Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Празнични камбанки
От брашното, захарта, маслото, солта, бадемите и настърганата лимонова кора се замесва тесто. Оставя се на студено за един час.
Разточва се до дебелина 2-3 мм и се изрязват камбанки с шаблон. С по-малък шаблон се изрязва...
Празнични ШишаркиИзточник на това празнично предястие - празнични шишарки: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта на Svetlana Yorgova....
1
Празнични пържоли
Сервираме празничните пържоли върху лист зелена салата. Аз наричам тази комбинация 2 в 1 (салата + основно) в една чиния.
Да ви е сладко! Продуктите са за 4 порции....
Празнични сармиЛистата на зелето се обработват като им се маха твърдата част, върху всеки лист се поставя по една пържола върху нея се слага кашкавал нарязан на тънка филиика, шунката, гъбките нарязани на филиики и парченце краставичка,...
1
Празнични Орехчета
Празничните Орехчета се поставят в леглата на предварително загрята форма до златист цвят....
Празнични тарталетиОхладете на решетка празничните тарталети и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!...
1
Празнични шоколадки
Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, прясното мляко, киселото мляко, в което сте разтворили амонячната сода и разбъркайте.
Добавете портокаловите корички, ванилията и пресятото брашно. Омесете твърдо тесто.
Ако...
Празнични мъфини
Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, топлата вода, ванилията, настъргани лимонови корички и разбъркайте.
Добавете пресятото брашно при непрекъснато бъркане, заедно с бакпулвера.
Ако е необходимо, прибавете...
Празнични бутеркошнички
С чаша правим кръгове и оформяме в гнезденцето (аз използвам тава за мъфини).
Плънката се режи на много ситно (домат, луканка, магданоз, кис. краставички, яйце и кис. мляко), пълнят се оформените гнезда и отгоре се поръсват...
Празнични сабички
Режем кренвиршите на колелца. Доматът се реже на кубчета, а краставичките на четвъртинки.
Изрязваме кашкавала и шунката с формички по желание. На всяка сабичка нанизваме последователно по избор продуктите: кашкавал, краставица...
Празнични сладки
Пресейте брашното със захарта, какаото и солта и добре разбъркайте. Прибавете нарязаното на малки парчета масло, яйцето и ванилията. Замесете гладко тесто и го оформете на руло. Покрийте го с фолио и го оставете в хладилник...
Празнични брускети
Поставете празничните брускети на плато и поднесете на вашите гости.
Да ви е сладко!...
Празнични хапки
Намажете филийките с масло и ги нарежете на кръгчета с големината на хапка.
Върху всяко кръгче сложете шунка с големината на хапката, кръгче краставичка, кръгче кашкавал, лентичка чушка и маслинка.
Закрепете всичко...
Празнични фунийки
Натрошете бисквитите в хаванче и ги сложете в дълбок съд.
Разбийте яйцата с 1 к.ч. захар на слаб котлон и ги изсипете върху бисквитите.
Затоплете 2 к.ч. захар и веднага след като се карамелизира, сипете водата, за да...
Празнични мезета
Шпеков салам се нарязва на тънки кръгчета, луканка на тънки парченца, пастърмата също се нарязва на едро.
Всички колбаси се нареждат върху кръгла дъска.
От кашкавала с къдрав нож се нарязват триъгълничета или друга...
Празнични сармиЛистата на зелето се обработват като им се маха твърдата част, върху всеки лист се поставя по една пържола върху нея се слага кашкавал нарязан на тънка филиика, шунката, гъбките нарязани на филиики и парченце краставичка,...
1
Празнични пълнени яйцаСварените яйца се срязват на половинки.
Жълтъците се стриват на трохи и се смесват смайонезата и горчицата.
Добавя се черният пипер.
С получения пастет се пълнят белтъците....
5
Празнични сладки Валентинки
Пресейте брашното в дълбок съд и вътре сложете жълтъците, захарта и маслото.
Забъркайте тесто и оформете топка, която завийте с домакинско фолио и оставете в хладилник за 30 минути да стегне.
Разточете на кора с дебелина...
Празнични сибирски бисквити
Захарта се залива с половин чаша вода, кипва се и се вари на бавен огън до получаване на сироп със светлокафяв цвят. Охлажда се.
Добавя се в брашното заедно с разтопеното масло, всички подправки и содата и се замесва...
Празнични орехови бонбони
Желатинът се залива със студена вода. Половината орехови ядки се смилат. Яйцата се смесват със захарта и постепенно се добавя затопленото мляко.
Сместа се нагрява на водна баня до сгъстяване. Добавя се желатинът и ванилията...
Празнични маслени сладки
Разбийте размекнатото масло със захарта. Прибавете млякото и ванилията. Разбъркайте.
Пресейте брашното със солта и сипете вътре маслената смес. Отново разбъркайте.
От сместа омесете тесто. Разделете го на 5 части и...