Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
Тези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
Храни за производство на албуминХрани за производство на албумин
Албуминът е най-разпространеният протеин в кръвта, заемащ около 60 процента от нея. Изработва се от клетките на черния дроб, наречени хепатоцити, но може да се набави и от храната. Този протеин е важен за регулиране...
Производство и съхранение на червен пиперПроизводство и съхранение на червен пипер
Суровината за производство на подправки е сушеният пипер. Натрошен на малки късчета счукан пипер може да се купи или саморъчно да се направи в домашното хаванче....
Специфики и производство на тъмната бираСпецифики и производство на тъмната бира
Както знаете, това са едни от основните продукти за производство на бира. Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя?...
Какво значи досъдебно производство?Какво значи досъдебно производство?
Досъдебното производство е една от двете фази на наказателния процес в България. От самото му име може да се тълкува, че той е първоначалният етап на производството, образувано до финалното явяване в съда....
България е трета по производство на медБългария е трета по производство на мед
Председателят на Сдружение биологично пчеларство – Петко Симеонов, съобщи, че България е заелата третото престижно място по производство на пчелен мед в Европа....
Ракията - кратка история и начин на производствоРакията - кратка история и начин на производство
Исторически факти сочат, че производството на ракия е започнало още през четиринадесети век. Пристигнала е у нас от арабския свят през земите на османската империя....
Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатинКулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатин
Именно при производството на сребърния бромид се използва желатин. Желатинът се използва и в козметичната индустрия, особено в производството на продукти за грижа за косата....
Кафява захар - характеристики и производствоКафява захар - характеристики и производство
Кафявият продукт запазва полезните си вещества поради особеностите на производството. Тръстикова кафява захар Тази захар се произвежда от сок от тръстика....
Любопопитно: Начин на производство и кратка история на маслотоЛюбопопитно: Начин на производство и кратка история на маслото
Грапавите кристали на мазнината увреждат мембраните на капчиците по време на разбиването, с което ускоряват процеса на производство....
Съставът на слюнката определя расата ниСъставът на слюнката определя расата ни
Чрез самата слюнка - като течна среда, се осъществяват главно обменните процеси в емайла на зъбите. Механизмът на поява на слюнката е рефлексен....
Слюнката на кърлежа спасява от ракСлюнката на кърлежа спасява от рак
Колкото и странно да звучи, но слюнката на кърлежа може би е ефективно средство за лечение на рак....
Как се потиска производството на грелинКак се потиска производството на грелин
на грелин; - Стимулиране на производството на хормони, които са негови антагонисти - като хормоните на ситостта и други....
Храни, които подпомагат производството на колагенХрани, които подпомагат производството на колаген
Такъв са различни хранителни продукти, които стимулират производството на колаген и снабдяват тялото с такъв....
Храни, които стимулират производството на колагенХрани, които стимулират производството на колаген
След 25-годишна възраст кожата започва постепенно за губи от своята еластичност и се отпуска, а след 30-35 /или по-рано/ се забелязват и първите бръчки. Причината за това се нарича колаген. Колагенът е протеин, с помощта...
Какво помага за производството на кератин?Какво помага за производството на кератин?
Бобът успешно стимулира производството на кератин. Други храни, стимулиращи синтеза на кератин, са: - леща; - слънчогледови семки; - пуешки гърди; - брюкселско зеле; - телешки черен дроб....
Оранжево вино - същност, производство и консумацияОранжево вино - същност, производство и консумация
Начина на производство на оранжевото вино също е много интересен. То става по технология обратна на тази за производство на розовите вина....
Сиренето Асиаго - история, производство и поднасянеСиренето Асиаго - история, производство и поднасяне
Сиренето е една от най-старите храни, произвеждани от човека. Хилядолетия ни делят от времето, когато хората са се научили да преработват млякото и да правят от него друг продукт. Навсякъде хората произвеждат сирене по...
Деветте причини да купуваме местно производствоДеветте причини да купуваме местно производство
Подпомагате местната икономика Парите, похарчени за храна българското производство, със сигурност подпомага финансовата стабилност на местните производители....
Какво става, когато производството на мелатонин намаляваКакво става, когато производството на мелатонин намалява
Физическата активност заедно със слънчевата светлина ще допринесе за нормалния сън и производството на хормони....
Кои храни помагат за производството на колагенКои храни помагат за производството на колаген
3
Проучванията имат все още колеблив отговор за това до колко определени храни могат да предизвикат допълнителното производство на колаген чрез увеличения прием на аминокиселини - лизин и пролин....