди майонезата е готова.
Съхранява се в хладилник до 5 дни.
Лека, бърза и много вкусна майонеза с прясно мляко....
Домашна майонеза с горчица
Да ви е вкусно с моята домашна майонеза с горчица.
Тази майонеза е идеална за картофена салата....
Млечна майонеза с горчицаМайонезата може да използвате както за директна консумация, така и за направата на салати, дресинги и сосове.
Млечната майонеза с горчица е готова....
2
Домашна майонеза с къриОлиото се добавя на тънка струйка, за да не се пресече майонезата. Като се сгъсти, майонезата е готова.
Подходяща е за гарниране на меса, салати и тестени изделия....
2
Майонеза с ленено семеГарнираме домашната майонеза по желание.
Майонезата с ленено семе е готова....
2
Майонеза с пъдпъдъчи яйца
Моята майонеза стана жълта, защото яйцата сами от домашно отгледани пъдпъдъци....
Кето майонеза с уасаби
Пасирайте до получаването на хомогенна майонеза, гъста и пухкава смес.
Изсипете кето майонезата от купата на пасатор в купичка, добавете 1 ч.л. уасаби, разбъркайте и опитайте....
Веган майонеза с подправки
Когато сместа се сгъсти, домашната майонеза е готова.
Накрая изсипваме готовата майонеза в подходяща порцеланова купичка, добавяме сухите подправки и разбъркваме добре....
Домашна майонеза с белтъци
Обикновено отнема не повече от 5 минути, за да направите домашната майонеза с белтъци....
Домашна майонеза с къриОлиото се добавя на тънка струйка, за да не се пресече майонезата. Като се сгъсти, майонезата е готова.
Подходяща е за гарниране на меса, салати и тестени изделия....
2
Майонеза от извараГотовата майонеза се подправя със сол, червен пипер и ситно нарязан магданоз.
Може да се поднесе намазана на филийки или като предястие....
1
Майонеза от авокадо
Обелваме авокадото и махаме ядката. Пускаме го в блендера.
Нарязваме тиквичката на едро и прибавяме към авокадото.
Същото правим и с обелените скилидки чесън.
Изстискваме лимоновия сок и включваме блендера, докато...
Майонеза от мозък
Добавете към него при непрекъснато бъркане на тънка струйка олиото - докато сместа се сгъсти и заприлича на майонеза.
Подправете с лимонов сок, сол, може щипка захар....
Сандвичи с майонеза и моркови
Оставяме да изстинат и смесваме с майонезата.
Подправяме с червен пипер и сол на вкус. С получената смес намазваме филийките хляб.
Поръсваме с нарязан ситно пресен магданоз....
Хляб с майонеза и сметана
Закваската се смесва с водата и брашното (трябва да са със стайна температура).
Разбъркват се добре, съдът се покрива със стреч фолио и се оставя на топло, докато обемът се удвои (няколко часа).
След това се доомесва...
Хайвер от майонеза и шунка
След това шунката се нарязва на дребно и се разбърква с майонезата и млякото.
Прибавят се ситно нарязаните кисели краставички. Салатата се охлажда в хладилник преди поднасяне....
Сладкиш с майонеза и шоколад
Слагаме майонезата, която е 1 кутийка, пълним кутията с вода и добавяме и нея (това са желаните 200 мл вода).
Разбъркваме всички съставки до хомогенна смес....
Калмари с майонеза и горчица
Изсипете вътре майонезата, горчицата и счукания чесън. Разбъркайте и поставете сместа в широка чиния.
Аранжирайте със сварените яйца, нарязани на кръгчета, киселите краставички и резени лимон....