Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Стилни идеи за модерна пролетна визия
Поканете пролетта и във вашия дом!
Преди да пристъпим към подбиране на стилна пролетна визия, нека разясним кои са тенденциите в пролетната мода....
Заложете на тези 3 стила за пролетно-лятната си визия
Модния сезон пролет-лято 2017-та е на прага ни. Водещи световни агенции прогнозираха какво ново ни очаква в модните тенденции....
Пролетна разядка
Дивият чесън се почиства и измива. Същото се повтаря и с връзката магданоз.
Левурдата и магданозът се слагат в чопър или кухненски робот и се смилат. Смляните зелении се изсипват в купа.
Добавят се зехтинът, белият...
Пролетна погача
Брашното се пресява и от продуктите се омесва средно меко, гладко тесто. Маята се активира предварително със захарта, 2 с.л. брашно и 150 мл прясно мляко.
Тестото се оставя покрито на топло място за 30 минути, за да се...
Пролетна пъстърва
Пъстървата почиствате добре, измивате и мажете с масло, сол и черен пипер, увивате в във фолио заедно с по 1 резенче лимон вътре и печете на скара.
Картофите се варят, след което белят и намачкват. Към тях добавете нарязаните...
Пролетна наденица
Предварително осоляваме парчетата патладжан и отцеждаме от горчилката.
След това овалваме патладжана и тиквичките в брашно и ги задушаваме в тиган с олиото за около 3 минути. Изваждаме ги на домакинска хартия, за да се...
Пролетна мусакаПочистете, измийте и нарежете картофите на дребни кубчета. Почистете и нарежете на дребно лука и спанака.
В тиган загрейте олиото и запържете лука и каймата, запържете до златисто. После прибавете спанака и подправете...
1
Пролетна лазаняСосът се приготвя, като запържвате брашното за около 1 минута в масло. Разреждате със зеленчуков бульон, като разбърквате добре, подправяте на вкус и оставяте соса да кипне.
Ситно нарязаният чесън запържвате до златисто...
2
Пролетна супа
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината.
Слага се брашното и се запържва до златисто. Прибавя се литър и половина вода и нарязаните чесън, магданоз, копър и джоджан.
Ври около 20 минути.
Поръсва се...
Пролетна чорбаВ тенджерата се налива вода и се слага на котлона.
Лукът се нарязва ситно като за супа и се слага в тенджерата.
Нарязват се на ситно трите китки и се слагат и те да се сварят. Добавят се сол и олио на вкус.
Към...
1
Пролетна салатаНакълцайте ситно лука и чесъна. Сложете ги в купа, посолете ги и леко намачкайте.
Добавете почистените и нарязани краставици, накъсаната маруля и накълцан магданоз.
Объркайте и залейте всичко с олио, оцет сол и черен...
1
Пролетна торта
Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте на твърд сняг, а жълтъците на пяна със захарта. Внимателно ги смесете. При непрекъснато бъркане добавете настъргания шоколад и смлените бадемови ядки.
Изсипете готовата...
Пролетна кремсупа
Нарежете на едро картофите и ги сварете в бульона. Щом поомекнат, прибавете листата от салатата и магданоза. След 10-15 минути пасирайте с миксер. Прибавете маслото и ситно нарязан магданоз. Сервирайте супичката с крутони...
Пролетна супа
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината.
Слага се брашното и се запържва до златисто. Прибавя се литър и половина вода и нарязаните чесън, магданоз, копър и джоджан.
Ври около 20 минути.
Поръсва се...
Пролетна лазаняСосът се приготвя, като запържвате брашното за около 1 минута в масло. Разреждате със зеленчуков бульон, като разбърквате добре, подправяте на вкус и оставяте соса да кипне.
Ситно нарязаният чесън запържвате до златисто...
2
Пролетна чорбаВ тенджерата се налива вода и се слага на котлона.
Лукът се нарязва ситно като за супа и се слага в тенджерата.
Нарязват се на ситно трите китки и се слагат и те да се сварят. Добавят се сол и олио на вкус.
Към...
1
Бърза пролетна диета
Прочетете още: Пролетна диета със зеленчуци и Съвети за пролетна детоксикация....
Пролетна пилешка супа
За яйчената добавка смесете половината ситно нарязан магданоз с добре разбитите мляко и яйца, подправете с индийското орехче и солта и изсипете в дълбоко намаслено съдче.
Поставете съдчето на котлона и след като сместа...
Евтина пролетна яхния
Нарязваме на едри парчета лука и чесъна, прибавяме олиото, вода и солта и объркваме.
В съд задушаваме всичко това за 15 минути, като прибавяме брашното и разбъркваме.
Задушаваме още 2 мин, като след това добавяме червения...