Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миникозуначета за Великден в хлебопекарна
Прясното мляко се затопля леко, сипват се захарта и сухата мая и се разбърква до разтварянето им.
Яйцата се разбиват с тел и се прибавят при млякото. Сместа се изсипва в тавичката на хлебопекарната.
Прибавят се и останалите...
Козунак за Великден в Еър Фрайър
Козунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
Прическа за Великден! Вижте какво е модерно тази година
С всяка изминала година става все по-актуално Великден да се отпразнува не само с подходяща украса, но и с тематична фестивална прическа....
Козунак за ВеликденТестото омесих в кухненски робот.
Маята, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно и 200 мл от прясното мляко предварително оставям да се шупне.
В купата на миксера слагам всички продукти, като
в топлата мазнина добавям захарта...
2
Зайчета за Великден
Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Направете кладенче, в което чукнете яйцата, като отделите единия жълтък за намазване накрая;
Загрейте леко на котлона млякото със захарта и щом се разтопи, отстранете...
Празнична питка Великден
От продуктите се омесва средно, към леко твърдо тесто. Маята предварително се активира с топлото прясно мляко и захарта. Омесеното тесто се оставя на топло и покрито да отпочине за 20-30 минути.
След това се оформя питата...
Меденки за Великден
Готовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден....
Кравайчета за Великден
Сложете купа с вода във фурната на 170 градуса и печете кравайчетата за Великден до готовност....
Торта за ВеликденОтделят се жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват с олиото, а белтъците се разбиват на сняг със захарта. След това се смесват и се добавя брашното.
Сместа се получава много гъста. Изсипва се във форма...
6
Питка за ВеликденПресяваме брашното в голям съд, прибавяме две яйца и от третото - само белтъка, киселото мляко, олиото, маята, захарта и солта.
Замесваме тесто и го оставяме за 1 час да втаса. След като е втасало, се размесва отново и...
2
Курабийки за ВеликденРазбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко с разтворената в него сода. Сипете олиото, лимоновата кора, ванилията и постепенно брашното с амонячната сода.
Трябва да се получи гладко, меко и нелепнещо тесто....
4
Сладки за Великден
Сладките за Великден се пекат доста бързо и трябва да внимавате да не ги прегорите. По желание изстиналите сладки украсете или слепете 2 по 2 със сладко....
Кекс за Великден
Сложете кекса за Великден да се изпече в предварително загряна на 170 градуса фурна за около 1 час или малко по-малко. Оставете да се охлади и го извадете от формата....
Яйца за ВеликденСварете яйцата за 10-15 минути, като задължително сложите някакъв плат на дъното на съда.
Боите разтворете според указанията на опаковката. Вземете дълго парче памук - толкова, че да може от всички страни да се покрие добре...
1
Състаряващи прическиПри избора на прическа, най-добре е да се доверите на фризьора и ако той ви посъветва да не правите някаква промяна, да го послушате....
1
Вечните прическиДруг вариант на ефектна класическа прическа с плитки е да се сплетат две едри плитки, като на ученичка, и след това на няколко места да се извадят кичури от тях. Ефектът е класическа прическа, която изглежда модерно....
1
Масленки Гъбки за Великден
Масленки Гъбки за Великден може да сервираме с украса по избор и да наредим до другите великденски сладки.
С тях великденската трапеза ще изглежда пролетна и още по-красива....
Козуначени панделки за ВеликденТези вкусни ароматни козуначета са великолепна изненада за Великден! С тях ще изненадате деца и възрастни.
Козуначените панделки за Великден са готови....
11