Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Закуски с шоколад на тиган
Тези закуски са празник за сетивата и перфектното начало на деня!
Да ви е сладко! Закуските с шоколад на тиган са готови....
Шоколадов кекс с течен шоколад и кафе
Когато шоколадовият кекс с течен шоколад се изпече, внимателно го изваждаме от формата и го намазваме с течен шоколад, докато е още топъл....
Сладолед с череши, шоколад и дъх на амарето
Шоколада начупваме на парчета. Бисквитките напояваме с ликьора и поставяме да се изсушат във фурната на 80 градуса.
В блендер поставяме плодовете, шоколада и ароматните сухари амарети....
Сладки макарони на фурна с шоколад и ванилия
Заливаме макароните с получената смес и пускаме начупения на кубчета бял шоколад.
Слагаме макароните във фурната и печем за около 35-40 минути (докато се образува златиста корична на повърхността)....
Торта на 3 етажа с шоколад и плодове
Пудингът или нишестето се приготвя според указанията на пакетчето.
Блатовете се редят на етаж по два блата, като всеки по-горен етаж трябва да е по-малък от долния....
Мързелива палачинка с течен шоколад на фурна
Палачинката започва да се надига, става розова и на мехури. След като я извадим от фурната, я надупчваме с вилица да спадне.
Поставяме плънка по избор и я навиваме на руло. Ръсим с пудра захар....
Сладкиш с банани и шоколад на тиганНарежете плодовете на малки парченца, тиквеното семе също и ги прибавете към сместа заедно със натрошения шоколад. Разбъркайте леко....
1
Шоколад с ягоди
През това време, когато изстиваха, си приготвих домашния шоколада. Първо, с остър нож накълцах шоколада, след това го сложих в подходяща стъклена купа, като го разтопих на водна баня....
Шоколад с ром
Разтопете натрошения шоколад в емайлиран съд на водна баня. След като се разтопи, добавете маслото. Бъркайте до гладка смес и снемете от котлона....
Производство на Проволоне
При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Производство на рокфор
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко.
Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезан
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Производство на горгонзолаПроизводството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
1
Домашен шоколад с мед
Сипете получената шоколадова маса в правоъгълна форма и оставете на хладно, за да стегне.
Съдържанието на какао в домашния шоколад е 77%.
Домашният шоколад с мед е готов....
Шоколад в бутер тесто
Шоколадът се поставя в средата на вече разстиланото тесто.
Тестото от двете страни нарязвате на тънки лентички, след това започвате да завивате шоколада, като прелитате лентичките....
Горещ шоколад в микровълнова
В чаена чаша се начупва шоколадът, залива се с млякото и се пуска за 1 минути на максимална мощност, разбърква се и се пуска за още 1 минута....
Горещ шоколад с АмаретоРазтопете шоколада на водна баня. Добре е да бъде натрошен на еднакви по големина парченца, за да се разтопи равномерно.
Отделете една чаша от млякото, а останалото поставете на котлона заедно със захарта....
2
Горещ Шоколад с ром
Ромът и шоколадът се смесват в затоплена чаша.
Заливат се със сметана и се поръсват с шоколадови стърготини.
Рецептата за горещ шоколад с ром е изпълнена.
Ето че си имаме ароматна сгряваща напитка....
Топъл шоколад с мента
В горещата млечна смес се добавя шоколадът, начупен на парченца.
Връща се на котлона и се загрява на среден огън при непрекъснато бъркане, докато шоколадът се разтвори напълно....
Горещ шоколад с коняк
Шоколадът се натрошава на парчета. Млякото се загрява, без да кипва, добавя се шоколадът и при непрекъснато бъркане се разтваря.
Сваля се от котлона, добавя се захарта и конякът и всичко се разбърква....
Горещ шоколад с лешници
Слагате по 2 лъжици разстопен шоколад в 4 високи чаши, заливате с врящо прясно мляко, разбърквате леко, а отгоре украсявате с бита сметана....
Течен шоколад с лешници
Финално объркайте шоколада с лешников тахан, щипка сол и ароматизирайте по желание с ванилия.
Разсипете го в десертни чашки и поднесете с украса по желание или го съхранявайте в бурканче в хладилника....